Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
По-точно казано няма как да е. Иска се наследство по опис и край. Дори и да се наследи кредит, те отговарят за него с до размера на наследеното като актив. Мисли се малко при такива ситуации, ама нЕмали акъл и пили студена вода. Застрахователят не иска да плати, защото жената е в нарушение на ЗДвП, както е написано долу в коментар. При такива случаи застраховката изрично отпада- пише го в застрахователния договор за всеки кредит.
55
3
 
13
 
! Отговори
ko40 преди 3 години
имате 3 три избора, терминал 1, 2 или 3
54
1
 
5
 
! Отговори
бели р0бе преди 3 години
вие какво очаквате?!
53
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата са комплексни, защото жената е ходила в нарушение на ЗДвП- по посока на движението в дясно, а по ЗДвП трябва да ходи в ляво срещу движението и то не с тъмни дрехи и какво ли още не- прочетете го. Ако си мислите, че това няма правни последици, жестоко се лъжете. ЗДвП не е само за водачи, а за всички участници в движението, каквито са и пешеходците.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали искахте банани .Сега плащайте .Роб до гроб
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо, кредитът не го плаща никаква 9-годишна дъщеря, а съпругът на жертвата. Второ- можело е да поискат наследство по опис. За незапознатите- при наследство по опис отговаряш за пасивите на наследството до размера на наследените активи. Относно застрахователя- има съд, най-лесно е да осъдиш застраховател- за няколко месеца е приключило всичко.
50
1
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
До АнонименТо е най-лесно детето да се откаже от наследство, но ако пък един апартамент от майка му в наследство не е лоша застраховка за бъдещето му. Застрахователят просто се чуди как да се измъкне.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато народа гладуваше ,милиони бяха раздадени безвъзмездно за фирмите за кредити,а не за закъсалите семейства и хора през кризата с коронавируса,сега пък искат от детето такава огромна сума,няма ли правосъдие и Господ в нашата държава,да спаси детето от лапите на тези мошеници?Няма ли гражданско общество,което да протестира срещу тези фирми за кредити и срещу последния лобистки закон,който ГЕРБ прекара в тяхна полза и грабеж на гражданите?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато народа гладуваше ,милиони отидоха за фирмите за кредити,а не за закъсалите семейства и хора,сега пък искат от детето такава огромна сума,няма ли правосъдие и Господ в нашата държава,да спаси детето от лапите на тези мошеници?Няма ли гражданско общество,което да протестира срещу тези фирми за кредити и срещу последния лобистки закон,който ГЕРБ прекара в тяхна полза и грабеж на гражданите?
47
1
 
6
 
! Отговори
до 52 преди 3 години
А що не си таковаш такова ***? Значи наистина застрахователя е уважавания БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШЪРЪНС ГРУП. ПОТРЕСАВАЩИ СТЕ !!!
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно не мога да разбера след като го има на камерите убиеца явно е мъж с женски инициали щом е избягал крил се е разбирашли 1 месец тои ако нее виновен няма да се крие явно има някои роднина полицаи цялото му семеиство в затвора и елекрически стол не мобе да убиеш някои трябва да караш с 100 по малка уличка трябва да се гласност на този случаи.и онзи къде уби велосипедиста и тои избяга доган и тои уби човек и не е в затвора.онова момче каде изчезна беследно от онова село.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момиченцето е твърде малко за да е наясно ама бащата е могъл да го посъветва да се откаже от наследство и банката да пие една студена вода.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете кой е застрахователя. Хората трябва да ги знаят тези негодници.Такива в нормална държава щяха да им отнемат лиценза и да им конфискуват всичко.
43
2
 
22
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Кажете кой е този ЗАСТРАХОВАТЕЛ? Искам да знам коя е тази фирма за да им напиша ревюта абсолютно навсякъде където мога.
42
2
 
19
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Добре дошли в Мутро-абсурдистан , колкто по-рано емигрирате , толкова по-малко ще преглъщате горчилката .
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В прекрасна държава живеем... нямам какво повече да кажа. Дано момиченцето си хване пътя от тука, защото оправия явно няма, а и ще става по-зле.
40
0
 
8
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ограбен
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да пуснете шофьора без наказание от 10 затвор за умишлено убииство това не е случаино държавата полиция хората си затварят очите господ да ви прости кога ли ще имма съдии и прокорори в затвора и с убити деца срам и позор.ако продължава така тази държава воина ви чака
38
0
 
22
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Това е като да имаш наследствен имот на село. Останал от родителите ти, съборен ограден от неизвестен извършител. Този имот срутен до основи и ти искат данъци, а хора за хубавите си имоти не плащат нищо. Това е Герб !!
37
0
 
15
 
! Отговори
Lora преди 3 години
Въпрос на законодателство и защо законът дпъска такова нещо. Как така дете на 9 годии ще отговаря за дългове на родителите си. Бащата на моя приятелка почина - били са разделени с майка и от много години, тя също не го беше виждала с години. Оказва се,че има кредото о задължения към държавата и по закон се оказа, че тя трябва да ги погасява. И момичето на 20 години трябваше да покрива огромните дългове на човек ,с който не се беше видала години наред.