Фон дер Лайен: Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"

Призова Германия да премине към възобновяеми енергийни източници
28 яну 2023 20:20, Александър Попов
315
Фон дер Лайен: Заставаме зад Украйна без "ако" и "но"
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Германия да премине решително към възобновяеми енергийни източници - в името на климата и за да ограничи приходите на Москва, предаде ДПА.

"В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от руските изкопаеми горива", заяви Фон дер Лайен днес на събитие на дясноцентристките християндемократи в Германия. "Това е задача за цяло поколение, която трябва да овладеем", добави тя.

Но борбата с изменението на климата не трябва да се води за сметка на икономиката, посочи Фон дер Лайен. Тя заяви, че руският президент Владимир Путин "си мисли, че може да ни изнудва със зависимостта ни от петрола, въглищата и газа от Русия", но че Германия бързо е намерила други източници.

Председателката на Европейската комисия също така заяви, че Украйна се ползва с безусловна подкрепа от страна на ЕС и че страната трябва да надделее срещу руските атаки, за да защити европейските ценности.

"Заставаме на страната на Украйна без никакви "ако" и "но", каза Фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс. Украйна "се бори за нашите общи ценности, тя се бори за спазването на международното право и за принципите на демокрацията и затова Украйна трябва да спечели тази война", добави тя.

Фон дер Лайен и нейните колеги от ЕК се подготвят за среща на върха ЕС-Украйна на 3 февруари./БТА, Владимир Арангелов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още по темата: Урсула фон дер Лайен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази, Юнкер и Шулц са потомствени нацисти.
55
4
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
според вас тая луда ли е,или просто ***?
54
4
 
27
 
! Отговори
Марш соросоиди недни преди 1 година
Унищожихте Европа с подкрепата си за нацистите на режимът в Киев.
53
21
 
4
 
! Отговори
фг преди 1 година
Русоробчета, спокойно, ако има ядрена война вие ще отидете в Рая. Путин Акбар!
52
5
 
31
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Внучката на гестаповеца върви по стъпките на дядо си.Отврат.Фашизма в Украйна е част от политиката на тази воняща страна.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА нещо за българите в Македония ? Айде без война да видим как ще се погрижат
50
8
 
0
 
! Отговори
Севрюкова преди 1 година
Еврейският народ ще бъде сразен от арабите, 2025-2032г ще са най-големите катаклизми. Нарушена е хармонията между видния и невидимия свят. Милиарди ще отпътуват към отвъдното. След грандиозни изпитания ще победи у човека Христовата душа. Югоизточна България ще бъде откъсната от жилавото тяло на България. Но ненадейно ще настъпи обрат.Ала българинът е склонен на леност. Таман страната ни ще се оправи и светът ще тръгне на зле. От САЩ ще тръгне тъмен образ.
49
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече се пращат оръжия на Украйна и се притиска Русия, толкова по-вероятно е руснаците да бъдат принудени да направят немислимото... И тогава няма да има, нито Урсула, нито Байдън, нито ЕС... Дано да не се стига до там, но ми се струва, че западняците със своите арогантни чугунени глави наистина не осъзнават, че Русия не е Ирак или Либия и този път може да пострадат много сериозно.
48
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път Русия няма да освобождава Европа от нацистите, а ще завладее Европа. Смърт на фашизма.
47
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква точно се явява Урсула, че ще обяснява къде трябва да застанем. Европейските чиновници нещо започнаха да се възприемат много на сериозно. Нямат държава, нямат народ, като искат толкова, да се събират тези 40 000 ли са 50 000 ли са крадливи хрантутника, и да потеглят към Украйна.
46
5
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАГУБИТЕ НА ГЕРМАНИЯ ОТ ,, РУСКАТА ЗАВИСИМОСТ " СА ЗА ...СКЪП АМЕРИКАНСКИ ГАЗ , ИНФЛАЦИЯ , ПОДПОМАГАНЕ НА БИЗНЕСА , ПОМОЩИ НА ХОРАТА , БЕЗРАБОТИЦА , ФАЛИТИ , ..... И ВЪЗЛИЗАТ НА 750 000 000 000 ЕВРА !!! И ДА ОБИКАЛЯ ЕВРОПАТА И ДА ЛЪЖЕ , УРСЪСЕЛ ФОРДОЛНОЛАЙНО СЪСИПА ВСИЧКО СТОРЕНО ЗА ЗАДНА ЕВРОПА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ !!! НАРОДИТЕ НЯМА ДА ИМ ГО ПРОСТЯТ !!!
45
5
 
22
 
! Отговори
Да ЗАД, не пред! преди 1 година
Терикати! Побутват урките към мечката - а те ЗАД тях! :):)
44
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците застават обикновенните граждани страдат.
43
5
 
26
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Gg 37. Зора е не украйна да си върне Крим, а Сащ да си направят база там. Познай дали Путин ще даде да стане това. После ще има ... Русия неочаквано изстреля ядрените ракети.
42
7
 
37
 
! Отговори
2023 преди 1 година
Трябва да сме радостни, че на върха на политическата върхушка в Европа седят такиваолиго....ни.Така по бързо измисления ЕС ще се разпадне и робството ни ще свърши.Свободна България не членуващата в заробващи съюзи е най правилния път на страната ни.
41
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, няма да спечели Украйна! Няма как да се случи!
40
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Урсула да си ходи на село. Путин ще я замести.
39
4
 
40
 
! Отговори
В името на климата преди 1 година
Леле,яко изтрещяла бабка!
38
15
 
4
 
! Отговори
Юнкер Ишиаса преди 1 година
Украйна ще спичели, аз имам ишиас
37
2
 
31
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Ще гледаме как европейскят съюз влиза в Руската Федерация! Нацистите в Европа си повярваха, че могат да разпилеят Русия!