София днес

Това е темата на фотоконкурса на Dnes.bg и София филм фест
5 мар 2009 19:30,
София днес
Кадър от "Снимки в Палермо" - филмът, вдъхновил фотоконкурса. Снимка: София филм фест

Темата на конкурса на Dnes.bg и София филм фест е „София днес.

Предизвикателството към всички, които обичат киното и фотографията, е вдъхновено от най-новия филм на режисьора Вим Вендерс „Снимки в Палермо“ и той лично ще определи победителя.

Затова решихме да ви провокираме да погледнете София под нов и необичаен ъгъл – така както самият режисьор „усеща“ местата, където се развиват историите във филмите му.

Голямата награда за най-оригиналната фотография на тема „София днес“ ще бъде уикенд за двама в Палермо – града, вдъхновил Вим Вендерс за неговия последен филм. Вълшебното пътуване е осигурено от Старс травъл.

От този момент до 23,59 часа на 13 март можете да изпращате своите предложения на адрес fotokonkurs@dnes.bg.

Всеки участник може да участва с до 5 фотографии.

Предложенията ще бъдат публикувани в специалната тематична рубрика на Dnes.bg, която ще стартира съвсем скоро!

В писмата си е нужно да посочите две имена и телефон за връзка, а Dnes.bg гарантира, че личните ви данни ще бъдат използвани само и единствено за обратна връзка, в случай че късметът ви се усмихне и точно вие сте първият победител в нашия конкурс!

Скоро ще ви запознаем и с журито, което заедно с Вим Вендерс и неговата съпруга – фотографката Доната Вендерс, ще оцени вашите снимки.

Изпратете ни най-доброто, което обективите ви могат да уловят по темата – само така на 15 март в зала 1 на НДК, преди премиерата за България на „Снимки в Палермо“ ще имате шанса да получите прекрасната награда лично от легендарния режисьор.


Спонсорирано съдържание