Горан Паскалевич с наградата на ФИПРЕССИ

Сръбският режисьор показва у нас "Земя на боговете"
9 мар 2017 18:53, Петя Славова
0
Горан Паскалевич с наградата на ФИПРЕССИ
Снимка: София Филм Фест

Прочутият сръбски режисьор Горан Паскалевич ще получи  Специална награда на ФИПРЕССИ по време на София Филм Фест. Призът ще бъде връчен от Клаус Едер - генералният секретар на Международната федерация на филмовите критици.

Поводът е 90-годишнината на организацията. Събитието ще се случи на 12 март на софийската премиера на най-новата творба на режисьора "Земя на боговете", в кино Люмиер от 18.30 часа.

Тази награда се връчва за втори път в рамките София Филм Фест, като миналата година бе получена от легедната Бела Тар.

"Земя на боговете" е копродукция между Индия и Сърбия, а във фокуса на историята е завръщането на главния персонаж Рахул (Виктор Банержи, легенда на индийското кино) в своето родно място в Хималаите, от където е избягал преди повече от 40 години.

Автори на сценария са самият Банержи и Паскалевич, премиерата на филма беше преди три месеца в програмата на Торонто (единственият несъстезателен фестивал в "Голямата петорка" – Берлин, Кан, Венеция, Торонто и Сънданс), а резултатът от съвместното сътрудничество между Сърбия и Индия е изключително интригуващ и предизвикателен.

Същият ден, 12 март, в 12.00 в Дома на киното, Клаус Едер ще модерира публичното интервю с Горан Паскалевич – "София град на киното: Интервю с автограф".
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари