24-ият София Филм Фест се отлага заради COVID-19

Екипът на "Арт Фест" следва мерките срещу заразата
10 мар 2020 12:15, Петя Славова
1
24-ият София Филм Фест се отлага заради COVID-19
Снимка: София Филм Фест

24-тият София Филм Фест и 17-ият София Мийтингс се отлагат за по-късен период, съобкиха от "Арт Фест".

Това решение е следствие на мерките, които правителството на Република България взе с оглед предотвратяване
разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на страната.

"Арт Фест" е основен организатор на международния филмов фестивал София Филм Фест и международния копродукционен пазар София Мийтингс. От екипа ясно осъзнават глобалната заплаха, която вирусът COVID-19 представлява за здравето и живота на хората и се съобразява с официалните решения, взети от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването (заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.), Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ (писмо № 01-82/ 9.03.2020) и Столична община. Взетите решения забраняват провеждането на културни и масови мероприятия на територията на България.

"С оглед на това сме отговорни да съобщим, че откриването и провеждането на 24-тия София Филм Фест и 17-тия София Мийтингс няма да се случат през март 2020, както бе предвидено, а се отлагат за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят", обясняват от екипа.

"За да поддържаме висок дух и приемаме нещата такива, каквито са, но в същото време и да полагаме грижата да бъдем отговорни и цивилизовани жители на София, България, Европа и планетата Земя, ви поздравяваме с усмивка с песента "Always Look on the Bright Side of Life" от филма на великия приятел на нашия фестивал и България Тери Джоунс - "Животът на Брайън според Монти Пайтън".

Тъй като истинската тежест на коронавируса все още не е ясна, невъзможно е да се каже дали мерките за социално дистанциране си струват разходите. Сезонният грип убива десетки хиляди хора в САЩ всяка зима, но като цяло не предизвиква призиви за социално дистанциране.

"При много трудни условия, какво ниво на смъртност бихте приели в национален или социален план?" каза д-р Дар. "Това е по същество проблемът.", обясняват още от "Арт Фест".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сезоният грип убивал.Ами хубаво, нека си убива.Те тези,които им е писано да умрат от сезонен грип,пак ще си умрат от сезонен грип, ама + тези ще умрат Х брой хора от корона.После и ще се пръкне и някой друг нов вирус и от него ще умрат хора,ама няма страшно,така или иначе от сезонен грип си умират попринцип.