Спомен за Воев и бунта на младите

Документален филм за един от най-емблематичните ни творци
28 мар 2022 12:20, Петя Славова
10
Спомен за Воев и бунта на младите
Снимка: София Филм Фест

Извънредна прожекция на българския документален филм "Воев" е включена в програмата на фестивала "София филм фест на брега". Прожекцията ще е на 7 април от 15.00 часа в Културния дом на нефтохимика в Бургас, съобщиха организаторите на феста.

Двайсетото издание на "София филм фест на брега" ще се проведе от 31 март до 8 април. В Културния дом на нефтохимика ще са прожекциите на всички филми, включени в културния афиш на феста.

77-минутният филм "Воев" разказва за живота и творчеството на Димитър Воев – музикант, поет и артист, един от най-емблематичните представители на неформалната културна вълна в България от края на 80-те и началото на 90-те години.

Режисьор на филма е Биляна Кирилова, сценарият е на Биляна Кирилова, Неда Миланова и Валерия Стойкова.

В София филмът може да се види в Дом на киното на 2 април от 20.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4То и тогава трябваше да си човек на някой важен човек. Нали затова беше ентусиазмът на 1089г-1990г, че номенклатурата вече няма да я има и ще има равни възможности за всички. Видяхме какво стана с тия възможности и ентусиазъм.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майна 7 - сега стана модерно и пътят на мъжете да минава през нечия легло - я мъжко, я женско
6
0
 
3
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Воев е великан, като стихове премазва дори сега най-големите поети:"Красив роман е любовта, но знам, че да четеш ти мразиш.Сложи си черни очилаи съвестта си ще запазиш."
5
1
 
5
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ОСОБЕНО ТУК, КАКТО ПРЕДИ, ТАКА И СЕГА - НЯМА ПЪТ ЗА ИСТИНСКИ ТАЛАНТЛИВИТЕ ХОРА. ОСВЕН АКО НЯМАТ ПОСРЕДСТВЕН РОДНИНА НА ПО- ВИСОКО МЯСТО. А ОСОБЕНО ПЪТЯТ НА ЖЕНИТЕ МИНАВА ПРЕЗ ПОСТЕЛИТЕ НА ШЕФОВЕТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВА. АКО ЩЕШ!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме болен продукт/ на своето време и вашия труд/ градски устроени, празни съдби/ със смъкнати *** навели глави/ от срам.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митето Воев си отиде два на 27 години от рак. А сега можеше да е световноизвестен поет и музикант. Животът не го пощади. Бог да те прости!
2
3
 
14
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Странни времена бяха. Чувствахме се много окрилени, имаше много оптимизъм и желание в сърцата. Много от тези т. нар. бунтари или си намериха някаква ниша на съществуване, или стегнаха емигрантските куфари. Чудя се сега дали не съжаляват. За хора с талант и тук има място под слънцето. Инак, признавам си, че Воев ми идваше излишно мрачен, но той си имаше своите последователи.
1
1
 
13
 
! Отговори
Познат преди 2 години
Ах Митко, Митко...много рани ни напусна, много рано си тръгна.