"Кремиковци" отрови района

Наднормени стойности на прах и сероводород във въздуха в район "Кремиковци" отчетоха експерти на Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ - София
9 окт 2006 15:43,
Наднормени стойности на прах и сероводород във въздуха в район "Кремиковци" отчетоха експерти на Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ - София. Това съобщиха от екоинспекцията.

Измерването на качеството на въздуха е направено на 3 и 4 октомври на площадката за предварително третиране и временно съхранение на битови отпадъци, стопанисвана от "Чистота Искър" ООД. Измерванията са направени от мобилната акредитирана лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда, съвместно с експерти на РИОСВ - София.

Контролът се извършва във връзка със зачестилите оплаквания на жителите на район "Кремиковци" от силна миризма в района.

Пробите за озон, амоняк, наситени въглеводороди /метан/ и летливи органични съединения предстои да бъдат изследвани и анализирани. Резултатите ще бъдат готови в десет дневен срок от вземането на пробите, съобщават от екоинспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание