Ще имаме градски транспорт на Нова година

И тази Нова година в София ще има градски транспорт, ще работи метрото, 15 автобусни линии, трамваи и тролеи
31 дек 2007 10:05,
27
Ще имаме градски транспорт на Нова година
Софиянци ще се почувстват европейци с 24-часов градски транспорт. Уви, само на Нова година. Снимка: Булфото
И тази Нова година в София ще има градски транспорт.
 
 В новогодишната нощ в София ще се движат коли по осем трамвайни,  три тролейбусни и 15 автобусни линии,  ще работи и столичното  метро.
  
През цялата нощ на 31 декември срещу 1 януари ще се  движат трамвайни мотриси по линии номера 1, 3, 5, 7, 9, 11, 20 и  22. Мотрисите по линии номер 5 и номер 9 ще са на половин час,  по 3-та линия - на 39 минути, по 7-ма, 11-та, 20-та и 22-ра  линии - на 50 минути.
  
Тролейбуси по линия номер 2 ще се движат с 46 минути  интервал, по 5-та линия - с 48 минутен интервал, а по линия  номер 7 - на 36 минути.
  
С интервал на движение през половин час ще се движат  автобусите по линии с номера 76, 94, 280, 306, 309 и 310. През  40 минути ще има автобуси по линии номер 11, 78, 83 и 102. През  45 минути ще се движат автобусите по 213-та, 214-та и 604-та  линии, а през 35 минути - по 85-та линия.
   
През нощта на 31 декември срещу 1 януари на 20  минути ще се движат мотрисите на столичното метро.
   
С по-голям интервал на движение ще са колите на градския  транспорт в сутрешните часове на 1 януари.
   
 Според "Столичен автотранспорт" очакваният сутрешен пик на пътуващи в градския транспорт за първия ден от Новата година  е между 10.00 и 12.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Maestro преди 16 години
Абе много си проста бе, варненкоооо. Логично е, че вие ще имате поевче транспорт на Нова Година. Вие сте около 350 000 души, а ние сме почити 2 милиона - я сметни колко е трудно за София да се поддържа транспортът и за вас. Ама сигурно нямате 15 автовбусни, 8 трамвайни и 3 тролейбусни линии общо в делничен ден. А ние имам е толкова навръх нова година. Стига злоба бе. Градът ви наистина е хубав, харесвам го ама заради такива селяни като тебе, които само злобеят и завиждат ще си останете даже след тъпите майни. Ама то и вие сте майни - първо си оправи говорния дефект и тогава разправяй кой град в по-добър. Защо не сте столица, а? Щото сте *** ***. Жалко за хубавия град, че в него има такива *** като теб.
25
0
 
0
 
! Отговори
Варненка преди 16 години
"Поздравления" на бат Бойко, че е успял да достигне наполовина нивото на варненския градски транспорт по време на празници! ;>Дано в следващите 20 години успее да направи още мъъъничко, че да вървят тролеи, трамваи и автобуси по празници ;>Ама интересно.. ние уж сме провинция (Варна де), но досега по празници не се е случвало да нямаме градски транспорт през нощта.. е, явно защото сме провинция, а не "столица" ;>
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Някой хора се престарават! Всеки може да живее, където си поиска и да работи каквото си поиска! Ако на някой не му изнася, има и други държави, където режимите са по-различни! И аз съм софиянец, и аз попадам в задръствания, но не смятам, че виновни са хората, които търсят начин да се изхранват! Задръстени са нашите души и мисли, и това е най-голямата печал!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Аз като провинциалист предлагам, всички провинциални преселници в Софето да ги фанете и да ги пратите да ви построят един завод за ***! Хем ще си идат точно на мястото (защото повечето от тях са наистина буклуци:) ), хем НАИСТИНА за кратко време ще си имате завод (защото ако не друго поне стават за бачкатори:) ). Иначе ако чакате вие да си го построите ехее... има се строи до поне до 2018 -та:) Така хем вие ще се сдобиете с един полезен вам завод, хем на нашите преселници в шопско ще намерите работа и няма да седят гладни хората, хем ще ни отървете от нашите буклуци!:) Хм... Това май не е никак лоша идея:)
22
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Абе те и 'гъзетата" хич не са стока... Ама да, прав си .. жалко е , но е така- нашият провинциален *** идва там.. защото то нали знаеш - буклука си търси бунището :P~
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Лошото е, че в София идват не кадърните и предприемчиви хора от провинцията, защото те си се справят чудесно и там, където са и предпочитат да си живеят спокойно в родният си град, вместо да се тъпчат тук. Мъкнат се некадърни и прости селяни, които си мислят, че щом имат диплома за основно образование, в София е опънат червен килим за тях. Всеки ден ги гледам как си хвърлят *** по улицата, а седнат ли в заведение, опъват се като на нивата, без да им пука, че пречат на околните. Тъжно е да гледаш как правещ се на гъзе тийнейджър, се държи много по-възпитано от възрастен човек.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Преди Желю да махне жителството имаше КОМУНИЗЪМ и хората живееха добре в провинцията а сега всички се пренесоха в оьщото село наречено СОФИЯ
19
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Ам беше, шото по времето на дяда ти Тоша, немаше баце "капъла-чарши", "централна гара-подлеза", "бацето-таксиджията", "Мурждо-автоджамбазина с колите 5-та употреба от австрия":) Ай затфа беше подредено:) Са изразя кат ... шопландец:)
18
0
 
0
 
! Отговори
чардафона преди 16 години
Преди Жельо Желев да махне жителството и да ни налазят селяните, си беше чисто и подредено.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
13 аз съм с теб давай по същия начин от 15
16
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Че плащайте си и вие - ние как си плащаме:) нека виназначат контрольори, ама те по празниците като ви ги пуснат и оревавате света (говоря обобщено заради масовите нагласи на софиянци, а не заради конкретни мнения във коментарите!)
15
0
 
0
 
! Отговори
До №10 преди 16 години
Отворко...Отворкооо!!! Аз съм за съжаление вече 15 години съм в София ама по големи селяни от вас няма Софянци колкото и трагично да е тва,защото Провинцялните градове са верно малки ама чисти а твоята столица е МИЗЕРНА и *** и е ПЪлна с ***!!!!тва е баце!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
...градският транспорт е на загуба, макар и претъпкан - представете си, че имате бизнес (маказин, заведение) и от 5 клиенти един плаща (макар и двойно над цената на която вие сте купили стоката на едро), а другите се изнизват без да платят... е, колко време ще изкарате преди да фалирате?
13
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
До 10не ме прекараха - 2.80 ми взеха:)Ама се пазарят таксиджиите ви като биташки търговци:) Това е особено "елитно", а?:) Нашите карат на по-висока начална и същата на километър, ама не се пазарят- харесва ти , качваш се, не ти харесва, не се качваш:) И не бързай да даваш оценки за хората, защото има "селяни" дето живеят в истиснки лукс, за разлика от тристайната панелка в люлин, както и такива, които се изразяват на Български и пишат малко по-грамотно от теб:) Толкова ли е трудно да се примирите, че София отдавна не е символ на "елит" а е просто едно голямо гето:) Да, затова са виновни и някой представители на провинцията, които се преселиха при вас, наистина... Така София се пренасели... Ама аз не сам от тях:) Тук си живея добре, имам си всичко и не мисля да се заселвам в Шопландско:) И още нещо- къде виждаш някой да се оплаква?:) та ние провинциалистите тук даже се кефим, че си имаме по-добар градски транспорт от вас:) И се чудим на наивитета ви да се радвате, че ви пуснали рейсчето за нова година:) Споко, идва тежка година за енергетиката, а най-големите градове са с най-натоварена енергопреносна мрежа... Да не почнете да се кефите и за това, че имате ток по Великден :P~
12
0
 
0
 
! Отговори
Qnata преди 16 години
abe hora,se edno zabravqte kude jiveem, za6to nikoi nikoga ne e dovolen na tova koeto ima..........Bravo na bate Boiko!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вярно е, че в повечето градове си има кондуктори в градският транспорт и това е правилно, защото тук на петима един плаща. Другите четирима - дете (ок, нека се возят без пари малките навсякъде, а големите от училище до дома), пенсии (с карти за 1 лев май са - за цял месец - а ако може някой да ми обясни каква работа имат по цял ден из трамваи и автобуси, ще съм му благодарен), ***, които живеят в комунизъм (всичко им е безплатно) и просто гратисчии. Трамвай 22 например пълзи с 6 километра в час дори и да няма движение - просто ватманите нарочно се пипкат... да не доизброявам. Само метрото е читаво. А Бате Бойко е пълен *** - само се пъчи пред камерите, ама почти нищо не прави.
10
0
 
0
 
! Отговори
чардафона преди 16 години
Ей, селянчета! Вие все сте недоволни бе! Имало разправяте в некой градове и селца, къде постоянно върти транспорт и бил топъл и кви ли не там екстри. Е голема работа! То на село дека сте по 20 човека, които празнуват и с каруцата може бай деда ви да ви откара и да ви върне. Я тука у София си вземи такси от Студентски до Люлин са по празниците и че видиш как една 20 левка си отлекнал. После се подигравайте. Ама то за селяните не е проблем де, щото вие имате пари и сте нахални. Те за по преко може от Централна гара да ви прекарат през Бояна, за да стигнете до Надежда и па че сте доволни. Ходете си на село и не ми цапайта и мизерствайте в града. Още по малко па закачейте кмета, щото по свестен от Бойко нема на тоя етап.То у цела БГ са малко готините кметове. Има един Цонко на Каварна и Лечков на Сливен и тва са.Всичко оставало са гола вода. А и тоя на Плевен - Зеленогорски е пич, ама малко е!Повече умни и далновидни решения требва се вземат и селяните да бъдат така се каже примамени да остават в родните си градове, а не да задръстват столицата!Айде весело и ЧНГ!
9
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Аде да оставим и автоджамбазкото гето, с което столицата те посреща на входа от горни/долни богоров - "сгради" на по един етаж, неизмазани, по зид-тухла, одраскани със спрей, някои от тях полусъборени, "рекламни табели" от неръждавейка и надписи с блажна боя, буклуци в канавката, строеж до строежа- от кичозен по - кичозен, от жилто през розово до цвят лилав... и май единственото красиво нещо на тоя фон са Кремиковци и летището... Добре, че рядко ми се налага да идвам в ... Столицата...
8
0
 
0
 
! Отговори
№5 преди 16 години
Ами да! Да ви кажа прав сте! Аз например съм от Плевен там тролеите минават на 3 минути и са топли не кат Софийските и винаги по празници е имало тролей или рейс не като тук в София "Бат Бойко им бил пуснал рейс Божееее! смях аз незная как може да има такива наивни хора!
7
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
А колкото до контрольорите, ами да - в същите тия градове, които споменавам, има контрольори във всеки автобус/тролей, обикалят пътниците и ги таксуват! Плащаме си, а вие ако сте свикнале да карате гратис... проблема си е ваш :) Само че нашите спирки са осветени, има табели с разписания, автобусите и тролеите са топли и се движат относително навреме... А последно като идвах в София преди няколко месеца, така и никой не можа да ме упъти как да стигна от Цнтрална автогара до 5-те кюшета, нито от къде добросъвестно (по навик от моя роден град) да си купя билет... Е, накрая взех такси... и пак си свърших работата... Както и да е , не случайно в класацията на Дарик/Стандарт София е доста назад по точки :) :P~