Метрото връз пътя

Третият диаметър на софийското метро ще бъде надземен; 20 км. от "Княжево" до "Левски" ще се строят така, излизало по-евтино
16 яну 2008 16:07,
32
Метрото връз пътя
Снимка: БГНЕС
Третият метродиаметър в София ще бъде в по-голямата си част надземен, каза изпълнителният директор на "Столичен метрополитен" Стоян Братоев.

За разлика от класическото метро, той ще бъде тип "леко метро", което има много по-добра автоматика за разлика от "бързия трамвай", обясни Братоев.

Според проекта третия метродиаметър трябва да тръгва от кв. "Княжево" и да стига до кв. "Левски".

Линията на този участък от метро ще се пресича на две нива със съществуващият вече първи метродиаметър на метростанцията на Софийския университет, а с втори метродиаметър /от надлез "Надежда" до бул. "Черни връх" ще се разминава на две нива в метростанцията на НДК.

По бул. "Цар Борис Трети" "лекото метро" ще бъде на нивото на пътното платно в четири или пет участъка, обясни Братоев.

Според замисъла линията ще бъде или на естакада, или вкопана, но открита отгоре, което поевтинява строителството на километър два пъти, допълни той.

В участъка от Руски паметник до гара Подуяне третият метродиаметър ще бъде в тунел под земята.

Общата дължина на трасето е 20 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Знам само, че докато нашите докарат метрото от Костантин Величков до Сердика, в Петербург си построиха цяла нова 40-километрова линия !!! Третият метродиаметър може да се окаже най-важният, ако се удължи до Перник и до Кремиковци, ако там се направи град сателит, но с това темпо и внуците ни няма да го доживеят. Впрочем ***, дето го мислим за кмет мисли да откара до кремиковци сегашният метродиаметър, дето ще има отклонение да аерогарата, което е безумие. Човек за да стигне от Кремиковци до центърът ще трябва да прави огромна обиколка през Дружба и Младост 3, да не говорим колко ще се натовари с пътници тая линия. Ама ББ е типична мутра с еднъ мозъчна гънка.
30
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 16 години
много си прав братле, ама годината е 2008 вече :)
29
0
 
2
 
! Отговори
az преди 16 години
metroto, nqma nujda ot okolelo za obru6tane, selqnin.
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
да не си мислиш, че ще оставят и трамвая и метрото?
27
0
 
2
 
! Отговори
hoolie преди 16 години
OKOLO 2020 :))
26
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
леко метро..тежко метро... да го туря на майка ви продажници мръсни!!! Годината е 2007 бе алооооооооо!! За какво говорим тука? осем спирки и в очакване на още толкова до няколко години. Този пренаселен град трябваше да има вече поне 30-35 спирки за да може да се живее някак си! *** *** комунистическа крадлива!
25
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
и всичко това в идващата 2314 година!моля Ви, довършете едно поне бе хора , на колене ви падам а за 2 и 3 че ни излъгахте Ви прощавам..... *** поне едно бе моля Ви
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
И аз не мога да си го представя първо каде ще обръща на "Княжево" и второ каде по точно ще минава по бул. "Цар Борйс III".?
23
0
 
2
 
! Отговори
- преди 16 години
Аз не мога да разбера, ако е над земята, как ще се разминава с градския транспорт, направо не мога да си го представя, и без това всичко е фул и катастрофи постоянно, а сега и метрото отгоре....
22
0
 
2
 
! Отговори
nini преди 16 години
А в Мадрид и Барселона се казва"Metro Ligero"
21
0
 
2
 
! Отговори
Ot Holland преди 16 години
В САЩ, Канада, Япония, Германия, Париж, Лондон ........ - навсякъде може метрото е над земя = хем е по-евтино за строеж, хем е по-приятно за пътуване - все виждаш нещо, не си под земя. За какво ли тук някои толкова се пенят?
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
В Чикаго дори и в центъра част от метрото е над земята - викат му "L" (от elevated, т.е. издигнато). Не се пресича на едно ниво с никой булевард или нещо такова.
19
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 16 години
Хора, няма защо да обяснявате на хора като номер 9, те, след като никога през живота си не са виждали такова чудо като надземно метро, нито пък са чували за такова, са готови веднага да изкажат "компетентно" мнение и да се заядат...
18
0
 
2
 
! Отговори
Тя преди 16 години
Добре са го измислили това за метрото ама се чуда,дали ще го доживея или поне децата ми нека се повозят на него.
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Hei mnogogznaikovci, v Germania v po4ti vseki grad kadeto ima metro, to izliza v krainite kvartali na nazemno nivo, z-to e po-evtino a i ima dostata4no imasto za tova. Niama zna4enie kade se dviji metroto a tova kolko barzo se dviji i dali v sledva6tite 10 godini 6te bade zavur6eno !!!
16
0
 
2
 
! Отговори
b преди 16 години
Хора наистина остават 100 тина години докато го построят, но няма нищо нова някаква част от метрото да е отгоре. Това се прави почти навсякъде - крайната част на линията, която обикновено е много далеч от центъра да е над земята. Това по никакъв начин не го забавя или нещо друго. Като псувате поне да знаете че се излагате двойно :)
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Всичко много хубаво, ама са забражили да напишат кога ще стане това... --->оо
14
0
 
2
 
! Отговори
--- преди 16 години
nikoi ne e kazal,4e sme purvite!!!!!!!!!!!!!!!yasno e,kato ni e mnogo bedna durjavata,da sme posledni vuv vsi4ko,a ponyakoga dori izob6to da ne se klasirame.
13
0
 
2
 
! Отговори
lele преди 16 години
4estno kazano na men tramvaite mi izglejdat po-lyksozni,ot metroto!!!ebahti mizeriyata stana v tova metro,tiya sofianzi hi4 ne pazyat!!!a samo iskat novo.da ne govorim 4e bileta za tramvaya e po-skup ot tozi za metroto!bezumie bulgarsko.......
12
0
 
2
 
! Отговори
nn преди 16 години
v berlin edna chast ot metroto e nad zemiata(metroto tam e na nad 100g!!!)