Ново шоу: "Чисти с мен"

Бойко възкресява Ленинските съботници; кметът надява ръкавици и отпочва да изпълнява план-програмата си
4 апр 2008 15:50,
42
Ново шоу: "Чисти с мен"
Снимка: БГНЕС

Из съобщение на Столичната Община:

Столична община организира пролетно почистване на София.

Кампанията ще бъде открита официално в събота, 5 април от кмета Бойко Борисов в Борисовата градина до езерото „Ариана”.

Съгласно утвърдената план-програма на кмета, сбирането на боклуци от междублоковите пространства и подкастрянето на дръвчетата ще се проведе в периода от 7 до 18 април и ще бъде под мотото „Чисти с мен”.

По време на кампанията ще се почистват следните общински обекти: обществени паркинги и други публични места в столицата; паркове, градини и детски площадки; дворовете и прилежащите територии на училища, детски градини, ясли и други места на съсредоточаване на подрастващите; прилежащите територии на офиси, банки и административни сгради.

До езерото „Ариана” кметството организира информационен център, в който гражданите могат да получават информация за хода на пролетната кампания и, при желание от тяхна страна, да получават материали, необходими за почистването – чували и ръкавици за еднократна употреба.

За информационното осигуряване на кампанията е заснет видеоклип, изготвени и разлепени са 12 хиляди обръщения към жителите на София, 5 хиляди плаката, както и шапки и тениски с логото на кампанията – „Чисти с мен”.

В заключение Борисов призовава с личното си участие гражданите на София да станат съпричастни на проблемите по поддържане чистотата на града.

И ако си мислите, че всичко казано дотук е измислица, минете в събота около "Ариана", вземете си шапка и тениска, не забравяйте ръкавиците, защото: "Граждани, гответе се за отпадъци!" (лозунг от 80-те години на кампания за събиране на вторични суровини).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Ну Погоди ! преди 16 години
ГОРСКА БРИГАДАДен по чистотата, рано пред зората, в горската прохлада, / тръгнала бригада. / 2 Командир е Ежко, който стъпва тежко. Вълчо бригадира - / клонки ще събира. / 2 Зайчето с метлата ще мете листата. Славеят чудесни / ще им пее песни. / 2 А Мецана наша, ще им готви каша. Само за Лисана, / нищо не остана! / 2
20
0
 
1
 
! Отговори
val преди 16 години
На някой може и да му е смешно - но с какво ни е виновен Международния валутен фонд и световното положение за това, че не си почистваме тоалетните?!
19
0
 
1
 
! Отговори
мяу преди 16 години
Това ми прилича на тъпите бригади от училище в близкото минало. Остава само и да възтановим и комсомола.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
напишете номера на колата, за да го разберат всички...
17
0
 
1
 
! Отговори
mjy преди 16 години
mene me nema y celata sxema ...
16
0
 
1
 
! Отговори
vyzmuten преди 16 години
Защо да чистя като не цапам???? Изхвърлям си *** разделно. не изхвърлям хартиики и отпадъци докато не намеря кошче! Защо да чистя??? Това ми прилича на дълбокия комунизъм когато половин народ работеше, а всички получаваха по равно!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
gima преди 16 години
Бойко защо не вземе да почисти демонстративно в някой краен квартал, например в Обеля или Филиповци - много подходящо място. Така поне ще е още по-ефектно неговото изпълнение
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
"Граждани, пригответе се за PR!"
13
0
 
1
 
! Отговори
Ls преди 16 години
Днес наблюдавах една ***-шофьор, която се беше разплула в полу-скапано Ауди 80, паркирано долу на паркинга пред офиса. Колата бе паркирана на 40см разстояние от ЧЕТИРИ КОНТЕЙНЕРА ЗА СМЕТ, но свинята не мръдна от мястото си и най-невъзмутимо пусна през предния прозорец *** с големината на кутия цигари. В същото време на фирмата ни се налагат глоби, че не пазим чистота в района. Но не е до глобите. Просто мисленето на свините няма да се промени. Иначе претенциите и самочувствието им са високи...
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Проблемът е там, че тези, които си хвърлят сметта от прозореца, няма да спрат. Даже напротив, с още по-голям кеф ще я хвърлят долу на изчистеното. Аз отказвам да чистя *** на простаците.Още повече, че са изписани тонове жалби от мен до районната община да затвори будката, която денонощно продава алкохол и сбира пияндурите пред блока ми.
11
0
 
1
 
! Отговори
Vlado преди 16 години
Плащам, но не е там въпроса.Общината какво е виновна, че в блока ми има хора, които си изхвърлят *** през прозореца ?!И след като така или иначе вече е факт - кое е по-добре - да си изчистим (с идеята, че може и да пазим) или да го обикаляме *** и да си го подритваме на камара?
10
0
 
1
 
! Отговори
nqma znachenie преди 16 години
ami vreme beshe i vie (BG)da pochistite samo sirete po ulicite i bolevardite a *** vi chistqt mrsutiqta i nakraq vikat *** rabota a koi q pravi taq cigania BILGARITE HORA BEZ SRAM I MORAL *** V EVROPA
9
0
 
1
 
! Отговори
D преди 16 години
Абе не си ли почистим ние и не си ли пазим ние нищо няма да се промени. Хората трябва да си сменят чипа! Никой не ни е длъжен да върви след нас и да ни събира ***!Скоро ще се нанеса да живея на друго място и смятам като го направя да събера всички желаещи от входа и да съберем всичката помия от пространството около блока!Препоръчвам ви да направите същото.. ако не- тънете в мръсотия и псувайте и проклинайте други за собствения си мързел и липса на култура!
8
0
 
1
 
! Отговори
se4 преди 16 години
http://money.ibox.bg/news/id_947326998
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Този без туй само за шоумен става,но леко се съмнявам,защото и за това акъл трябва,а тоя на снимката няма!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
А вие, дълбокоуважаемий Владо, нима ще отидете да вършите работата на концесионера по почистването, след като му плащате за това? Вие така ли ще си научите децата, да плащат за тоя дето духа?Аз не си изхвърлям отпадъците от прозореца, не си изсипвам пепелника от колата насред булеварда и си хвърлям хартийката в кошчето и уча децата си да не боклучат. Вие вашите ги учете както ви е угодно.
5
0
 
1
 
! Отговори
Do Vlado преди 16 години
Ти Владко, плащаш ли такса смет? Ако не плащаш не си отваряй устата. Ако плащаш, ми кажи, защо след това трябва сам да си чистиш пред блока, езерото Ариана или прочие. Взимат ни парите за нищо, а ти мучиш тука за калъфа бат Бойко
4
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 16 години
СЛЕДВА РИАЛИТИ ШОУТО НАПУСНИ БГ С МЕН
3
0
 
1
 
! Отговори
p преди 16 години
ima tolkova mnogo *** koito vzemat social i se vodiat za bezrabotni, da gi prashtat tiah da chistiat i da kopaiat gradinki da miat ulici shtom niamat obrazovanie za drugo
2
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Гошо от Долно У преди 16 години
Зависи - не винаги собствеността в междублоковото пространство е общинска, доста често е частна, на всеки един от собствениците на апартаменти в сградата. Тогава собствениците са длъжни сами да си организират почистването и ако не го направят - общината има право да ги глобява. Но си прав, че е нагло хем да плащаме такса смет, хем да ни карат ние сами да чистим! Но от бат' Бойко освен чиста мутренска наглост няма какво друго да очакваме ....