София затъна в боклуци

Вече седмица препълнени кофи за смет вонят в столицата, а концесионера твърди, че извозва
24 юли 2008 10:16,
95
София затъна в боклуци
Снимка: БГНЕС

Концесионерт по столичната чистота "Новера" твърди, че фирмите за сметосъбиране са възстановили дейността си в централната част на София.

Отстраняването на проблема с боклука ще стане по-бавно, тъй като дейността се извършва само нощно време, за да не се предизвикват задръствания, заявяват от "Новера".

Близо седмица кофите за смет в столицата са препълнени, а пространството около тях е затънало в боклуци.

Като причина за поредния хаос със столичния боклук, от концесионера посочват липсата на работници, които напуснали фирмата, за да работят в строителството, където предлагали по-добро заплащане.

Сега са наели нови хора и се надяват най-късно до събота-неделя да бъде приключено сметоизвозването в централната част на София.

Днес боклуците влизат и в дневния ред на столичните общинари.

Кметът Борисов ще представи поредния доклад  за временното и трайно третиране на битовите отпадъци на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
писна ми! преди 15 години
Ген.Борисов,предлагам Ви простичък,но абсолютно ефективен начин да засвидетелствате уважението си към всички СТОЙНОСТНИ (и не съвсем) граждани на Столицата. ПРИВЕДЕТЕ НЕЗАБАВНО В ЕФЕКТИВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ РАЗПОРЕЖДАНИЯТА И ЗАПОВЕДИТЕ ЗА ОПАЗВАНЕ ЧИСТОТАТА НА СОФИЯ! Когато бъдат глобени поне 10 от хилядите,хвърлящи фасове на улицата,когато обитателите на блокове,пред които по дърветата висят торбички с ***,а пред входовете им е мини-бунище бъдат глобени съгласно депешите от СОС,залепени на входните врати - уверявам Ви,че ще има ефект! Призивите вършат работа само в цивилизованите общества! Пушач съм, внуци,деца,баща,дядо,прадядо - сме софианци, т. е.оичаме родния си град и се гордеем с него! Бъдете здрав и УСПЕХ!
53
0
 
0
 
! Отговори
Nedovolen преди 15 години
zА, бе, Бойко, лъжец некадърен - до кога смо ще шестваш по телевизиите! Върви чисти ***,н али си кмет или вече ти замириса на премиерски пост и з*ба София.
52
0
 
0
 
! Отговори
неизвестен преди 15 години
Хайде бе сМАХНО, изложи се по темата, бащице наш мил и ненагледен.
51
0
 
0
 
! Отговори
от София преди 15 години
Като ви е мръсно в София защо идвате бе *** необразована и неморална? Живеете в една стая с новородените агнета, а тука им било мръсно...Кашон не сте ли виждали до кофата за ***? Е няма и да видите защото там кофи за *** си нямате. Нищо поне можете на воля да изхвърляте *** си в двора до помиината яма. София е пренаселена защото вие провинциални пришълци драпате насам с всички възможни сили и средства! А е най-мръсната европейска столица, защото не подлежите на дресировка и така и не разбрахте че пликчето с *** не се изхвърля от балкона както в родния ви край.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Софиянци я си прочетете данъчните закони .Който където работи там си плаща данъците.На всяко жилище в София се начислява данък,и той се събира от софийска община.Така че на крива ракета космоса и пречи.
49
0
 
0
 
! Отговори
суперзвезда на прика преди 15 години
не съм чела нито статията нито коментарите но софия винаги си е затънала в *** и от всякъде те лъхва миризма на ***...много освежаващо:)
48
0
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Дръж се възпитано ти и недей крещя по форумите. Птюю... акъл няма, пък го раздава.А у Софията уж пари има, туй-унуй, пък мръсно. Е нали с пари всичко става. Нямали работници. Това не е оправдание. Тяхна работа си е дали имат или нямат работници. Като не почистват да се глобяват. Ама простия ви кмет не го eбе и си цопка дупето в басеина си. Проста ралта... софиянска.А данъците нямат общо с чистотата. Такса "смет" се ползва за почистването, а тя се плаща от собствениците на имотите. Само тия които са на може да бъдат обвинявани че не плащат. Останалите са по квартири, плащат наем, та собственика да му мисли за таксите. Тъй че некадърност и мрънкане колкото искаш у Шопия.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако парите за данъците, които плащаме отиваха по предназначение, то проблема нямаше да същаствува!!! Но проблем има - вие се запитайте в чий джоб отиват парите ни!
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко ще вдигне по тревога мутрите си, собствената си частна партия и след като се нареве, че всичко живо и най-вече проклетите провинциалисти му пречат ще "изкомандва парада".
45
0
 
0
 
! Отговори
jiv 4ovek преди 15 години
Много си прав. 400 хиляди Софианци си плащат данаците в София , другите в родните си места от кадето са дошли в София. Е питам аз , как с данаците на 400 хиляди регистрирани Софиянци да се поддаржа столицата ? Пък си позволяват и да недоволсват и да хулят общината.
44
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Това, че си от София не те прави по-добър човек! Измежду така наречените от теб провинциалисти има много стойностни хора, повече отколкото ти си или някога ще бъдеш! Колко повече чета коментари на такива ограничени хора като теб, толкова повече се гордея, че не съм от София!
43
0
 
0
 
! Отговори
KAZANOVA преди 15 години
RABOTATA MI E TAKAVA,CHE IMAM VAZMOGNOST DA OBIKALYAM CYALA EVROPA.ZA SAGALENIE MOGA DA KAGA,CHE SOFIA E NAI-MRASNATA STOLICA!PROSTO TOVA SA FAKTITE!APELIRAM ZA PO-VASPITANO POVEDENIE VAV FORUMITE!
42
0
 
0
 
! Отговори
AbJeCt преди 15 години
нищо ново ... София в *** ... :? трябва ли да ни учудва това?
41
0
 
0
 
! Отговори
adnim преди 15 години
АБЕ КУНЧЕВЪ........ВНИМАНИЕ СЕ ПИШЕ НЕ мНИМAНИЕНЕГРАМОТНИКО
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и кво само се заяждате,какво значение има кой от къде е и какъв е,в една държава живеем и сме едно цяло,трябва да сме задружни...виновни само и единствено тия дето не ни позволяват да живеем нормално,тия дето взимат нашите пари...
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе който и да е на власт,работата им е същата,ламтят за пари и хич не ги интересува кво става...искат само слава и пари.Не знам какъв ще е тоя човек,който да седне на "престола" и да успее да промени политиката на управляване,в смисъл да мисли наистина за държавата,да може да организира народа и в крайна сметка всички да са доволни....ама едва ли има такъв човек....и някой обикновен гражданин да е-ще се отдаде на корупцията и алчността.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в Люлин 5 ул.Добринова Скала , между *** има една тоалетна чиния $БОНУС!!!$ втрора ръка ,ама ще варши работа,който има желание нека да го вземе :)))) Голям срам голям...толкова данаци плащаме и накрая живеем между *** :(( ако някой пита сме европеици ,нали???
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Провинциалисти исках да кажа ама като не си чета коментара и пиша бързо ... а то е ясно ,че сега ще изкочат професорите със забележките.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха всички се правят на Софиянци ама кореняците са едва 400 хиляди а 1 милион и 600 хиляди са провециалисти. Така ,че смятайте колко от вас са Софиянци и колко са дошли от селата и градовете от селски тип ,щото от големите градове като Варна и Бургас в София най-много за студенти може да дойдат... самия факт ,че двата черноморски града също са станали буквално пренаселени е красноречив факт. Единствено по незнайно какви причини половината Пловдив се е преместил в София. А това е жалко, защото Пловдив през комунизма бе огромен и страхотен град а сега населението му се разбяга по незнам какви причини!! Е явно икономически а и близоста със София е още една предпоставка ама все пак е тъпо.
35
0
 
0
 
! Отговори
KУНЧЕВ преди 15 години
АЛО , АДМИНИТЕ ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА ? ЗА ТОВА , ЧЕ КАЗАХ , ЧЕ СОФИЯНЦИ СА СГРЕШИЛИ С ИЗБОРА СИ ИЛИ ЧЕ ИВАН КОСТОВ Е ЧОВЕКА КОЙТО ЗАСЛУЖАВА МНИМАНИЕ НА СЛЕДВАЩИЕ ИЗБОРИ ?!! ЗАЩО Е ТАЯ ЦЕНЗУРА ?! И ТУК ЛИ УПРАВЛЯВА КГБ ?! КАЖЕТЕ СИ ЗА ДА ЗНАЕМЕ ! НЯМАТЕ ПРИЧИНА ДА МЕ ТРИЕТЕ ! Е МОЖЕ И ДА ИМАТЕ , НО ДА ВИ Е СРАМ ДА СИ Я ПРИЗНАЕТЕ ! ДОСЕЩАМ СЕ !