Ченгетата кът в София

800 полицаи не достигат, за да регулират трафика, че "много хора идват от провинцията и не знаем какво правят", обявиха от МВР
1 авг 2008 07:52,
75
Ченгетата кът в София
Снимка: Булфото

Директорът на Столична дирекция "Полиция" комисар Николай Янев обяви, че само в столицата има 800 свободни места.

"Много неща не вървят. Например трафикът. Виждате в столицата какви задръствания има. Инфраструктурата й не отговаря на сегашните параметри. Тя е била изградена за 200 автомобила на 1000 души. Сега на тях се падат 400", казва Янев пред вестник "Стандарт".

По думите му когато е правена, структурата на столицата е била за около милион, сега е над два милиона.

Комисар Янев съобщава, че "много хора идват от провинцията в София и ние не знаем какво правят, къде се настаняват".

"Идват и много криминално проявени. Установили сме, че всяко шесто престъпление в столицата се извършва от хора, които са от провинцията", казва още той.

"В Полицията около 650 са служебните компютри, включени в системата на МВР. Това е съвсем недостатъчно. 38% от колите са минали над 150 хил. км, други консумативи също не достигат", казва още Николай Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
9,не говори за щатите, от позицията на Българин там:) Всички чужденци в америка са доста добре наблюдавани:) Особено последните години - обяснимо:)13,И аз съм от Търново, ама си живея и в момента ти пиша от Търново:) Точно заради хора като теб, София е пренаселена:) Нищо лично, гледай да не срамиш града, от който РЕАЛНО си ;) Защото ще трябва да останат поне 3 поколения след теб, та едва четвъртото да се нарекат "Софиянци":) Желая ти късмет в София, градски!:)
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
най-простото устройство - сфетофар, защото може да се замени с милиционер(полицаи сега се наричат)
12
0
 
0
 
! Отговори
qqq преди 15 години
Разбира се че хората трябва да се регистрират там където живеят и работят. Че то иначе такъв хаос ще настане, не е истина. Аз съм от ВТ, и от години живея във София, за това първото нещо когато се преместих в Сф беше да се регистрирам на новия си адрес! Така трябва, и без това в Сф се е напълнило с народ от къде ли не!
11
0
 
0
 
! Отговори
Те милите не знаят преди 15 години
Те отдавна милите нищо незнаят.Обявиха щат от 60 000 служители, ама недостигали бройки.Пък тези дето ги знаят кои са ги черпят минерална водичка.Родна мила картинка.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Много неща не вървят. Например трафикът. Виждате в столицата какви задръствания има.когато стане мако задръстване на някое кръстовище, се появявя милиционер, 2 минути по късно задръстването е неуписуемо. това може да го видите всеки ден на кръстовището на бул."Г.М.Димитров" и бул."Драган Цанков"
9
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Полицаите не достигали... не може на дървеница светофара на Г.М. Димитров да има километрична опашка, а полицаите да стоят и да дебнат от 2-те страни на светофара вместо да регулират движението. Мишоци сте всички до един. От некадърник нагоре. Като ви карат на сила да си вършите работата, явно не сте за тази работа... Индиянци!
8
0
 
0
 
! Отговори
xyz преди 15 години
А защо е така??? Задавал ли си е някоя от "*** ***" в Парламента този въпрос??? Защото за тези пари трябва да са мазохисти да се занимват с всякакви ***. В системата на МВР, за да се увеличат заплатите, трябвало да се съкрати персонала. То така и баба знае!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какви 500-600 лева, редовия полицай започва с около 300-350 лв., като преди това стажува 1 година с под 200 лева. Сам се досещаш що за хора ще работят за тези пари.
6
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
"много хора идват от провинцията в София и ние не знаем какво правят, къде се настаняват"Ама МВР вече с тов али се занимава? Да следи студентите и работещите от провинцията къде и с кого живеят в София? Е то това си е вече чист тоталитаризъм. Айде и гражданството да се върне и да сложим микрофони и камери по спалните на хората!
5
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Хитлер и Сталин не са имали шанса да имат модерни технологии. Сега вместо пръстови отпечатъци могат да ни имплантират радио чип като на кучета, може да ни татуират бар код на челото и така ще знаят и кога ходим до тоалетната. Режимът се плаши от свободното движение на хора, от свободния начин на мислене и не му стигат полицаи, защото хората които трябва да се набият стават все повече. А хора от село ще идват, ако могат защо не, Джон Атанасов също е от село, проблемът е, че когато не могат да се реализират се записват в БСП и почват да управляват страната. Има някои хора, на които мястото им е на село и това се регулира естествено в нормалните държави, просто остават гладни в големия град.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колите били изминали над 150 хил. километра, те ще станат като депутатите, само нови коли да карат. То и моята е много над 150 хил. ама....... А пожарните в България на колко години са?????
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
800 свободни места за улични полицаи ?? Това е лудост, на ВСЕКИ ъгъл има куки с лапалка ! Не мога да разбера тези хора в кой свят живеят, те виждали ли са как е организирана полицията в нормалните държави ?Там НЕ виждаш полиция, освен където и когато трябва. Този фарс с корумпирани куки на всички 100 метра по улиците НЕ съществува !Вместо да плащат по 600 лв ежемесечно за малоумно количество полицаи, пък и да не достигат, се инсталират автоматични камери, които следят трафика и буквално само си принтират честитките с глобите !Няма ала бала. И няма 50 000 щатни полицаи в София, защото "идвали от провинцията".Изобщо за най-елементарните неща се напъваме да измисляме колелото, а примери около нас колкото щеш.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина са малко заплатите на редовите полицаи - корумпета или не ама като ни се запали д-то звъним в районното
1
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
Ще има естествено недокомплект при тези заплати.Кой е луд да работи за 500- 600 лева и постоянно да го оплюват.Особено пък в София,където работа колкото искаш.Докато не се направят заплатите поне като в ДАНС и не се подобрят условията на труд ще има още напускащи.