Смокове плъзнаха из София

Еколози съобщават, че змиите не са опасни за хората, идвали в столицата, защото имало много плъхове
5 сеп 2008 20:11,
89
Смокове плъзнаха из София
Снимка: БГНЕС

От Регионалната инспекция по околна среда и водите в София съобщават, че са зачестили сигналите за забелязани змии на територията на София.

Влечугите не са отровни и не представляват опасност за хората.

Най-често са от семейство Смокове, твърдят еколози.

Гражданите сигнализирали предимно за наличието на влечугите в неподдържани паркове и в безстопанствени имоти и постройки.

Змиите се привличат от градската среда, поради наличието на разнообразен хранителен ресурс – мишки, плъхове, птички, обясняват от РИОСВ.

От екоинспекцията посочват, че повечето влечуги у нас са защитени по Закона за биологичното разнообразие и убиването им се наказва с парична глоба, в размер до 5000 лв. за физически лица и имуществена санкция до 10 000 лв. за юридически лица и еднолични търговци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 15 години
Да народа е виновен прав си, а е виновен защото ги е зибрал и да бъда по точен избрани са от многобройните заблудени пенсионери със старото си червено виждане. Грешиш, че не уважавам преуспелите. Тези хора ги уважавам, трудили са се да постигнат нещо в живота си, борили са се за това и са го постигнали. Кажи ми кои са нашите толкова големи звезди? ..
67
0
 
2
 
! Отговори
чичо преди 15 години
каква е връзката между звездите и змиите, че не ми стана ясно?П.С. Пише се "своИте" вече
66
0
 
2
 
! Отговори
Златина Савова преди 15 години
Не са виновни политиците, а народа за да сме на това дередже.Защото обикновените хора като теб не уважават преуспелите личности. Знаеш ли с колко труд са станали известни? Ако уважавахме нашите звезди сега България щеше да се е оправила вече.В Европа уважават свойте звезди .За разлика от нас Българите.Които не уважаваме свойте звезди.Питам се какво ли правим в Европейския съюз като не умеем да ценим известните личности.Ние Българите с този манталитет не заслужаваме да сме в ЕС.
65
0
 
2
 
! Отговори
селянин преди 15 години
Толкова много глупости събрани на едно място не бях чел! Колко от вас прочетоха статията? А колко дадоха мнение по статията? един двамаКакто каза 42, Смоците са полезни животни, ядат плъхове ще добавя, че Вдлъбнаточелият смок се храни дори със змии, както от неговия вид така и с пепелянки. В България няма отровни смоци, а и те не нападат без причина. Смоците са страхливи и при опасност се крият, но ако няма къде да се скрие естествено ще премине в защитна позиция както всеки един животински вид включително и човек. Така, че оставете животинките на мира както са дошли така и ще си тръгнат. Навъртат се около безстопанствени райони и построики защото там има храна за тях.До 24 сами ако не пазим флората и фауната на нашата малка планета няма кой друг да го направи. Много животни и растения са изчезнали по вина на човека, някои от които нарочно са били изтребвани, защото са считани за опасни. А за всички които са писали на шльокавица .... НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ мили българи. За останалите коит само си чешат езиците по всякакви теми ще кажа пичове правите точно това което управниците ни правят разваляте. БГ никога няма да се оправи докато има хора като вас които гледат как да прецакат другия, докато сме разделени и се нападаме. Българите сме едни големи дупедавци .........
64
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ако уважавахме нашите звезди сега България щеше да се е оправила вече.В Европа уважават свойте звезди .За разлика от нас Българите.Които не уважаваме свойте звезди.Питам се какво ли правим в Европейския съюз като не умеем да ценим известните личности.Ние Българите с този манталитет не заслужаваме да сме в ЕС.
63
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
А Слави е съвраменният Васил Левски.А съвременният Ботев е Стоичков.Бареков го каза.
62
0
 
2
 
! Отговори
Debora преди 15 години
.......първо да спасиме софиянци от ТРИГЛАВИЯ ЗМЕЙ...!
61
0
 
2
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Време е в умното село да се пуснат таралежи!
60
0
 
2
 
! Отговори
Debora преди 15 години
zmiite, parvo shte izyadat plahovete, posle horata....ili obratno....:-) taka e v jivota-niakoi, niakogo tryabva da izyajda..
59
0
 
2
 
! Отговори
НИКИ преди 15 години
Декстър обади се
58
0
 
2
 
! Отговори
galq преди 15 години
високомерието на човек не идва от това къде тои живее на село в град или друга държава драги господини а зависи единствено и само от манталитета възпитанието и характера на човек ти може да си пълен бедняк да си от някое забутано село и пак да си високомерен това не ти пречи така че вземи да мислиш малко преди да напишеш нещо или да се изкажеш неподготвен.
57
0
 
2
 
! Отговори
galq преди 15 години
господине ти прочети ли статията за която си написал коментар защото по това което прочетох аз не видях да си написал нищо свързано със темата която коментират хората тук коите пита за слави ани салич и тем подобните или ти ги сравняваш тях със змиите.хахахха много си смешен нямам думи.
56
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
SMOKOVETE SA RUSKI , CHERVENI I SMUCHAT MAIKA BALGARIA VECHE POVECHE OT POLOVIN VEK ! GRABVAITE SARPOVETE BRATIA DA GI POSECHEM !
55
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
po prostashko mnenie ne sam chel !
54
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ОТИВАМ СА СЕ ИЗ. НЯМА КАК НУЖДА
53
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
awe vie kfi narkotici izpolzvate neshto ste izpliskali ligena napravo ste go sritali myhahaha :))))
52
0
 
2
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
Кой те е пуснал от лудницата ,бе човек ... о.О
51
0
 
2
 
! Отговори
Няма Значение преди 15 години
Колко забавно как от една тема за змии в София се стига до "Слави е съвременният Левски"....Колкото до змиите: Мога да кажа, че те са си прекрасни животинки, но както каза някой по-нагоре, сами си го причинихме.Хайде със здраве.
50
0
 
2
 
! Отговори
Ina преди 15 години
47 - razbrahme kakyv fen si na spomenatite nqkolko pyti lichnosti, no tva nqma otnoshenie kym zmiite ili pone az ne vijdam vryzka v tezi neadekvatni vkliuchvaniq ot tvoq strana.A jivotinkite ne sa tolkova gadni, kolkoto izglejdat. I pone, kogato sym vijdala zmii, ne mi e napravilo vpechatlenie da sa agresivni - te si vyrvqt po svoq pyt, az po moq :D V Sofiq ima i dosta taraleji (pone okolo Borisovata i v Liulin) ta se ochakvashe, che i zmii trqbva da se navyrtat. V kraina smetka horata si go syzdadohME tova s bokluka, mishkite, hlebarkite, a sega i zmiite. No zashto da vinim sebe si, kogato mojem da obvinim drug, nali?!
49
0
 
2
 
! Отговори
abe nema znz4enie преди 15 години
abe ve4e stavate sme6ni be ei horaei sofianci usaznaite se ve4e be hahahahahahahahahahahhahahahahahahaha :) :D :P