Парно в София - само за болници, детски градини и училища

Подаваните количества газ не са достатъчни, за да бъде пуснато парното и на жилищните сгради в столицата
10 ное 2008 16:50,
51
Парно в София - само за болници, детски градини и училища
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" е увеличила количествата природен газ, които подава към "Топлофикация" София, но те са достатъчни само за производството на енергия, с която да се отопляват детските ясли и градини, училища и болници, каза пред БНР изпълнителният директор на газовата компания Димитър Гогов.

Текущите задължения на топлофикацията към Булгаргаз са около 58 млн. лева, въпреки че дружеството продължава да привежда пари за покриването на дълга.

По думите на Гогов подаваните количества синьо гориво не са достатъчни, за да бъде пуснато парното и на жилищните сгради в столицата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Аз имам един такъв въпрос: откога шопите станаха граждани, ахахаха
49
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
'Който има апартамент в София,не е беден"Аве я се озъзнай малко..тва,че е в София,не означава,че си богат.. познавам доста хора,които имат апартаменти тук,но пак си остават бедни... *** да ти *** логиката с извинение!
48
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 15 години
не знам как е при вас, но при мен съседите крадат, но в изравнителната ми сметка за една година сумите ми бяха около 320-360 лева ОБЩО за целия сезон, за парно и топла вода.
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да. Удобството, което дава парното е незаменимо. Но има и други начини такова да се осигури - примерно чрез газ. Но за целта трябва да се газифицират кварталите. Сегашното управление на Топлофикация и масовото представяне на сметки над 250лв говорят за лошо управление и надписани сметки. Нормално е хората да отказват да плащат. И не ги винете! Потърсете виновниците за сегашното състояние. Ако ми бяха представяли сметки под 200 лв за месец в отоплителния сезон - да , щях да си плащам. Но сметки по 500лв не смятам да плащам. Колкото и да смятате на ток ще ми е по-евтино. Знам какво е дискотека, печка на дърва и нафта, знам какво са малките стари ел.печки с 2 реотана... Да, оценявам парното, но когато заради кражби и лошо управление услугата стане непоносима - по-добре без нея и по старите изпитани методи. Да му мислят комшиите ако са запушили комините!
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
BSP-to iska da diskreditira Borisov 4rez parnoto. Golqma glupost prawqt komunistite i sled izbotite shte go razberat.
45
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 15 години
Абе друго си е като на село - без парно, но с огинче в печката. За какъв дявол селянията се пресели в София, когато не може да живее в голям град, а си иска да е на село? Топлил съм се и с въглища и дърва, с ток, с нафтова печка, с климатици и с парно. Е, какво да ви кажа селянчета, по-хубаво от парното няма. Който твърди обратното просто не знае какво е хубаво. Но на въпроса - кой иска Топлофикация да фалира, а с това да се срине и енергийната система на България, която очевАдно няма да издържи огромното число нови потребители, които ще почнат да се отопляват на ток? Кой има интерес от закупуването на нови отоплителни тела? Защо Федерацията на потребителите работи против интересите на потребителите, защитавайки тези дето не искат да са потребители, а не тези дето са потребители на парно? Очевидено е, че няма да станем нормална държава, докато не заработи нормално и съдебната ни система - това от ЕС не спират да ни го повтарят, но явно е недостатъчно. Крайно време е тези дето не си плащат за парното, съда да им наложи да платят, крайно време е крадливите съседи да си платят за гяволъка. Няма друго обяснение за по 200 лева месечна сметка за парно за нормален двустаен апартамент, освен междусъседски кражби. Има сметки за топла вода сега през лятото, около 10 лева за кубик топла вода. Е, как става тази работа, освен ако доста от съседите ти не не се правят на гяволи за твоя сметка?
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Измислените сметки на топлофикация не се признават в Българския съд. Защо да плащам, когато очевидно ме мамят? Трябва да има справедливост и нещатата да си дойдат на мястото. Ако тази година на народа му е студено, то на управляващите ще им стане горещо. Да му муслят!
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А пък аз смятам, че редовно трябва да си пиеш хапчетата. Когато ти представят сметка за панел от 70кв за 450-500лв на месец ще се замислиш дали наистина си употребил толкова и сигурно няма да платиш, защото трябва и да ядеш, нали? Що се отнася до плащане на действително потребеното - да, за съм. Но това означава да се преработят съществуващите сградни инсталации и да се поставят топломери, както е записано в закона. А точно тези неща Топлофикация грубо нарушава, но нали сме "правова" държава...
42
0
 
1
 
! Отговори
Ufilek преди 15 години
Когато лятото ни беше горещо и се криехме по сенките,мнозина форумци поддържаха становище,че видители Топлофикация е излишна и трябва да фалира!Ами както изглежда , управляващите ви чуха и привеждат в изпълнение този ваш Апел!Да,ама не,сега Ви било студено!Студено е, и ще е студено ,до пълната победа на Капитализма в Р.България!Колкото да пОрното:то е като да ближеш сладолед през стъкло,усещаш студено,ама да ти е сладко не е!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
аз пък преди 15 години
Аз смятам, че трябва да се наложат строги наказания на нередовните платци, ако се налага даже и затвор или отнемане на имуществото. Който не плаща да не ползва, но това да не е в ущърб на останалите клиенти, които плащат редовно и съумяват да отделят пари за сметки от нищожните си заплати и да осигурят топлина за семействата си.
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Da falira taz sgan po barzo 4e do gu6a ni doide na vsi4ki. A kolkoto do otoplenieto s nego i bez nego si e se sa6toto stud. Taka pone 6te se reformira tozi sektor nadqvam se tozi pat kam po-dobro.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И аз мисля, че догодина Топлофикация ще фалира. Това е напълно логично при една такава голяма организация без ясен собственик.
38
0
 
1
 
! Отговори
Тото преди 15 години
им комуняшка. *** крадлива. Държаха ни без ток, без вода, без хляб, на купони, сега ще ни държат без парно. Само още с ДДТ не са опитали да ни изморят. Ама на българите мозъците са полирани, пък и българинът най-мрази да мисли.
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Евентуален или неевентуален фалит на Топлофикация София няма да доведе до нищо страшно! Просто много бързо ще се ориентираме към правилните технологии за топлоизолация и загряване на въздуха в жилищните помещения. Просто комунистическото малоумие Топлофикация трябва да фалира, за да се научим да бъдем цивилизовано и високотехнологично общество.От технологична гледна точка общото между тока и топлоподаването е много малко. Има топлоцентрали в София, които греят топла вода (пара) само през зимата. А как работеха тецовете десетки години през социализма, когато парно имаше само на около километър-два от тецовете, а потреблението на ток не беше по-ниско от сегашното! Всичко е демагогия,. Просто последните години мениджмънтът на София и в частност на парното е отвратителен. Чудят се как да откраднат повече, абонатите им не издържат и всичко в крайна сметка отива към фалит. Той може да бъде само по-тежък или по-лек, но не може да се избегне!
36
0
 
1
 
! Отговори
ИВИ преди 15 години
Затова ли ни карат да си плащаме Парното? За да стоим на студено? Е от мен повече пари няма да видят Топлофикация.
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
евентуален фалит на Топлофикация ще доведе и до режим на тока, защото Атомната също се затваря, а внос на ток отвън ще е на 3 пъти по-високи цени от Козлодуй. очертава се хубава и топла пазарна икономика за която постоянно гласуват шопите, но иначе се греят на руски ток и газ
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
като спрат Топлофикация, ще качат електроенергията. не си мисли че ще се спасиш при фалит на Топлофикация. и всичко това при 200 бона за апартамент които се искат без да са платени сметките
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
България е твърде малка за да съществува деление на селяни и софиянци.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
София е едно голямо село,това всеки го знае.Нормално-всеки *** се стреми натам.А иначе по темата-200 лева парно абе да бегатАз повече от 150 лева на ток не съм давал и то за 2 двойни климатика.И газта и парното да одат у ряката.Егати и златната енергия.
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
до 29та пък в София едни граждани....огледай мръсотията и в който живеем,после коментирай селатада ти пикая на гражданствототоку виж се оказало,че са по-добре