Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода

Борисов: София минава на мазут
6 яну 2009 20:31,
162
Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода
Заради кризата – трябва да се къпем по-набързо! Снимка: Булфото

В продължение на три дни София ще бъде с понижено подаване на топлоенергия заради преминаването на работа на мазут на ТЕЦ. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кризисния щаб на "Топлофикация- София" и заместник изпълнителен директор на компанията Иван Маринов.

Той добави, че ТЕЦ "Земляне" и "Люлин" са преминали на работа на мазут, а другите две ТЕЦ ще преминат на този вид работа постепенно.

Проблемът е, че мазутът, преди да започне да гори, трябва да се затопли до необходимата температура, уточни Маринов.

Основният проблем пред "Топлофикация- София" е да знаем кога ще бъдат възобновени доставките на природен газ, за да знаем как да работим, каза той.

В "Топлофикация-София" има запаси от мазут за пет дни и се очакват доставки за още 5-6 дни. Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно, защото този енергоносител трябва да се плаща при доставка, заяви Маринов.

В момента температурата на водата, която се подава към потребителите, е 52-62 градуса, а трябва да бъде над 73 градуса.

С над 70 процента е намалено подаването на природен газ към "Топлофикация-София" след спирането на доставките на руския газ, каза Маринов.

Служителите на дружеството са осигурили безаварийното спиране на съоръженията и безопасността на преносната мрежа.

Ограничено е и производството на електроенергия от дружеството, като са спрени четири турбини, уточни Маринов.

Наши читатели вече сигнализират на редакционния ни телефон, че в Младост, Зона Б-18 и Мусагеница водата за къпане е студена.

Междувременно стана ясно, че в 23 часа кметът на София Бойко Борисов свиква заседание на кризисния щаб на Столичната община във връзка с възникналия проблем с доставките на природен газ.

На заседанието ще бъдат обсъдени варианти за работата на общинските заведения и служби при кризата с доставките на природен газ и преминаването на алтернативни горива.

Късно във вторник Борисов обяви в ефира на Нова телевизия, че София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни.

Борисов отбеляза, че се вземат мерки ТЕЦ-овете в София да заработят изцяло на мазут.

Кметът на столицата подчерта, че в момента топлоподаването е такова, че „само топли радиаторите“.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
репортер преди 15 години
Явно поради обилното оросяване на някои други твои органи, има недостатъчен приток на кръв в мозъка ти, затова и се стига до недостиг на кислород, та от там се ражда злобата ти и завистта,към всеки,който успее с ума си и кадърността си,да се възвиси над останалата посредственост
60
0
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
chestito bratia shopi,za poreden pat novovavedeniata idvat parvo pri vAS
59
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
Не можете да разберете една проста истина? В изборите участва цялото обшество представени от партии,но в същност не е толкова важно дали една партия или политик ще спечели едни избори,а по-важното е да спечелят изборите по голямата част от българското общество. Един политик или партия може да загуби,но това не е толкова важно за България,но лошото е ако спечелят партии и политици,които не винаги нтересите им съвпадат с интересите на ОБЩЕСТВОТО. Българите лесно се подават на популизма и обещанията да им се дава повече,но без да влагат много ум и труд за това,това е наследство от времето на социализма,но няма общество по света,което не работи усилено да има висок стандарт на живот. БСП е партия от богати мутри,преди при времето на социализма номенклатурна каста,а сега същите са богати като олигарси,чийто интерес е винаги в България да има голяма прослойка бедни българи,които винаги да гласуват за тях,защото знаят,че едно заможно население никога няма да се подаде на социалнитеобещания на БСП и да гласува за тях. БСП докато съществува ще прави всичко въжможно българите да остават бедни,и пред избори да им обещава и да им дава,както и преди да се казва,че партията дава.ДПС води същата политика,богати олигарси и беден електорат,така винаги ще бъдат зависими от тях. При управленията на Луканов,Беров,Виденов и сега със Станишев БСП доказват,че са некъдърни управляващи,н безпорно имат умението добре да крадът. Факт е сега,че сме най-бедната страна в ЕС,и ще бъде и в бъдеще така докато има хора като вас,които са сляпи за истината,и се подават лесно на манипулациите на една престъпна мафия,която сега управляваБългария! НА 14 Януари в 11 часа ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,ЗА ДА ИЗРИТАМЕ НЕКАДЪРНИТЕ МАФИОЗИ ОТ ВЛАСТТА!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
историческо събитие в История на България. от 2009 г. броят на софиянци почва да намалавя, още повече намалява броят на къпаните софиянци. мършата в София почва да растe. ще има нов икономически растеж
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ми се живее само с мечтите!!!!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az kato sym 4el ,ti prav pod masata si hodil! i ne znam koi e negramoten,q si vij tvoeto pisanie bre *** mizeren
55
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Айде ве кво ми ревете тука и се оплаквате хахха нали сичко знаете и за сичко ви е виновен Станишев или Борисов хахахха оправайте се темерути. Da i shte si pisha na "шльокавица" хъх... shtot ne sum kat vas "inteligenten".
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде тичкайте сега през глава да си плащате парното, роби безпаметни и ***! Като дойде бате ви Бойко, така ще е всеки ден! наслаждавайте се!
53
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 15 години
никои не каза,какъв "изгоден "договор е сключил др.Овчаров с руската страна(цената на газта ни е наи- скъпата в Европа) до 2030г............
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само ние и Словакия,ако не се лъжа,сме на 100% зависими от Русия относно за прир.газ.Това е пълен ***.Това държава ли е?На 14 не само за газа,ами за всичко,за кризата България.
51
0
 
0
 
! Отговори
kiro pora преди 15 години
ama te i bes tova ne sa prevarjanici na banqta
50
0
 
0
 
! Отговори
5аr преди 15 години
А бе *** софиянци нали от 10 г. ревевте че парното Ви е скъпо! Айде сега се топлете на дърва и ток и оставете газ за газифицираните градове в провинцията.
49
0
 
0
 
! Отговори
Ernesto 'Che' Guevar преди 15 години
Не аз съм ***,а ти като гледам си и неграмотен,ама кво да спора с тебе,с *** човек да си нямаш работа.По-добре прочети нещо преди да пишеш другия път.
48
0
 
0
 
! Отговори
rumyana преди 15 години
hora 14 january, davaite da pravime neshto che teq bokluci na razbiha!!!!edin ot nai-qrkite mi detski spomeni e rejima na toka, boje opazi da se slu4i otnovo! no kakvo da o4akvame ot nai-golemiq *** ot ruski proizhod, dadoha si g*za , na vseki koito go poiska, nie sme edinstvenata durjava koqto ES globqva!!!!!!aide da si otvorime malko o4ite!
47
0
 
0
 
! Отговори
Борко от Димитровгра преди 15 години
Ей, днес извадих кръста от ледените води на Марица. Какви са тия кризи ..... Очаквах да видя такива като мен по ТВ, а гледам някакъв газ ..
46
0
 
0
 
! Отговори
киро чепа преди 15 години
*** наглите в цофия !??Абе други градове несъществуват ли!??ами има села паланки където не са виждали и ток!??АЙ ЩЕ ВИ ЕБАМАЙКАТАСТОЛИЧНАНАКРАДЦИИПЕДЕРАСИ
45
0
 
0
 
! Отговори
Кюмуро преди 15 години
Като не сте на ТЕЦ Република така ще сте- без парно и вода
44
0
 
0
 
! Отговори
rumyana преди 15 години
hora 14 january, davaite da pravime neshto che teq bokluci na razbiha!!!!edin ot nai-qrkite mi detski spomeni e rejima na toka, boje opazi da se slu4i otnovo! no kakvo da o4akvame ot nai-golemiq *** ot ruski proizhod, dadoha si , na vseki koito go poiska, nie sme edinstvenata durjava koqto ES globqva!!!!!!aide da si otvorime malko o4ite!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** si ti,deto ni6to ne razbira!i ti 6te se gyr4i6 kato gre6en dqvol,*** ti!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AIDE SEGA,MILI MI SOFIQNCI, VZEMETE SI DRE6KITE I HAVLIIKITE I OBRATNO NA SELO..TUKA TAKIVA PROBLEMI NQMAME... :):):)