Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода

Борисов: София минава на мазут
6 яну 2009 20:31,
162
Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода
Заради кризата – трябва да се къпем по-набързо! Снимка: Булфото

В продължение на три дни София ще бъде с понижено подаване на топлоенергия заради преминаването на работа на мазут на ТЕЦ. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кризисния щаб на "Топлофикация- София" и заместник изпълнителен директор на компанията Иван Маринов.

Той добави, че ТЕЦ "Земляне" и "Люлин" са преминали на работа на мазут, а другите две ТЕЦ ще преминат на този вид работа постепенно.

Проблемът е, че мазутът, преди да започне да гори, трябва да се затопли до необходимата температура, уточни Маринов.

Основният проблем пред "Топлофикация- София" е да знаем кога ще бъдат възобновени доставките на природен газ, за да знаем как да работим, каза той.

В "Топлофикация-София" има запаси от мазут за пет дни и се очакват доставки за още 5-6 дни. Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно, защото този енергоносител трябва да се плаща при доставка, заяви Маринов.

В момента температурата на водата, която се подава към потребителите, е 52-62 градуса, а трябва да бъде над 73 градуса.

С над 70 процента е намалено подаването на природен газ към "Топлофикация-София" след спирането на доставките на руския газ, каза Маринов.

Служителите на дружеството са осигурили безаварийното спиране на съоръженията и безопасността на преносната мрежа.

Ограничено е и производството на електроенергия от дружеството, като са спрени четири турбини, уточни Маринов.

Наши читатели вече сигнализират на редакционния ни телефон, че в Младост, Зона Б-18 и Мусагеница водата за къпане е студена.

Междувременно стана ясно, че в 23 часа кметът на София Бойко Борисов свиква заседание на кризисния щаб на Столичната община във връзка с възникналия проблем с доставките на природен газ.

На заседанието ще бъдат обсъдени варианти за работата на общинските заведения и служби при кризата с доставките на природен газ и преминаването на алтернативни горива.

Късно във вторник Борисов обяви в ефира на Нова телевизия, че София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни.

Борисов отбеляза, че се вземат мерки ТЕЦ-овете в София да заработят изцяло на мазут.

Кметът на столицата подчерта, че в момента топлоподаването е такова, че „само топли радиаторите“.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Внимание! преди 15 години
Масов протест срещу властта тръгва от интернетБлогъри и чатъри зоват за бунт срещу корупцията и политическата некадърност.Серия от мащабни национални протести срещу правителството планират студенти, еколози, фермери и други граждански организации до седмица. Първите шествия са предвидени за 14 януари датата, на която депутатите се връщат от коледната си ваканция. Точно в 10.00 часа студенти ще тръгнат от зала Христо Ботев в Студентски град към Народното събрание, където към митинга ще се присъединят и други недоволни от управлението граждани. Призоваваме всички, които стачкуваха под различни форми поотделно, да се обединят, пишат в съобщението си организаторите.Постави [14] пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11.00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си абонати. Подобни текстове се разпространяват от няколко дни между потребителите на Skype, Facebook, както и в повечето български форуми. По този своеобразен начин общуващите в интернет показват своята съпричастност и гражданска позиция.Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим, пише още в текста на протестиращите.към клип в сайта за видеообмен VBOX7.com пък припомня за абсурдите на изминалата година - убийства, катастрофи, бедствия и други, на които правителството не реагира адекватно.
40
0
 
0
 
! Отговори
Ernesto 'Che' Guevar преди 15 години
Гледам,че по-надолу писали хора,че руснаците били виновни ,това е доста грешно схващане според мене.Те спират газта заради Украйна която не иска да си плаща по-висока цена,а покрай нея и ние опираме пешкира,защото газта която внасяме минава транзит през Украйна, така че ни остава единствено да пуснем реакторите на АЕЦ Козлудуй.Ако не ни очаква освен студ заради спирането на парното респективно и на топлата вода,и режим на тока,доста от нас помнят,че това не беше прецедент в близкото минало.Това е от мен отивам да видя как вървят далаверите на Магурата.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре че има итакива като 23 искренно се разсмях, в такива тежки ситуации трябва да имаш и чувство за хумор, а не само да се дърляме, то че положението е тежко тежко е
38
0
 
0
 
! Отговори
тъп АНАРХО-МОНАРХИСТ преди 15 години
МНОГО РУБЛАДЖИИ, МНОГО АНТИБЪЛГАРСКА ***!Проруски еничари,вървете в Сибир щом Русия ви е по-скъпа от България!Който подписва договори - трябва да ги спазва!Нашите управляващи матрьошки ще изгорят в играта на Русия да рекетира цяла Европа!Украйна - защитава собствен интерес - попрочетете първо какво иска, пък после я обвинявайте. Те имат достойнството да искатсвоето - за разлика от нашите *** ***!Отговорността е на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!КАК ЗАЩИТИХА ИНТЕРЕСА НИ - "В ЧЕТВОРНИЯ ШЛЕМ"!МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК - БЕЗ СЕМЕЙСТВО, ДЕЦА И ПРОФЕСИЯ - ДА ОБГРИЖВА ЦЯЛ НАРОД? - А, ДРУГАРИ !В НАШЕТО СЕЛО ТАКЪВ ЧОВЕК И ЗА ПОЛСКИ ПАДАР НЕ ГО НАЕМАТ!На 14 януари - пред Народното събрание!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
HORA NE PLA6TAITE DANYCI ZA NI6TO,STIGA SME HRANILI UPRAVLQVA6TITE ,A TE DA NE PRAVQT NI6TO!
36
0
 
0
 
! Отговори
от село :) преди 15 години
Туй нащо си е пиянство веке! :) Спирам да пиша щото нещо буките зеха ми двоят :) :) ;)!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NEKA VSI4KI NA 14 PRED PARLAMENTA,DA POKAJEM NA KAKVO SME SPOSOBNI,LIN4 ZA VSI4KI 4ERVENI I TURSKI OTREPKI!
34
0
 
0
 
! Отговори
от село :) преди 15 години
Наздраве ее ! да си ми наблизо да те захвърля с некоя мръвка , не че няма :) А аз за прасенцата ми сериозно имам 3 и найстина така се казват :) Аз политика с това не правя ! :) Пак Наздравеее! Йордановцииииии , не ви чувам :)! Наздравее!
33
0
 
0
 
! Отговори
Дръж се земьо - шоп преди 15 години
И ВИЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ СТЕ ВИНОВНИ МАЙКА ВИ
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da ti maikata 4ervena,mri mirizliva myr6o!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami da rusnacite sa vinovni,te sprqha kran4eto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Дръж се земьо - шоп преди 15 години
Ако ви немаше вас, всички вие презрени плебеи, да ми се тъпчете у градо и с ладите и москвичите си да нажежавате асфалта, летото щеше да е прохладно и немаше да се налага да бичим климатик като луд и щеше да се пести електроенергия. Зимата е аналогично - ако си бехте седели по колибите и паланките цепейки дърва, немаше да ми ползвате енергията от ТЕЦ-а, след първия месец на опознаване що е това е почва и що ради тоя кран на края на радиатора, и немаше да се стига до тая криза. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ РУСИЯ!
29
0
 
0
 
! Отговори
и аз от село, та 2ма преди 15 години
Амчи тикат си предлагаш стоката , тъй по нашенски, я земи хвърли некоя мръвка насам...и малко червено винце!То тука народа все ГражданЕ! Май не отбират ни от осмянка, ни от бахурче ни деденце, а домашната луканка, я гледкат май на телевизоро...а греяна ракйка имаш ли,...мале ако знаеш как ми с е пййваааа!А колкото до ВЕЛИКАТА троица дето още не е минала на другия бряг на СТИКС, ееее брато, 280 кг са много сланина бе човек....кво ша я париш.... а наздраве
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАй-малко 3 дни...разбирайте цяла зима
27
0
 
0
 
! Отговори
от вкъщи преди 15 години
Както споменах в една друга тема, хич не ме топли политическата част на нещата (това буквално, иначе и на тия да им м.мата, язък че няма никаква алтернатива ).Като клиент, макар да плащам тройно, макар да НЕ мога да се откажа от "услугата", настоявам и ответната страна да си спазва поне договора. А колко ни е скапана държавата като цяло, няма какво да се коментира. Поздрави от в близост до Хладилника!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А след още три дни, ще има нови три дни без парно, за да се върнат от мазут на газ.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
typite rusnaci sa vinovni i na6te 4erveni oligofreni,neka NATO zali4i tyoite rusnaci
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно..."Ето каква била работата...сега руснаците ли са виновни...или топлофикация, която е решила да ни го набута дебел и мазен, за да й плащаме тръбите които никой не ни е питал искаме ли ги??
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Призив към българската нацияМинистерски съвет, умолява цялата родолюбива българска нация, от утре да яде само БОБ. На България и трябва ГАЗ.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vsi4ko zaradi typite rusnaci!neka NATO zali4i tazi ruska sgan!