Училище след училище в София хлопват порти

Заради липса на отопление вече 9 учебни заведения са затворени
7 яну 2009 11:47,
44
Училище след училище в София хлопват порти
Снимка: БГНЕС

Заради кризата с газа и ниските температури в София са затворени за учебни занимания 76. ОУ в район „Възраждане”, 106. ОУ в район „Подуяне” и 175. ОУ в район „Връбница”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От днес не се провеждат учебни занятия в 78. СОУ в район "Банкя", 157. гимназия в район "Слатина" и 117. ОУ в "Кремиковци". Няма учебни занятия и в 199. училище в "Подуяне", но там причината е подмяна на дограмата на сградата.

В редакцията на Dnes.bg получихме съобщение, че 122. ОУ "Николай Лилиев" в "Лозенец", както и 73. училище също не работят днес, че и до края на седмицата.

Още девет училища ще излязат във ваканция за два дни от утре. В по-голямата част от столичните училища температурите са ниски поради намаленото топлоподаване и занятията се провеждат с намалени часове.

До момента директорите на 11 училища са подали предложения до Началника на регионалния инспекторат да не се провеждат учебни занятия утре.

Два пъти дневно се измерва температурата в детските и учебните заведения. Тази дейност трябва да се извършва от директорите. Те ще съставят протоколи и ще подават информация по електронната поща в дирекция "Образование" на Столичната община и до кметовете на райони - до 9,00 ч. и до 17,00 ч.

При констатиране на температури под допустимите норми ще трябва да се дават предложения за промяна в режима или за освобождаване на децата и учениците от занятия.

Предложенията от директорите на училищата ще се отправят до началника на Регионалния инспекторат по образованието в София-град, а от директорите на детски заведения - до директора на дирекция "Образование" в Столичната община.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев издаде заповед за прекратяване на учебните занятия в училищата при установяване на температури, по-ниски от нормативно определените.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ssss преди 15 години
40 to Sou lui pastior susho mu slojiha katinara do ponedelnik
2
0
 
0
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 15 години
ЖИВКОВ,ЛУКАНОВ,ВИДЕНОВ И СТАНИШЕВ - КАКВО Е ОБЩОТО?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Иван Костов ще ви даде газ!Той като пръдне и ще има за цяла България чак до пролетта.Ползвайте газ на аванта!