Кметът не ще да мъкне чували със смет, прикотква "Новера" с 4 млн. лв.

Борисов рече, че ако прекрати чистенето, "това ще бъде пагубно"
26 фев 2009 11:52,
38
Кметът не ще да мъкне чували със смет, прикотква "Новера" с 4 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

След като миналата седмица се зарече на гръб да носи чувалите със смет на София и да впрегне администрацията си, за да очисти боклука, днес все пак кметът размисли и Столичната община плати на трите фирми концесионери по чистотата 4 млн. лева.

Дължимите суми, по думите на кмета, са 6,3 млн. лева на "Чистота-София", 3 млн. лева на "Волф-96" и 1.9 млн. лева на "ДИТЦ".

Оставащите суми от дължимото към концесионера ще бъдат платени до края на март, обеща Бойко Борисов.

„Не считам, че те ще предприемат действия по спиране на почистването. Това ще бъде пагубно за тях“, коментира той.

По думите му, ако дружеството "Новера" настоява сумите да бъдат платени до края на месеца, общината, макар в нарушение, ще вземе пари от Специализирания общински приватизационен фонд и ще плати дължимото.

Борисов заяви, че договорите с двете фирми, които ще поемат почистването в петте района, освободени от "Волф-96" от 1 март, не са подписани, тъй като продължава срокът на обжалване.

„Нашата стратегия е първо да създадем конкуренция, да разбием монопола на концесионера и да вървим към създаването на общинско дружество“, посочи кмета.

Общинският съветник от БСП Петър Курумбашев заяви, че с влизането на общинското дружество "Чистота Искър" в три района се осигурява влизането на "архитекта на концесиите" в лицето на "АЕС-Х" ООД и Кирил Арсов, бивш общински съветник от СДС и вносител на доклада за концесионирането на чистотата в София.

Курумбашев заяви, че има и конфликт на интереси в отношенията между управителя на общинската фирма Петър Граматиков и Кирил Арсов, тъй като двамата участват в различни дружества.

В отговор Борисов заяви, че "или ще се раздели с Граматиков, или самият Граматиков ще се раздели с конфликта на интереси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Негласувал преди 15 години
ББ обеща и кучетата да прибере в приюти, а те си стоят - лаят, хапят и мърсят. Това е положението в БГ. На изборите обещаваш всякакви глупости, гласуват, манговците си продават гласовете и нещата се получават. А "умните" ходим "за гъби" и после ревем по Нета. Политиците в БГ трябва да се научат, че не си ли изпълнят обещанията - ОТИВАТ В ИСТОРИЯТА !!! Затова гласувайте !!!
16
0
 
0
 
! Отговори
СТАНИШЕВ преди 15 години
Нещо пак сте се разпищолили, май ! Срамата е, товарищи !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прочетете коментар 2.. и ще ви стане ясно... не може преди изборите за кмет да лъжеш Софиянци и после другите да са ти виновни. Не може след като с лъжа си спечели първи мандат да се явиш на втори със същата лъжа и пак да излъжеш и пак да те изберът. И когато един човек два пъти те излъже и ти още му вярваш и го оправдаваш ,значи нещо в теб не е наред.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
К'во ривете за Бойко такъв, Бойко онакъв. Ами човека си се е разпищолил и си се оправя както партията майка БКП му разреши. Плаща на Вълци, на Новера - пак бил вълка, а Вълка си ходи сит и богат и никой не го закача. Пита се дали вълка и Червената шапчица не делкат паричките на софиянци. Може би другаря Каорумбашев знае за дружбата мужду вълка и Червената шапчица и бабата столетница.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i da se spretne miting, nqkoi 6e kaje 4e ima bomba i policaikite 6te izbytat naroda. oba4e ako nqkoi otvle4e avtobys i kaje 4e v nego ima bomba, vednaga nqkoq "bezstra6na" "jyrnalistka" 6te otide da vzima intervu. puk i nedovolnite ot tova pravitelstvo i parlament kakto vidqhme v4era za 50 4oveka, koeto ozna4ava 4e ostanalite hora jiveqt dobre, dovolni sa ot jivoteca si, ot rabotata na policiq, prokyratyra, sledstvie. v cqla Evropa ni se vuzhi6tavat za na4in na jivot, za standart, za borba s korypciqta, za 4istiq vuzdyh, za visoka rajdaemost, ........to tolkova hybosti ne moga da gi izbroqq...............
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прехвърлиха 3,94% от капитала на Сибанк за 29 млн. лв.26.02.2009 11:47Оборот от 29,3 млн. лв. бе реализиран днес по позицията на ТБ Сибанк АД, след като бяха прехвърлени 274,4 хил. акции при единична цена от 106,908 лв. за акция. Пакетът е за 3,94% от капитала на банката.Други сделки днес по позицията не се сключиха, а в момента в търговската система няма нито една оферта за акции на Сибанк - нито купува, нито продава.Към 14 май 2008 г. само 0,33% от капитала на дружеството са извън мажоритарния собственик, Кей Би Си Банк Лимитед (със 77,41%) и Цветелина Бориславова (която пряко и чрез споразумение контролираше 22,26%).На 5 декември 2007 г., Кей Би Си Банк Лимитед придоби мажоритарен пакет от акции в ТБ Сибанк АД. Между страните по сделката бе сключено и споразумение Цветелина Бориславова да запази миноритарен пакет от 22,3 на сто от капитала на банката.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e...baaaaaa, to tiq pari za izvozvane na boklyka pove4e ot brytniq vutre6en prodykt na starnata(toaletnata 4iniq de)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Le Parisien
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Напълно те подкрепям номер 8, но имай предвид, че малко хора могат да седнат и да помислят ЗАЩО.
8
0
 
0
 
! Отговори
apjdfio преди 15 години
Abe xora kakvo iskate BB da napravi tova 4e si4ki sa sre6tu nego kakvo e vinoven toi be si4ki go sabotirat i toi ne moje da si var6i rabotata kato xorata za6to BB kato predloji na sada negovite firmi koito iska da 4istqat SF si4ki mu otkazaxa za6to emi prosto e za6to
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Здравейте софианци!Не е ли дошло времето на този /ББ/ да му спретнете един митинг пред кметството /ако го намерите/ и да го питате ,като обещава смята ли и да изпълнява.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Писна ми от този ***!!!Великият Б.Б. освен да си придава важности,друго не прави!!!Той с проблемите на София не може да се справи,а иска премиер да бъде!!!Ако той заеме мястото на Сергей,ще стане:от трън на глог,че по-висок!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Защо общината няма пари да плаща за ***.Пожарникарчето да каже колко е откраднал.Чудя се на софиянци как търпите още тая мутра да Ви бъде кмет.Нали щеше да Ви строи завод за ***.Тоя селянин от Банкя Ви направи на луди.
4
0
 
0
 
! Отговори
sasho преди 15 години
Комисионната на Цветелинка от тези 11 милиона колко е ??ГЕРБ осигуриха парите за изборите !!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пичове аз имам готов проект, а аз съм мърда. Това значи че има още 1000 готови проекта, които ще работят на хора не-мърди, въпроса е във твоите плавници- големи дажби повреме на празници, и кои да събира тези милиони и тези далавери с екзотичното развозване на *** до други планети? а го построи а им спре далаверата, даже и ББ не е толко *** че да се самоубие, се пак говориме за милиарди и то с тези пари се финансират партии, де що *** има и тн итн
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Още първия мандат на Борисов бе с обещания за завод. А вече му приключва втория а дори не е начертан проекта за завод. Може дори още да не е отсечено дървото от което ще се направи хартията на която ще се начертае проекта !! А може и да е още по-лошо ... да не е засято дървото...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе някой дали още помни, че според предизборните обещания щяхме досега да имаме не един ами два завода за ***?