Осъмват без кофи за смет Младост, Люлин, Витоша, Триадица, Овча купел

Концесионерът "Новера" отказва да чисти и на 1 март премахва контейнерите от тези квартали
11 фев 2009 20:25,
53
Осъмват без кофи за смет Младост, Люлин, Витоша, Триадица, Овча купел
Снимка: Булфото

Собственикът на концесионерите по чистотата в София "Новера" ще започне от 1 март премахване на контейнерите за отпадъци от районите, обслужвани от „Волф-96”.

Това пише в писмо, адресирано до кмета Бойко Борисов, председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, министъра на околната среда Джевдет Чакъров и председателя на НС Георги Пирински.

В документа пише, че на 1 март изтича срокът на концесионния договор на дружеството за почистване на столичните райони „Младост”, „Люлин”, „Витоша”, „Овча купел” и част от „Триадица”.

От „Волф-96” посочват, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила заповедта на кмета за класиране в обществената поръчка за почистване на тези пет района, а все още дружеството не е поканено на разговори в общината за изтичащия концесионен договор и липсата на нов оператор на услугата.

Преди ден стана ясно, че фирма „Заубермахер” няма да започне почистването на София от 1 март, след като КЗК отмени решението на Столичната община, с което австрийската фирма беше определена за нов концесионер по чистотата в столицата.

В решението на КЗК е записано, че общината трябва отново да се върне в изходна позиция – да разгледа, оцени и класира офертите на тримата кандидати ("Титан Чистота София", “Заубермахер“ и "Новера" – бел.ред.) за почистване на "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".

Преди месеци „Титан” бяха отстранени от процедурата с оправданието, че не са обосновали цените си, които бяха най-ниските от трите оферти.

През ноември 2008 година, докато течеше конкурсът, “Титан“ поискаха дори по-ниски цени от досегашния концесионер по чистотата – “Новера“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не са селяните да поизвеждат месо и зеленчуци,ще ядете жълти павета!!!!Все някой ви е крив на вас!!!Около блоковете ви е пълно с л---а от домашните ви любимци!!!На кривата ракета,космоса й пречи!!!!!!!!!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Ватсаяна преди 15 години
В центъра хората плащат луди пари за да поддържат "имиджа" на столицата на бедна България. Центъра е задръстен от ***, мохамеданяци и ромски ***-гюпти. До скоро от предградията се хилеха като прясно изсрани, поради несъответствито на техните жалки лепти с тези от центъра. аМи платете 5 лева и искайте да ви обслужи Клаудия Шифър на млади години/ оная с бемчицата/. Поздравете я от мен и и кажете, че сте от периферията, и се надявате на отстъпка.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вие в боклукчийската ви софия не можете да говорите и пишете правилно, а сте тръгнали да наричате другите, които не са от софия (нарочно пиша с малка буква понеже не може да е най-грозната и *** столица в Европа и пак да се пише с главна буква наред с другите столици) селяни...
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки град е огледало на хората, които живеят в него. Докато някои хора продължават да си знаят "селяните са виновни" същите те си тънат в мръсотията и изглежда това много им харесва понеже вече колко десетки години си е все така. Аз хиляди пъти предпочитам да съм си селянин, нищо че съм по-грамотен от вас, отколкото да ми се повдига когато вървя по улицата :) Айде сполука и внимавайте да не се подхлъзнете на някоя *** от 40 000 бездомни кучета за които пак селяните сме виновни :) ХА ХА ХА
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да осъмне без кофи за смет, за да се реши проблема. Това е истината! Колкото до селяните ... те колко *** да направят, като нямат парички хляб да си купят. Най - са ми противни онези горди софиянци, собственици на мерцедеси, беемвета и аудита, живеещи в рушащи се панелки.
47
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
абе Вие от негодуващите 'кореняк софиянци'да сте чували за сводобно движение на хора и капиталитова е основния принцип в ЕС и не само тамкой какъв е отделен въпрос с това се занимават някои други институции....че то по таз логика по-крадливо животно от *** и българина и румънеца едва ли има обаче хората от Швейцария дори гласуваха за възможност за работаако мислеха 'кореняшки' не само от там ами и от повечето европейски страни да са капсулирали границите си за нас.и както казах не са виновни хората, виновни са тез в чиито ръце са възможностите, възможностите са концентрирани в хора избрани с мнозинство включително и кмет на София, и общински съветници, така че се сърдете сами на себе си.не може *** не къде да е ами в реката под Лъвов мост да стои с години там и никой да не го е.е за това.
46
0
 
0
 
! Отговори
TITAN EOOD преди 15 години
ne se pritesnqvaite bratq i sestri KRALETE NA BOKLUKA shte opravqt i CSKA i sofia ;) shte q pochistqt i izmiqt izluskat i vsichki shte sa dovolni
45
0
 
0
 
! Отговори
Xa-Xa преди 15 години
Мъка, мъкааа!Толкова *** и *** от всякакъв пол и вид надойдоха в този град. И говорят (високо) на някакъв странен език - малко прилича на българския, но със мякащ изоговор - пародия. Дано кризата да отмие поне малко от тази напаст. А като намалеят мърлячите сигурно дори и Б.Б. ще се справи.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На софиянци не са им виновни селяните и чалгаджиите, а чипът /както казваше мунчото от Мадрид/, който ги кара да си избират кмет като Борката. Недопустимо е да вървиш по тротоара на Витошка и плочките под краката ти да шльопат и пръскат кал по краката ти. И това се смята за лице на столицата. Не ми се коментира какво е в страни и малко по далече.
43
0
 
0
 
! Отговори
:-/ преди 15 години
Жал да му стане на човек за бат`Бойко....толкова кадърен, толкова умен, толкова тактичен, толкова силен и все някой му пречи...все някой го прецаква, все някой му подлива вода....С една дума - пре**аното овчарче, пардон - пожарникарче...
42
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
"Дребничкият" Доган, така е притиснал "Големия" Бойко в ъгъла, чрез ***, че чак ми става жално за него.Помня преди 2 години, когато даваха Бойко пред една огромна яма, където са изкопали рудата за Кремиковци. Та Борисов разправяще че и тук му забранили да изхвърля ***. "Където и да намеря място, пред мен върви Чакъров и забранява"Няма мърдане от този капан. Та и сега зад това Решение на КЗК стои Доган. Накрая Аметко ще направи така, че малко преди изборите *** да заринат София и Бойко ще загуби битката. Както и Софиянски преди него.ДПС 1-ва пол. сила и Доган - Премиер.
41
0
 
0
 
! Отговори
Кореняк Софиянец преди 15 години
Никой разумен човек не "рита" срещу прииждащите в някой град хора НО, като изключим макия процент нормални то какво се получава: идват хиляди:1. Прости селяни и чалгаджий (казвам го като нарицателно, а не за да обидя селяните или хората с различен от моя музикален вкус)2. мафиоти , престъпници и всякаква "добре облечена" *** от цялата страна, натрупала милиони от престъпна дейност3. надъхани и безскруполни провинциални кариеристи/ки, които тъпчат и мачкат всичко по пътя си само за да се докопат със зъби и нокти ди някое шефско място, без грижа за останалите или пък за самата работа на предприятието/фирматаЕ, и като изброените по-горе са 90% от "пришълците" как очаквате да ви приемаме?
40
0
 
0
 
! Отговори
R. преди 15 години
Да, преди доста време Имаше един кмет с едни "Янчулевки" по улиците ... да ама ба'т ти бОйко ще го мине по всички параграфи - не само улиците презака, ами тотално и ситемно унищожава София. Единственото хубаво нещо от тази му дейност е това, че все повече хора виждат що за стока е борчето, пардон, пожарникарчето и рейтингът му пада непрекъснато. И ако умишлено не се поддържаше липсата на каквато и да е друга политическа алтернатива - то вече бойко отдавна да е отишъл в историята.
39
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
Само *** и ограничени хора могат да говорят и да мислят, че проблемите на един град се създават от прииждащи хора. Всеки един централен град по света се развива и това е напълно нормално. Аз живея в Барселона и не бих казал че има някакъв проблем особено лятото когато е пълно с хора. Всичко зависи от инфраструктурата и начина на управление на тази инфраструктура и ресурсите и плановото мислене. Един *** пример - хората с мозък в главата първо правят улиците, после строят жилищни блокове - преди седмица минавах през кварталите Младост в София нови кооперации изникнали хаотично като гъби след дъжд - може и после улица да направят между тях - нещо като зиг заг. Просто една луда работа. Улиците натрошени и то от край време и къде по центъра на столицата ни. Аз съм от Варна обаче ми е кофти когато гледам на какво прилича София, защото все пак това трябва да е лицето на България. И всичко това се отразява на всякакъв вид бизнес - туристите ни били втора ръка, инвеститорите ни били второкласни. Че какви да дойдат тук бре? Кой да дойде в таз мръсотия и разбити улици? само такива ше идват, че и по-зле ше става.
38
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
Истината:Селяните откраднаха кофите за *** нарочно за да направят *** София.
37
0
 
0
 
! Отговори
В.Тенев преди 15 години
Абе, дами и господа, стига с това деление! Аз съм роден и израсъл в този град, както и майка ми и нейната майка. Но я помислете: всъщност много по-добре за икономиката на един град е в него да идват нови и нови хора, отколкото да си тръгват. Или искаме София вместо да се развива да стане град със затихващи функции. Простотии има навсякъде. Разделение на хора от провинцията и от столицата - също. Всички французи мразят Парижани. Средният Запад в САЩ мрази Ню Йоркчани (въпреки че столицата е Вашингтон). Въпросът е - искаме ли да спазваме колективните правила в града или не? А другият по-съществен въпрос е за какво ни е кмет, който се оправдава с премиера ? Явно София може и без кмет. Моето предложение е: който стане премиер, да съвместява и функцията на кмет! Така няма да има нелепи извинения!!!! И ще настане един кеееееф....
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе кво ти е виновен бойко и преди него софия беше същата смрад - всяка година проблеми с ***. Не е виновна управата, виновни сте си вие.
35
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
"Материалът" Разбойко Дрисов и за *** не става.Тези които гласуваха за него да си го турят на онази си работа!
34
0
 
0
 
! Отговори
електричка преди 15 години
такава трагикомедия няма! ние сме главните действащи лица в нея.
33
0
 
0
 
! Отговори
vgft преди 15 години
lo6oto 6te e se vidi na 1 mart hara sajaliavam horata deto jiveiat v tezi kvartali i pluia na ob6tinata i baiko pederasta