Sofia land умря! Да живее лунапаркът в Западния парк

Бутат старото озъбено виенско колело и за 20 дни вдигат нови атракциони
13 мар 2009 11:59,
72
Sofia land умря! Да живее лунапаркът в Западния парк
Снимка: Булфото

Нов увеселителен парк ще бъде построен в столицата, обяви главният архитект на столицата Петър Диков.

Идеята вече е одобрена от общинските съветници.

Лунапаркът ще се намира в Западния парк, където е старото виенско колело.

В момента се организира конкурс за инвеститори.

След като се появи наемател, са необходими около 20 дни за реализация на увеселителния парк, категоричен е Диков.

Паркът ще наподобява нашумелия "София Ленд", открит помпозно през септември 2002-ра и закрит тихомълком през октомври 2006 г.

Години наред се носят слухове, че на негово място ще бъдат построени апартаменти или бизнес сгради.

Въпреки че е частна собственост обаче, за да се промени предназначението на терена, промяната трябва първо да бъде одобрена от Столичния общински съвет.

Сега новата идея е след 5 години новият увеселителен парк да бъде разширен с още 25 дка, а на третия етап се предвижда да бъдат изградени и няколко тенис корта.

За малките посетители ще има забавления като въртележки и влакчета, а за по-възрастните ще бъдат направени кафенета, ресторанти и места за отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
17
 
! Отговори
Владко Шоколадко преди 15 години
Да, имаше старо виенско колело в запания парк и терен около него, на който едно време имаше ресторанти, люлки, увеселения, стрелбища и т н. На пръв поглед идеята на иначе безидейния Диков е ОК. Ако само за 20 дни ще стане, значи няма да има строителство. Какво ще стане след това обаче, дали и колко ще се сече около новия комплекс, май всички се сещат какво ще стане. За Западния парк има апетити отдавна, но той страда още от безстопанственост и сеч от страната на Факултета. Ох, Ловният парк :(, моята голяма болка. Голяма част от него беше изсечен. Не можете да си представите все още величествената гора, погледната от последния етаж на болница Токуда, и това насред града. ловният парк се изсича и откъм Дианабад за някакви *** блокове, и откъм бул. Н. Вапцаров заради новите бизнес сгради. Гледката е тъжна. Защо да не опазим това богатство и докога хората ще търпят такива алчни управници да съсипват горите, на които значението нараства все повече за сметка на мизерните си и временни интереси!????????? Завиждам на жителите на столицата на Австралия, Канбера, която е изцяло замислена като огромен парк :(
10
0
 
17
 
! Отговори
Вили преди 15 години
...а той беше най-хубавото място за развлечения и мечта за децата. Не само Виенското колело, а много люлки, въртележки, зали на смеха и атракциони имаше там! Докато не им... Идеята за Западния парк е прекрасна, но наистина изниква въпросът за апетитите около "София Ленд" и мошеничествата на кметове, общинари и архитекти! А и проблемът с *** около Западния парк също трябва да бъде решен с твърда ръка, защото иначе ще си останем с една разграбена база и поредната поругана добра идея!
9
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
ще се залеси ама друг път - гледайте какво чудо ще изникне скоро на терена на София-Ленд и кой ще бъде собственикът. Както е казано в Библията - ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
8
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
след като софия ленд е затворен теренът трябва пак да се залеси и да си бъде парк, както преди
7
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Нормално е след като ви направиха на клoуни да ви направят и цирка :D :D :D
6
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА КОРУМПИРАНИТЕ ПОДПИСВАЧИ НА РАЗРЕШИТЕЛНИ ПЕТЪР ДИКОВ И БОЙКО БОРИСОВ - ТОЛКОВА ПАРИ СЕ НАЛЯХА В СОФИЯ ЛЕНД, А СЕГА ЩЕ ГО БУТАТ - ЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЙ Е ХВЪРЛИЛ ОКО НА ПРАЦЕЛА НА СОФИЯ ЛЕНД И КОЙ ЩЕ ГО НАЛАПА, ЕСТЕСТВЕНО СРЕЩУ ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ НА БОЙКО И ДИКОВ
5
0
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 15 години
Засториха ловния парк, сега западния. Не го зная къде е това виенско колело, но дано да строи където няма гора откъм Люлин че инак от дърветата в София ще останат май само тези в частните дворове!!!
4
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Хе софия ленд затворил ли е? Колко реклами колко надувки имаше навремето.
3
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Чудя се кога този алчен мошеник и крадец Петър Диков най-после ще влезе в затвора, където му е мястото
2
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Изглежда при вас времето върви в обратна посока..
1
0
 
18
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв хубав беше Западният парт, сега никой не смее да мине през него заради *** от Факултета.