ДКЕВР предлага вдигане цената на парното в София с 10%

Става 66,06 лв. за мегаватчас, при сегашни 60,36 лв. (без ДДС)
17 дек 2009 16:40,
41
ДКЕВР предлага вдигане цената на парното в София с 10%
Снимка: Булфото

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага в предварителното си решение, обявено днес, вдигане на цената на природния газ при продажба от обществения доставчик Булгаргаз, за първото тримесечие на 2010 г. спрямо четвъртото тримесечие на 2009 г., с 15,61%, т.е. с 58,41 лв./1000 куб. м. Предложението на Булгаргаз беше цените да се повишат със 17%.

Същевременно държавната комисия предвижда и вдигане на цените на парното, което за различните топлофикации в страната е с различен по размер процент, в зависимост от размера на разходите им.

В мотивите на комисията за увеличението на цената от януари се посочва, че действащите цени на енергията на дружествата, които работят с основно гориво природен газ, са изчислени при цена на природния газ от 382,63 лв./1000 куб. м, с изключение на 2 дружества – „Доверие Енергетика” АД и „Топлофикация Разград” ЕАД. А при останалите настоящите им цени са изчислени на основата на цена на газа, с 13% по-ниска от настоящата.

В предварителното решение на ДКЕВР се предвижда цената на парното в София да стане 66,06 лв. за мегаватчас (без ДДС), при сегашни 60,36 лв. за мегаватчас (без ДДС), т.е. увеличението да е с близо 10%.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано го вдигнат с 110%, белким се усети тъпия пропаднал народ, че продължават да го крадат,насилват и изнудват да плаща, да плаща и пак да плаща! Нищо, че не потребява, че спестява, че мизерува, това пак е основание за повишаване на цените! Българска икономика-ядеш,не ядеш цен ите се вдигат! Български пазарен механизъм- цените нагоре,оправдания всевъзможни-днес защото било студено и нямало слънце, а утре,защото било топло и много било слънцето!!! Айде *** бе скапани българи,друг избор нямате!!
40
0
 
0
 
! Отговори
МАКЕ преди 14 години
ВЪВ СОФИЯ ЗАПЛАТИТЕ СА ВИСОКИ СТИГА СТЕ РЕВАЛИ ЩЕ ПЛАЩАТЕ НАЛИ ИСКАХТЕ БОЙКО ВСЕ НЯКОЙ Е КРИВ ЗА ВАС
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе да го дигат и със 210 процента ако си искат - само да не ме занимават вече!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НА ШОПИТЕ САМО ДАНЪЦИ,НИЩО ДРУГО,ДА РАЗБЕРАТ КВО Е?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ziveia v Irlandia ot 7 godini.Takova nesto tuk e nevuzmozno da stane.pri vtoroto partizansko vdigane na ceni-sledva REVOLIUCIA.A nito si imat AEC, nito Neftohim...*** NENAIALI SE...Belene i Skravena za vas...Koito misli,ce ne sum prav-da slaga minusi /puk da se usmihva,kogato si go t_kovat...
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
10% са малко , поне 20%.
35
0
 
0
 
! Отговори
Бай - Иван преди 14 години
живея в провинцията и си се отоплявам с кюмбе, парното не ме засяга хич, ама се дразня не по-малко от софиянци, това в нашата държава го няма никъде, всичко скача, парите намаляват, не стига че народа го мори криза, на някой хора в Пловдив им плащат по 30-40 лв заплати, ама и държават иска да ни умори, да пукнат дано
34
0
 
0
 
! Отговори
umnicite.com преди 14 години
ЕКСКЛУЗИВНА СТАТИЯ ЗА КЕВОРКЯН В ***.umnicite.com
33
0
 
0
 
! Отговори
Дряновица преди 14 години
ШУШУЛКАТА си отиде, НО, но ШУШУЛКОВЦИ останаха!Нали знаете, какви са им заплатите?Ами и те като съдиите хотелчета на 6-7 етажа имат и то все от икономии на закуски ...
32
0
 
0
 
! Отговори
ЖОРО - ШОПА преди 14 години
Най-добрия варянт е да вдигнат всичко не със по 10,а със по 70% и народа вече пари няма да има и някакво да губи освен да отиде пред парламента и да се почне стачка и блокади....както едно време,вие знете....А те вдигат с по 10% и някакви малки сузи,за да не се получи това което казвам,понеже управниците помнят какво беше 89 и 97година....
31
0
 
0
 
! Отговори
Последствията преди 14 години
Ами след като зам. шефът на ДКЕВР доц. инж. Валентин Кирчев е отишъл там, след като е бил Председател на борда на EVN !Ами на EVN принадлежи топлофикация Пловдив?Как да не се увеличава цената? Ами цената на тока? Кога и тя ще се увеличи?
30
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
анонимен 28ми ще си повтарям думите, като не ме чувахте тогава баре сега малко се светнете :)
29
0
 
0
 
! Отговори
МУЧЕТО преди 14 години
ЩО НЕ ГО ВДИГНАТ 300% ЗА ДА ВЗЕМАТ НЯКОЙ ЛЕВ И ТЕ ***
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е само топлофикацията ВИНОВНА. На тръбата са много дето внасят газта и я препродават. ВИЖТЕ КОИ ФИРМИ СА И НА КОГО СА И ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ. А такива като 22 номер са си ясни - едно си баба знае едно си бае и в тоалетната да го затвориш, гладен няма да остане.
27
0
 
0
 
! Отговори
12 преди 14 години
ЗА ПУШАЧИТЕ: тъй като никъде не го пише - някой забеляза ли че някои марки цигари ги вдигнаха от сега тихомълком????
26
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 14 години
Събираемостта от жилищни абонати в София е 52%. Така, че не трябва да се казва 60.36 лв за МВтЧ, а около 31-32 лв, което никак не е много, горе долу 1/4 от цената на електроенергията за получаване на същата топлина.Цената на парното трябва да се вдигне поне със 150 % при тази събираемост, за да спрем да доплащаме отоплението ***. А като има е скъпо парното да минат на ток. Печки и климатици и бойлери каквито поискаш. Чисто и удобно.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
istinata e v KLIMATIKA
24
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 14 години
споко бе, схемата е добра както казват Турците скоро няма ви има, :) така си е прави са резките .. ще вдигат ще вдигат ние все повече и повече ще бягаме от тая държава докато не изчезнем и почнат да остават само пенсионери турци арменци и тнт... пари се лапат и се искат от бедните накрая свърщва всичко те няма от кой да взимат и те остават без пари или се махат и бг изчезва от картата... А ние зад граница ще си мислим ей едно време имахме и държава сега важното е д си вземем паспорти в чужбина:)
23
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
- Ало, Шешулов ли е? - Не Семерджиев е! - Ааа? Нищо. И на тебе да ти е** майката!
22
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
айде,на гласувалите за бойко - честито.като ви се казваше какво ще направи тоя - `било черен пиар, брадвата била негативна избирателна кампания`....да? я сега да видим - излъгаха ли предизборно какво ще направи бойко, или не излъгаха?