Кметицата: Нека софиянци направят града си по-красив!

Столицата отбелязва днес празника на премъдростта
17 сеп 2010 09:19,
123
Кметицата: Нека софиянци направят града си по-красив!
Снимка: БГНЕС

"Нека софиянци направят града си по-красив и по-добър", призова кметът Йорданка Фандъкова.

"Много места има в София, които са исторически и вдъхновяващи. Безспорно кварталът, който обичам, е "Иван Вазов”, Южния парк, който сега започваме да реконструираме. Правим голям ремонт на улица "Бяла черква” на главния вход. Любимото ми място е църквата "Св. София", допълни тя.

"Градът продължава да работи и да се развива и това е най-голямата ми задача като кмет. Вярно е, че прилича на строителна площадка, но резултатите ще можем да видим още в края на другата година. За 3-4 години градът ще се преобрази", категорична бе Фандъкова.

"София е лидерът в усвояването на еврофондовете в България, с метрото, с кандидатстването за завода за битови отпадъци. Преходът на хаотично презастрояване на София завършва. Нашата амбиция е да се усети атмосферата в целия град, а атмосферата се прави най-вече от хората, въпросът е, че има проблеми, които са натрупани – чистота, инфраструктура, задръствания, всичко е трупано с години и изисква време", коментира още пред БНТ Йорданка Фандъкова.

Православната църква почита днес паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, загинали за Христовата вяра през 126 година по време на римския император Адриан (117-138 г.).

Църквата почита София като мъченица, защото в сърцето си тя изживяла мъченията, които изтърпели трите й момичета.

Вяра, Надежда и Любов пък са обявени за покровителки на децата, защото и те самите са пострадали в името на Христа като деца.

От 777 г. мощите на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов почиват в Елзас, Франция.

Днешният ден е обявен за празник на столицата ни – София, чието име на гръцки означава "премъдрост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Айде на политическите провокатори. По пет за лев. Само в коментарите на ДНЕС.БГ. Не се бутайте моля. Сериозно понякога се чудя как тук може да се оплюва всичко просто защото е казано от някой политически опонент.
5
10
 
9
 
! Отговори
БИЛИ преди 13 години
А ТЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИ ????ЗАЩО НЕ СТАНЕ ПАК УЧИТЕЛКА ТОВА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА НЕЙНАТА УСТА НЕ ГО ЛИ ВИЖДА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА СТАВА СМЕШНА
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си пич, ама от женски род!!!
3
15
 
32
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Как да стане това бе Йорданке, като в София има милион и половина диваци от цялата страна ?! За тях София не е роден град, те са дошли да печелят тук, не да пазят чисто и да се грижат за облика на града. Не може да се бориш с толкова дивотия и ***.
2
2
 
25
 
! Отговори
от столицата Варна преди 13 години
Честит празник, София !!!
1
1
 
33
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Така е, права е. Като се огледам в квартала, напаркирани скъпи джипове за по 200 бона. А градинките няма кой да събере по 2 лв да се окосят, камо ли нещо по-красиво да се направи. Хората са едно стадо, което все чака някой друг да го оправи!