Кметицата: Нека софиянци направят града си по-красив!

Столицата отбелязва днес празника на премъдростта
17 сеп 2010 09:19,
123
Кметицата: Нека софиянци направят града си по-красив!
Снимка: БГНЕС

"Нека софиянци направят града си по-красив и по-добър", призова кметът Йорданка Фандъкова.

"Много места има в София, които са исторически и вдъхновяващи. Безспорно кварталът, който обичам, е "Иван Вазов”, Южния парк, който сега започваме да реконструираме. Правим голям ремонт на улица "Бяла черква” на главния вход. Любимото ми място е църквата "Св. София", допълни тя.

"Градът продължава да работи и да се развива и това е най-голямата ми задача като кмет. Вярно е, че прилича на строителна площадка, но резултатите ще можем да видим още в края на другата година. За 3-4 години градът ще се преобрази", категорична бе Фандъкова.

"София е лидерът в усвояването на еврофондовете в България, с метрото, с кандидатстването за завода за битови отпадъци. Преходът на хаотично презастрояване на София завършва. Нашата амбиция е да се усети атмосферата в целия град, а атмосферата се прави най-вече от хората, въпросът е, че има проблеми, които са натрупани – чистота, инфраструктура, задръствания, всичко е трупано с години и изисква време", коментира още пред БНТ Йорданка Фандъкова.

Православната църква почита днес паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, загинали за Христовата вяра през 126 година по време на римския император Адриан (117-138 г.).

Църквата почита София като мъченица, защото в сърцето си тя изживяла мъченията, които изтърпели трите й момичета.

Вяра, Надежда и Любов пък са обявени за покровителки на децата, защото и те самите са пострадали в името на Христа като деца.

От 777 г. мощите на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов почиват в Елзас, Франция.

Днешният ден е обявен за празник на столицата ни – София, чието име на гръцки означава "премъдрост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
селски преди 13 години
GO TO HELL BITCH :)
25
3
 
5
 
! Отговори
По-хубава София преди 13 години
Може...но без кметицата !
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление София вече не е това, което беше - не можеш да се разминеш от ***. То и бившия кмет и настоящата кметка-марионетка са от същата "Ь"-група.
23
5
 
7
 
! Отговори
софианец преди 13 години
Значение има, защото хората от провинцията, които идват в София не си сменят адресната регистрация, данъците, които плащат отиват по родните им места, не в София. И после като няма къде София да си изхвърля *** и оня *** от Пловдив отказва да приеме тия ***, които реално са си техни до известна степен. Ето за това живущите в столицата ги делим на провинционалисти и софианци ;)
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко извън брега на морето е провинция.
21
5
 
17
 
! Отговори
Заио преди 13 години
Почти всички градове в БГ са в пъти по - чисти и по - подредени от София... но не на Софиянци все някой им е виновен. Съседите ми се хвалят с колите си за по 30 - 40 бона, обаче по 3 лева на месец за чистачка за входа не могат да отделят... само аз, дето не съм от София и плащам наема мога нали.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей като вземат да говорят за тая *** София вся едно за Ерусалим говорят...
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за конските л.а.й.н.а по улиците пак ли ние да отговаряме?! Бул."Възкресение" например е *** целия, вони ужасно, прескачаме, настъпваме, а каруците са една след друга!!!
18
1
 
4
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Човек имаш спешна належаща нужда от лекар...
17
5
 
2
 
! Отговори
Селянче преди 13 години
Аде ми се банан.
16
13
 
3
 
! Отговори
Селянче преди 13 години
ПРИЗОВАВАМ всички тези, които имат нещастието , да са за малко в софия да действат по същия начин, за да натровим и *** шопското население с още по-бързи темпове!
15
2
 
10
 
! Отговори
свято семейство преди 13 години
Освен София ви трябват вяра, надежда и любов !Дано ги имате !Честит празник !
14
1
 
12
 
! Отговори
Мене преди 13 години
Не е истина,какви болни хора живеят между нас.Тоя под мене е тотално изперкал,човека има нужда от спешна психиятрична помощ.Вместо да изкарва пари,той пали контейнери,боже боже боже,сигурно крадеш и ток! Не шопите са проблема а тези,като тоя младеж..
13
1
 
4
 
! Отговори
dimo преди 13 години
kakvi sofianzi tjah na prasti da gi broi6! selianite v sofia da ja opravjat kakto ja i zamarsiha!
12
7
 
7
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
много погрозняла ми се вижда фандъкова,по-грозна е дори от даскалката по музика
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Софиянци колкото и да се стараят да си направят града по-чист и спретнат, неминуемо след тях минават столичани и осират. Оправия ще има само след санкции, с които да опитаме да направим примата човек! Честит празник на всички софиянци и именници.
10
24
 
2
 
! Отговори
Селянин Софиянец преди 13 години
последния път като бях там, преди да си тръгна подпалих там два квартални препълнени казана с ***, да им смърди на другия ден и всякакви такива.ПРИЗОВАВАМ всички тези, които имат нещастието , да са за малко в софия да действат по същия начин, за да натровим и *** шопското население с още по-бързи темпове!Които не са за малко, а за постоянно искрено ги съжалявам, наистина съжалявам пичове!! сигурно само в пеУник е по зле!!Това е от мен, пределно искрен съм
9
2
 
3
 
! Отговори
illy преди 13 години
Bravo Dnes.bg chakah vi do 09.19h za da pusnete novinata za Sofia.Malko pozaspali mi se vijdate.Chestit praznik mili sugrajdani.
8
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
е фъндъкова от мислиш, че е :)
7
3
 
23
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Пич, говориш пълни глупости. Не можеш да делиш хората така. Аз съм от провинцията, и когато организирахме чистене и оправяне на градинката пред блока, се събраха още 2-3 семейства само, пак от провинцията, а кореняците софиянци се скриха като ощипани моми. А и какво значение има кой от къде е - важното е какъв човек е!