Бомба за столична камера на КАТ

Самоделката отнесла "окото" на Орлов мост
Обновена: 17 яну 2011 14:25 | 14 яну 2011 08:45,
289
Бомба за столична камера на КАТ
Снимка: Булфото

Столичната полиция издирва мъж, който със самоделна бомба е взривил захранването на камерата на КАТ, монтирана на Орлов мост.

В сряда вечерта от СДВР разбрали, че радарът, който прави снимка на нарушителите, не работи.

Разследващите установили, че самоделката е била заложена на стълба на метри от кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви".

До късния следобед в четвъртък експерти правиха оглед на мястото на взрива.

Полицията преглежда всички записи от видеонаблюдението на СДВР, за да се види дали някоя от камерите не е заснела човека, който е поставил бомбата.

Според първоначални данни дупката е пробита от не по-малко от 100 грама тротилов еквивалент.

Радарът с камера бе монтиран през пролетта на 2010 г. и ловеше нарушители, които карат с повече 30 километра над разрешените.

По статистика на Пътната полиция през 2009 г. ежедневно в София камерите на КАТ са хванали в нарушение по 1500 шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
1
 
! Отговори
веселина преди 13 години
Не това е решението. Към Вас, както и към много други граждани е проявена чиста проба немърливост, но премахването на камерите чрез хулиганство ли е решението? Според мен не е. Да не говорим, че залагането на бомба на обществено място е крайно опасно и за живота на преминаващите граждани. Една камера по-малко не може да е равна на един живот по-малко. да не говорим, че камера пак ще бъде поставена!
248
2
 
5
 
! Отговори
Karacha преди 13 години
Nema li da se nameri ot neide nekoi star snaipresit i da ispraska si4ki kameri deto ni tarmoziat?
247
1
 
3
 
! Отговори
lekar преди 13 години
Евала на този дето го е направил. И при КАТ системата е като в здравеопазването- както никой не иска хората да се лекуват достъпно и качествено, така и на КАТ хич не им е еня за хивота на хората. Цялата работа е да се правят пари. Аз преди 2 години си бях забравил полицата на гражданската. В тридневен срок им я изпратих по факс и по пощата, обаче от КАТ Пловдив са ги хвърлили в коша и ми сложиха глоба за каране на автомобил без застраховка и сега се съдя с тях
246
1
 
6
 
! Отговори
ицо преди 13 години
Простащината и селянията в нашата татковина се вихрят с пълна сила,нямам думи....Това ако се случи в нормалните страни(то е невъзможно по принцип),извършителя ще лежи в затвора,а при нас всеки си прави квото си иска ,кога бе хора кога ще се научите на ред и дисциплина бе,*** народ и тва си е....
245
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че в Англия работят така: speedcam.co.uk/gatso2.htm Там всичко под ножа. И много протести. Браво.
244
1
 
0
 
! Отговори
Анална Сабя преди 13 години
Еми аре да полапвате, некрофили грозни. На майките ви в устенцата, клиторни недоноси..
243
2
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Ето я простотията - сложил бомба зада си кара необезпокоявано и малоумно . Готов да влезе в затвора - само и само зада нарушава правилата за движение по пътя . Какво ли ще направи ,ако нещо друго не му харесва ?!
242
3
 
0
 
! Отговори
mitaka преди 13 години
Na bulgarina dokato ne mu brukne6 v djoba da si plati, vse taia govori mu za kultura i obnoski kolkoto 6te6.Slojili horata kameri a nia tarikatite ste ia povrejdame 6toto kak taka niakoi 6te ni kazva kakvo da pravim, NIE sme bezmurtni!!! (samo 4e sme si edni curvuli i niama spasenie o6e mnogo godini ot tazi o4evadna istina).NO navun kato izlezem ,imam predvid izvun stranata sme po niski ot trevata, togava zagubvame uma i duma.Ma tam ima zakoni i iaki globi.
241
2
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Вместо камера - РПГ, вместо снимка - граната в багажника!!!
240
4
 
7
 
! Отговори
до 252 преди 13 години
Прав си.Освен това на ***,щом му споменеш за ред и правила,почва да вряка-вий к'во,комунизма ли искате да върнете,който иска ред да 'оди в Северна Корея и прочие тъпотии.
239
7
 
6
 
! Отговори
Танкиста преди 13 години
Минас с Танка и ме снимаха. Затова го гръмнах:))))))
238
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бай *** не понася реда, всичко свързано с него и всеки опит да се въведе ред. Бай *** обича да се чеше по тумбака в кочинката си и да маа пръжки с лук. Сигурно въпросната камера също е "дебнела из храстите" иначе толкова добросъвестните български шофьори, за да почне да се "заяжда" с тях и да "си проси рушвет".
237
11
 
14
 
! Отговори
Петър преди 13 години
И куршум за всеки катаджия
236
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заради такива ***, сега пак ще бръкнат в джоба на балгарина за да купят нова камера. Трябва да си много просто парче за да го направиш
235
6
 
12
 
! Отговори
ТУНЧО преди 13 години
ТОВА ГО Е НАПРАВИЛ ШОФЬОР НА ТИР
234
9
 
24
 
! Отговори
MONIKA преди 13 години
TOZI , KAKTO E POCHNAL, DA PRODALJAVA.....
233
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахахаххахахахаххахахахаххахаха (Y)(y)(Y)(y)(Y)
232
14
 
8
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Повечето българи са цървуланковци а тези, които не са, отдавна са се изнесли от селянията !
231
26
 
31
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Ура най сетне. Днес в София утре и в други градове.Четох, че в Англия масово ги повреждат тези камери. Само дето там ползват коктейли ***, а не тротил. Ни тука сме си хардкор племе.И аз съм хвърлил око на една камера. Пише, че издържали на куршими тия камери ама коктейла *** ако е направен като трябва даже и стомана топи.Поздрави на колегата за смелата постъпка и един съвет, следващи път пробвай с коктейл ***, по безопасно е.
230
17
 
20
 
! Отговори
Боби преди 13 години
При такова събитие някъде другаде министъра или ресорния началник си подава оставката незабавно! Какво е това - на пъпа на столицата се случва атентат... То утре може да се случи същото и под значима държавна институция...