2500 лв. глоба за бутилка с алкохол на митинг

Столичната община инкриминира и носенето на оръжие
21 фев 2011 07:31,
47
2500 лв. глоба за бутилка с алкохол на митинг
Беаз пияка на протестите. Снимка: Булфото

Носенето на оръжие и алкохол по време на различни публични прояви на открито вече ще се наказва с глоба от 100 до 2500 лв.

При повторно нарушение през годината наказанието ще скочи до 15 000 лв. Това предвиждат промени, с които Столична община ще осъвремени наредбата си за обществения ред от 1993 г.

В деловодството на Столичния общински съвет е депозиран проектът на зам.-кмета Иван Сотиров, който трябва да бъде предложен на обществено обсъждане до средата на март, а след  това да се разгледа от съвета.

Част от новите текстове уреждат режима за организирането на спортни, културни и други индивидуални прояви на общински площи на открито, както и на стадиони, зали, салони и други подобни, пише в. "Монитор".

Предвижда се те да бъдат съгласувани предварително с органите на "Пожарна безопасност и спасяване - СДВР". Заявленията трябва да се подават в общината най-малко седем работни дни преди датата на мероприятиято.

С новия текст се въвежда забрана за внасянето на оръжие – огнестрелно и хладно, както и предмети, които могат да застрашат обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Ще се наказват влизането в нетрезво състояние и пушеното в закрити помещения, както и прекалено силния шум.

До новите текстове се стигна, след като Върховният административен съд отмени приетата на 12 март 2009 година Наредба за обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Матрицата е в София, агент Смит ще ви излекува.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 2013 по заведенията няма да се пуши и пие, само ще се гледаме като котаци ...Ще се запознаваме по интернет и ще правиме злобарки пред монютрите.Необлагаемия доход ще бъде средноевропейски, според Борисов точно тогава ще сме средноевропейска държава и упраляващите ще се чудят как заплатите да станат по високи за да влезе някой лев в хазната.Тютюнопушенето и употребата не алкохол тотално ще е спряло в България, така че и от акциз нишо няма да влиза в хазната.Дерзайте...
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ето този закон пък предвещава края на дискотеките по плажовете.
35
0
 
8
 
! Отговори
байганьовци преди 13 години
Оххх... няма да се оправи скоро България. Като чета коментаите по-долу си мисля, че сме задружни единствено когато трябва да "минем някой", да прецакаме системата, да не си платим сметката, да се изплюем на улицата. Последния път когато бях на концерт на живо в центъра на София някой *** си хвърли бутилката произволно в публиката и оцели по главата 10 годишно момиче, което беше дошло с баща си. Момичето беше цялото в кръв... ама, вие си мислете, че ще ви нарушат правата. Неандерталци!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Кандидат кмет преди 13 години
E*ати!Пропадна ми предизборната кампания!!!!!!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Холандия съм виждал на денс парад , полицаи ходят спокойно между хората и като видят че някой има бира в ръка , просто я вземат и изливат на земята ,никой не протестира защото знаят че са в нарушение
32
2
 
20
 
! Отговори
ангел преди 13 години
съгласен съм с колегата преди мен - по-скоро се притеснявайте от бутилки с коктейл от газ и нафта. и тръгне ли народецът с такива бутилчици, квито и закони да сте измислили, няма да ви помогнат.
31
1
 
25
 
! Отговори
Fanetti Mazakura преди 13 години
ние няма да носим алкохол в бутилките....господа мародери с други неща ще са пълни
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега какво.В дискотека нямаш право да си пил и да вдигаш шум щото е на закрито :) хахахахахха
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стигнало се до нововъведения в наредбата...Хахахахаххаха. Тия нещо не са по родо си. Че това за оръжията отдавна е уредено в Закона за оръжията, боеприпасите и....прочие там как е формулиран точно. Носенето на оръжие на спортни, политически и т.н. и т.н. масови мероприятия, винаги е било строго забранено и се е преследвало по административно-наказателен ред, демек глоби солени за нарушителите.
28
1
 
7
 
! Отговори
1231 преди 13 години
На 31 декември бъдещият кмет на София ще събира ползите от тази наредба на площад Батенберг !
27
7
 
3
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Много сте зле,едина смислена поправка да направят ония *** в парламента и ви ще се спукате да приказвате глупости.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По сметката на коя партия ще се внасят - да го уточнят!!!!!!!!!!!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"А белезниците ? Сами ли да си ги купуваме или ще ни ги слагат безплатно ??"Безплатно ти ги слагат. Плащаш си само за да ти ги махнат!Гарантирано от ГЕРБ!
24
2
 
26
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Забранете бирата и кебапчетата и така няма повече да има полит. митинги!
23
0
 
7
 
! Отговори
eвала :))) преди 13 години
Успяхте да ме разсмеете рано сутринта ---> "Беаз пияка на протестите. Снимка: Булфото" <--- коментара на снимката просто "кърти" :)))
22
0
 
7
 
! Отговори
До цензурата ! преди 13 години
Добре де ! Не е пиан редакторът ! Само малко неграмотен !Знам ,че пак ще го премахнете като "неуместен коментар" ,но поне ....... някой ще го прочете !
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
usetiha nakade varvqt rabotite i vzeha da nalagat zabrani !!!
20
0
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
То трябва бунт... ама ние висим в нета и ти слагаме '+'-чета... :(
19
9
 
4
 
! Отговори
Пиене преди 13 години
Трябва да се забрани като цяло пиенето на алкохол в паркове и градинки, а да сташа само ш питейни заведения- открити или закрити, нека да се поставчт камери!