2500 лв. глоба за бутилка с алкохол на митинг

Столичната община инкриминира и носенето на оръжие
21 фев 2011 07:31,
47
2500 лв. глоба за бутилка с алкохол на митинг
Беаз пияка на протестите. Снимка: Булфото

Носенето на оръжие и алкохол по време на различни публични прояви на открито вече ще се наказва с глоба от 100 до 2500 лв.

При повторно нарушение през годината наказанието ще скочи до 15 000 лв. Това предвиждат промени, с които Столична община ще осъвремени наредбата си за обществения ред от 1993 г.

В деловодството на Столичния общински съвет е депозиран проектът на зам.-кмета Иван Сотиров, който трябва да бъде предложен на обществено обсъждане до средата на март, а след  това да се разгледа от съвета.

Част от новите текстове уреждат режима за организирането на спортни, културни и други индивидуални прояви на общински площи на открито, както и на стадиони, зали, салони и други подобни, пише в. "Монитор".

Предвижда се те да бъдат съгласувани предварително с органите на "Пожарна безопасност и спасяване - СДВР". Заявленията трябва да се подават в общината най-малко седем работни дни преди датата на мероприятиято.

С новия текст се въвежда забрана за внасянето на оръжие – огнестрелно и хладно, както и предмети, които могат да застрашат обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Ще се наказват влизането в нетрезво състояние и пушеното в закрити помещения, както и прекалено силния шум.

До новите текстове се стигна, след като Върховният административен съд отмени приетата на 12 март 2009 година Наредба за обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
15
 
! Отговори
BUNT преди 13 години
В КОЯ ДЪРЖАВА С ЕДИН ГРАД НАСЕЛЕНИЕ ИМА 500 ПАРТИИ БРЕ?ВЛАСТА НАПРАВИ ТЕЗИ ПАРТИИ ЗА даИМА РАЗЕДИНЕНИЕ И РАЗНОГЛАСИЕ!ТЯ СИ ИЗБИРА ОПОЗИЦИЯТА (ОПОЗИЦИЯТА Е ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА(ЗА ПРИМЕР ЯНЕ, СИДЕРОВ) ЗА ДА МОЖЕ НИКОГА ДА НЕ ПАДНЕ!ТЕАТЪР ЗА БАЛЪЦИ!КОЙТО ГЛАСУВА ПРИЗНАВА НАЛОЖЕНАТА МУ ВЛАСТ-ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ХОРАА!ПРОМИТИ МОЗЪЦИ СМЕ !БУНТ ТРАБВА ТУКА И И СТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ! КОГА ВЛАСТА СЪБРА НАРОДА СИ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ- И КОГА ВОДИ ДИАЛОГ С НЕГО-НОКОГА ЕЙ ЗА ТОВА ПИША!!!МИСЛЕТЕ ХОРАА!ЛЕВСКИ!!!!!!!!!!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и кой ще ги глобява?????????
16
0
 
20
 
! Отговори
АС преди 13 години
А белезниците ? Сами ли да си ги купуваме или ще ни ги слагат безплатно ???
15
1
 
17
 
! Отговори
BUNT преди 13 години
КЪВ МИТИНГ БРЕ -БУНТ ТРЯБВА ТУКА!БУНТ! Б У Н Т!
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народе,не забравяй случаите с колите на кортежа!!!Все те НЕВИННИ!
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко са тези дето минават случайно с 2 торби бира през средата на митинг ве ***?
12
2
 
19
 
! Отговори
бай Ганьо преди 13 години
*** и неадекватни решения! Забранявали оръжие на митинги, забранявали алкохол, как ще проверяват примерно 10 000 протестиращи дали са пили и дали някой има джобно ножче?
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам два въпроса...1. Ако си купя две торби бира и пред нас, докато се връщам от магазинчето, мине шествие/митинг - какво правим ? 2500 лв глоба, понеже съм носил 6 бутилки алкохол ?2. Ако пък съм на митинг и пия бира, как ще докажат, че не съм просто минувач? Естествено, че веки ще обжалва и акта/глобата и ще отпадне в съда 99%
10
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дали в либия, алжир, египет и други братски страни са чакали 7 дни пожарникарят да им подпише разрешително за митингите? смешни сте господа управляващи! тотално неадекватни и антинародно настроени.
9
4
 
23
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
яснооо, общината иска да премести митингите в по-топло време. освен да се забрани и преминаването с кожуси и палта около национални светини като министерски съвет, народно събрание....а интересно, ако завържа пластмасова бутилка с алкохол с въженце за себе си и тя се влачи по мен на земята, означава ли, че ще ме глобят, като очевидно не я нося? явно управляващите се готвят за яки протести. кой знае какво са ни подготвили да изстрадаме...
8
0
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 13 години
А с цветя може ли ?
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за камъни и павета дали пише, 4е са забранени ?!!
6
1
 
16
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Чета и препрочитам първото изречение на статията и се опитвам да си спомня *носенето на оръжие и алкохол по време на различни публични прояви* от кога датира ----- И още повече се мъча да разбера дали новоприетата мярка ще даде резултат ----- Вие как мислите
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каручките кога ще ги забранят?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Беаз пияка на протестите" - това под снимката какво трябва да значи ?
3
1
 
21
 
! Отговори
ГЛАСА НА НАРОДА преди 13 години
УСЕТИХТЕ ЧЕ ЩЕ ИМА БУНТОВЕ И АЙДЕ ОЩЕ ОТ СЕГА С ГЛОБИТЕ А??? ЩЕ ВИ ИЗБИЕМ ВСИЧКИ КРАДЦИ...ЕДИН НЯМА ДА ОСТАВИМ ОТ ВАС..ПОМНЕТЕ,,,,ЕДИН НЯМА ДА ОСТАНЕ
2
4
 
15
 
! Отговори
БОКО ОТ 2015 ГОДИНА преди 13 години
Здравейте на всички Абсурдистанци...пиша ви това писмо от Софийския затвор понеже аз тука в бъдещето вече съм осъден и излежавам доживотна присъда.Искам да благодаря на всички еничери и предатели които ме подкрепяха така неуморно през мандата ми,надявам се че паричките си ги харчите сладко.За съжаление аз не можах да им се порадвам.Ако видите някъде Цецо Мезонета му кажете да не се крие и да ми дойде на свиждане,той е сигорно в Аржентина доколкото знам.И ходете на Гроба на Дянков от време на вре
1
6
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 13 години
5 лева на ден. С толкова живее всеки пети българин, според проучване, направено от агенция АФИС в началото на февруари. Същото изследване е установило, че 3% от домакинствата в страната разполагат с 50 лева на месец.В същото време продължава поскъпването на основни хранителни продукти, съобщават от държавната комисия по стоковите борси.Едва 2 на сто от хората имат доход от 750 до 1000 лева, сочи проучването. Същият е и броят на тези, които взимат над 1000 лева. Най -голяма част - 30 процента - изкарват месеца с между 250 и 500 лева. 6 процента имат на разположение между 50 и 100 лева. 13 процента от хората пък изкарват 30 дни с между 100 и 150 лева. Тези, които живеят с между 150 и 200 лева са 19 на сто.И докато хората се опитват да наместят нуждите си в 5 лева от държавната комисия по стоковите борси и тържищата регистрираха, че само за 1 седмица краставиците са поскъпнали с близо 40%, доматите - с 22 на сто, а картофите - с близо 13 процента. По-скъпо се продават също ябълките, портокалите, каймата и олиото. С 10 на сто е скочила цената на захарта.Снимка: БГНЕС