68 кръстовища в София ще светят LED-ено

Столични общинари кръстосват улици, описват щети
Обновена: 7 мар 2011 16:12 | 7 мар 2011 16:11,
60
68 кръстовища в София ще светят LED-ено
Снимка: Булфото

Столичната община предвижда да се подменят светофарните уредби на 68 кръстовища, като ламповите им секции ще се заменят с LED секции, съобщи зам.-кметът Любомир Христов.

По думите му след промяната на светещите секции светофарите ще са по-видими и в светлата част на деня.

Проверка на общината е установила, че на 14 столични кръстовища не работят устройствата за обратно броене на червения и зеления сигнал, а на други осем места в София са повредени светофарните уредби тип "бягащ пешеходец".

Освен това проверката е установила, че на 18 кръстовища и улици в София има проблем с видимостта на пътните знаци поради закриването им от храсти и клони на дървета.

Същият проблем има и на четири кръстовища с видимост към светофарите.

Проверяващите общинари са установили липсващи или повредени антипаркинг стълбчета по бул. "Житница", ул. "Осми декември", ул. "Оборище", ул. "Кракра", ул. "Шейново", бул. "Цар Симеон", ул. "Хр. Станчев" и бул. "Ал. Стамболийски".

През тази година трябва да се подменят пътните знаци по три столични булеварда и ул. "София" в град Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
4
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Гарантирано от ГЕРБ!
38
0
 
16
 
! Отговори
driv3r преди 13 години
И вземете да си оправите таймерите,другари от АСУАД.
37
0
 
22
 
! Отговори
driv3r преди 13 години
А проверката установи ли на колко места трябва да се постави и допълнителната секция 'С5' ?За незапознатите,това е една светеща бяла стрелка, която се включва единствено и само за тези, които правят ляв завой при секция на светофара САМО НАЛЯВО и точно в този момент насрещнодвижещите се ППС имат червено.Такава секция с бяла светеща стрелка,сочеща наляво няма в цяла Сф нито една!А е много полезна за завиващите наляво и в обратна посока като допълнителна информация.
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе то хубава работа, модерна ама честно да ви кажа малко като да спрягаме коня пред каруцата. Дайте първо да си оправим дупките по пътищата а после да се хвърляме на такива подобрения.Разбирам че покрай телевизорите стана супер модерно да се слагат диоди на всякъде за щяло и нещяло ама за мен лично е малко ТЪПО да се хвърлят пари за подмяна на РАБОТЕЩА техника при положение че по настилката зеят ями по 20+ см дълбоки...
35
4
 
18
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Зам. кметът Любомир Христов: един абсолютно некомпетентен и управленски импотентен зам. кмет. Бетер ФандАкова, както се изписва мейлът и.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уникално тъпо заглавие!
33
3
 
7
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до емигрант !!!Що не се върнеш в *** си родина и не направиш това което е правил Лорд Байрон с майка си и сестра си?
32
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В цивилизованите държави не ползват енергоспестяващи крушки за светодарите, защото те не генерират достатъчно топлина и съответно стъклата се обледеняват през зимата и това води до предпоставки за ПТП-таама ние нали сме "умни" за да спестим ток за 2 лв ще купим нови крушки, които струват по 10лв (а старите са по 50 стотинки)
31
1
 
6
 
! Отговори
maus i dr.nerazbrali преди 13 години
май не схващате, че става дума за ПРИОРИТЕТИ!иначе става "НА СВИНЧЕ - ЗВЪНЧЕ"
30
19
 
18
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
еи 23 - добавен от: mause - *** това с подмяната на сфетофарите не се прави с цел да им е по-комфортно на шофьорите или да се пести ток АМИ ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДА ГИ ВНЕСЕ И ДА СПЕЧЕЛИ ЛУДИ ПАРИ , *** !!!!!!!
29
7
 
41
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
В момента МВР прави масирана спецакция в София, като глобява пешеходците, които ходят без поставен колан!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
емигрант!!!. Ти от кой народ си бре ***, та се бараш за много умен. Явно си от некое африканско племе.
27
7
 
15
 
! Отговори
mause преди 13 години
Забравих да спомена, че в чужбина повечето подобни устройства отдавна са LED: Виждат се добре и на дневна светлина, пестят ток и имат повече живот. Не сме открили ние топлата вода, повярвайте ми!Ама то българина явно знае само да плюе и псува, без и грам да помисли кое е добро и кое не!
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
svetofari ,dupki ,tretoari vsi4ko tam e super zle ,a da ne govorim za transporta .Kogato se vurushtam imam chuvstvoto che sam popadnal v drugo vreme
25
2
 
11
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
През тази година трябва да се подменят пътните знаци по три столични булеварда и ул. "София" в град Банкя.,,,Това е ясно - там не само, че ще подменят знаците и светофарите, маркировката та и асфалта ... може и някоя магистралка да направят. А за плебса - черни пътища + винетки!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до asd. Диодните са по-икономични. Спестяват от електроенергия. Борба с глобалното затопляне :)
23
5
 
5
 
! Отговори
kk преди 13 години
Ivan Kostov e otgovoren za neraboteshtite svetofari.
22
7
 
12
 
! Отговори
mause преди 13 години
Честно вече тотално са откачили всики пишешти тук!Слагането на диодни (или LED, едно и също е) светофари е с цел спестаяване на електро енергия. Сегашните лампови устройства харчат над 100 пъти повече ток а живота им е около 1000 пъти по-малък. Смятайте сами. Да не забравяме също че по европейска директива до няколко години всички улични устройства (светофари, осветление и т.н.) трябва да преминат или към LED или към енергиоспестяващи лампи!
21
0
 
8
 
! Отговори
bot преди 13 години
Dnes, евала за заглавията! :))))
20
12
 
19
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
*** и глупав български народ +прокарва се закона или план-проекта, приема се, прави се и фирмата която да внася нужния материал, бухат се едни космически цени - ето ти още една чиста далавера да се източат парите на обикновените данъкоплатци+ ибахти гадната и грозна столица с име София, ако има по-гнусен град на картата на ЕВРОПА - пишете ми !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!