Започна кастрация на бездомни кучета в София

Ще се работи основно в ромските квартали
Обновена: 28 мар 2011 15:17 | 28 мар 2011 13:57,
156
Започна кастрация на бездомни кучета в София
Снимка: Булфото

Четириседмична кампания за кастрация на безстопанствени кучета започва фондация "Четири лапи" днес в София, съобщиха от фондацията.

Уговорката със Столичната община е да се работи основно в ромските квартали.

Всяко заловено куче ще бъде кастрирано, ваксинирано срещу бяс, обезпаразитено и маркирано с пластмасова ушна марка.

Операциите ще се извършват в мобилната ветеринарна амбулатория на "Четири лапи", която пристигна у нас специално за кампанията от Швейцария.

Тя ще бъде разположена в кастрационен център "Илинден" в кв. Гевгелийски, стопанисван от Българското дружество за защита и опазване на животните.

Там кучетата ще остават 24 часа след операцията за наблюдение, след което ще
бъдат преглеждани от лекар и връщани по местата на залавяне.

Всички разходи ще бъдат за сметка на "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EKoRawnovesie kak se hranite s tezi race s koito p-raskate mozacite na jivotnite???Vie ste JALKO UBIICI!!!POZOR ZA VAS!!!!MAHNETE DIREKTORA NA TEZI UBIICI_SADISTI!!!!
139
0
 
2
 
! Отговори
Miglena преди 12 години
Ekorawnowesie Ubivat Kuchetata s 4ukove po glavata!!!UBIICI!!!!POZOR!!!
138
1
 
1
 
! Отговори
иванова преди 13 години
моля започнете от обеля 2 и не ги връщайте.
137
0
 
5
 
! Отговори
Валяяя Ив преди 13 години
Хайде пак да си повтаряме глупостите. Кой иска пари от вас? Кой харчи ваши пари? Искат да намалят популацията на бездомни кучета и пак недоволни.
136
3
 
4
 
! Отговори
Paco преди 13 години
Кучетата в пещите на кремиковци. Що тия пари не се дадат за хората, да се оправи осветлението или дупките или да се изчистат *** от помиарите... *** тъпите хора има четири лапи гълтат пара яко, сичките им шефчета са с джипове и ги боли за кучетата ама има слабоумни природолюбители дето им се връзват. Стрихнинчето за помярчето и айде зимен сън........
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кастрирайте братята ромипомиярите направо ги трепете
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че кучетата нямат достъп до компютри и интернет да прочетат кви глупости се пишат тук от вчера насам... Направо ще ни изядат живи.
133
0
 
5
 
! Отговори
Retro преди 13 години
Ходете да избивате онея, дето си пускат домашните любимци, щото им е писнало да ги гледат. Кастрира се, прави се чудо, ама на тъпия българин никога няма да му влезе в простата тимберица, че докато е безотговорен и чака някой да му свърши работата, ще плува в *** до уши. Това и си заслужавате, ***! Ако ще да се скъсат да приспиват и кастрират кучета, докато не се спре масовото изхвърляне на животни, няма да се оправи работата, а парите ще изчезват в бездънни ями...
132
6
 
7
 
! Отговори
барри преди 13 години
Тъпите софиянци не могат да надживеят селския си произход и много държат по стар навик да гледат животни. Но понеже не може да са овце и ***, си гледат кучета по апартаментите. Сутрин и вечер ги разхождат по улиците и ги гледат с умиление как *** там, където после минават хора. Трябва да си много *** и изперкал психически за да намираш радост в това, да гледаш как едно животно ***. Всички такива кучкари да вземат и да си отидат на село, където им е мястото. *** софийски селяни!
131
2
 
11
 
! Отговори
Валяяя Ив преди 13 години
За това много се радвам, но дори да кастрират всички кучета пак ще има хора,който ще си изхвърлят кучетата си или като няма на кого да раздадат поколението на своето го изхвърлят на улицата и пак ще се почне от начало. Има бездомни кучета, защото хората са безодговорни БРАВО на Четири лапи!!!!
130
1
 
8
 
! Отговори
Хубаво преди 13 години
Айде да не спират само с кастрирането на кучетата в ромските "квартали"
129
6
 
10
 
! Отговори
митака преди 13 години
Четири лапи,пет зъба,осем муцунки глупости колкото си искаш,евтаназия му е майката,поне като се дават пари от джоба на хората да има някакъв ефект,всичко друго е мижай да те лъжа.
128
5
 
9
 
! Отговори
GEШО преди 13 години
A песовете от българските квартали, да бъдат заловени и избити. Ние плащаме данъци и искаме качествена работа. Фандъка да не плещи глупости, че щяла да построи приюти. За 10000 песа ли ще построи? Цял квартал!?Тя може ли да смята?Бойко, ако не избиеш псетата, ще ти се клати стола.
127
5
 
6
 
! Отговори
до 140 неграмотен преди 13 години
мене кво ме топли че шаро няма топки?това не му пречи да ми захапе задникапък няма да ми плати сметката за газ или да ми купи парацетамолче което вече го имам за лукс защото не ми остават пари да се купя лекарства и ти определено няма да си съгласе че с тия пари могат да се подпомогнат болничните заведения или някои училищаспециално за оня пич може да не са го яли 35 мастийчета ама има деца които са ги яли в буквален смисъл ще ти е приятно ли да си намериш 5г дъщеря на части пред блока?
126
0
 
2
 
! Отговори
ayshe преди 13 години
do gosin doktura.ako moje i moqa hasan da kastrirate 4e sim s 8 dica .odi kato bezdomen i ma biq samu.molqa vi sa kastriraqti gu 4i otrivane nima.
125
3
 
12
 
! Отговори
до 140 преди 13 години
не става с кастрация , защотото има прекалено много кучета а и също аз се съмням че ги кастрират наистина . В САЩ и западна Европа проблема е бил решен чрез евтаназия .Защо мислите че ние можем да се оправим иначе ?!
124
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 139 Всичко това, за което говориш, че не трябва да мислим, засяга НАС и само НАС - БЪЛГАРИТЕ. Така, че не може да спрем да мислим за това. И ако не можем сами да си решим проблемите, то нека някой друг ни ги реши. Какво толкова против имате, не мога да разбера. От вас не се иска НИЩО.И кастрирано животно или човек НЕ МОЖЕ да има поколение по никакъв начин.И до 137 Колко пъти те изядоха досега 35-те кучета. Явно не са те яли досега. Щом още пишеш глупости ...
123
1
 
8
 
! Отговори
!!! преди 13 години
абсолютно съм съгласен КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕМ ДА МИСЛИМ ЗА НАС - БЪЛГАРИТЕ !!! а не за кучета,котки,***,либийци и т.н
122
2
 
15
 
! Отговори
desync преди 13 години
Масова евтаназия за уличините животни. Както направи кмета на Букурещ...показвайки среден пръст на баба Бриджит Бардо и коментирайки - "Аз съм кмет на хора, не на кучета!". Иначе поредната лобистка фирмичка, която се занимава с кастрацията на животните, ще ни *** така още десетилетия. А "кастрираните" *** ще продължавата да имат поколение след поколение.За съжаление, лобистката Фандъкова е кмет и ще продължаваме да си живеем с кучетата, дупките, мизерията и разпасаните ченгета.
121
4
 
21
 
! Отговори
долу помиярите преди 13 години
аре като не си агресивен ми обясни къде мога да тичам сутрин в София без да бъда безпощадно преследван и изяден от глутница от 35 помияра? Аре *** си майката гадни селяни - на мен ми се живее в ЕС столица, а не в *** катун пълен с *** и кърлежи!!!!