Започна кастрация на бездомни кучета в София

Ще се работи основно в ромските квартали
Обновена: 28 мар 2011 15:17 | 28 мар 2011 13:57,
156
Започна кастрация на бездомни кучета в София
Снимка: Булфото

Четириседмична кампания за кастрация на безстопанствени кучета започва фондация "Четири лапи" днес в София, съобщиха от фондацията.

Уговорката със Столичната община е да се работи основно в ромските квартали.

Всяко заловено куче ще бъде кастрирано, ваксинирано срещу бяс, обезпаразитено и маркирано с пластмасова ушна марка.

Операциите ще се извършват в мобилната ветеринарна амбулатория на "Четири лапи", която пристигна у нас специално за кампанията от Швейцария.

Тя ще бъде разположена в кастрационен център "Илинден" в кв. Гевгелийски, стопанисван от Българското дружество за защита и опазване на животните.

Там кучетата ще остават 24 часа след операцията за наблюдение, след което ще
бъдат преглеждани от лекар и връщани по местата на залавяне.

Всички разходи ще бъдат за сметка на "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
До 113 ти:Заради такива като теб ще им вадят чейнетата да не те хапят!
99
4
 
3
 
! Отговори
до 111 110 негра... преди 13 години
Вие да сте видяли някое продисто псе да е бездомно куче?я ми кажете колко стопани познавате дето си взимат кофермани на добермани и тем подобни броят се на пръсти така че без тия номера стопанина виновен кучето родено на улицата кой го е изхвърлил?ся ще ми кажете че всяко бездомно мастийче е изхвърлено от някой лош чичко да ама не заврете си тия коментари знаете де и не е ли малко смешно хората да нямат пари за лекарства вие за кучетата да циврите
98
2
 
5
 
! Отговори
До lekar преди 13 години
Добре, че животните са ти основния проблем на тебе. Надявам се да ти се върне това, което ти пожелаваш на животните .....
97
3
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
Ало, "Четири лапи", що кастрирате животинките? Хората ги е страх да не ги изядат, не да не ги е*ат...
96
1
 
9
 
! Отговори
Циганогон преди 13 години
Не се сърдете съграждани, че кастрирането започва от *** квартали! Паралелно с кучетата ще очакваме да кастрират и ***-мъже от 14 до 60 години, а жените-*** да ги стерилизират от 12 до 50 години.Това ще бъде истинска работа и грижа за българските граждани на София. То всъщност в столицата *** не трябва да има, както и други нецивилизовани пришълци. Периодично трябва да се извършва прочистване с твърда ръка!
95
2
 
5
 
! Отговори
До неграмотен преди 13 години
И после пак такива безотговорни хора пак ще напълнят улицата не само с кучета, но и с *** и с неграмотни и невъзпитани деца, които нямат капка морал в в действията си, слушат чалга и се наливат и дрогират, бият по дискотеки и т.н. А пък на Леля Ванче мога да й кажа да се погрижи освен за себе си и за някой друг в живота си, може да й помогне да стане по- добър човек. животните не са виновни заради безотговорността на хората.
94
3
 
5
 
! Отговори
До неграмотен преди 13 години
ОстроумнА. Кучетата са на тея дето са ги изхвърлили. Заради това е пълно с бездомни животни, заради бездушни същества, които ги взимат, радват им се и ги изхвърлят. Повярвайте ми, това не са хората- природозащитници, а тези, които реално не обичат животни. Заради това ще са пълни и кварталите на София, защото докато едни се трепем да ги кастрираме и да им намираме домове, други ги изхвърлят и обричат на глад и мизерия. Най- добрия начин е кастрация, щото сега хубаво- ще ги избиете ...
93
5
 
5
 
! Отговори
леляВанче преди 13 години
Първо да кастрират тия люде от екоравновесие и четири лапи,че тия най-много реват за кучетата,а после въобще не ги е еня като ни хапят по улиците.
92
8
 
7
 
! Отговори
Тъпня преди 13 години
Нека кастрират в български квартали - ние плащаме данъци.А друг е въпроса, че трябва направо да се съберат и избият псетата. И нека избиването започне от българските квартали.Нека да оставят малко улични пред блока на Фандъкова, за да я захапят за задницата проста.
91
6
 
10
 
! Отговори
Neko преди 13 години
Вместо да ги кастрират и пускат,трябва да ги държат и ако никой не ги вземе да ги убиват.Сори обичам кучетата имам куче,но е нечовешко да се чудиш къде да излезнеш с детето,че да не ви скочи някой бездомно,кастрирно и озлобено псе.Стана така че децата ни имат по малко права от ***.
90
2
 
13
 
! Отговори
mean преди 13 години
Разбира се *** пак са облагодетелствани!ЖАЩО не кастрират глудницата пред блока ми????? Ами.... защото има Българи! За тях може и да се помисли впоследствие ! ТАКА ЛИ?
89
4
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 13 години
Трябва да се кастрират мангутаните, Яворчо от "4 топки", Петърчо от Екорафновесие и всички, които хранят и развъждат уличните песове.А самите улични песове трябва да се ИЗБИЯТ на 100% и повече да не ни се харчат НАШИТЕ ПАРИ за глупости. Фандъка ако иска да си построи приют в двора на бащината си къща и да си ги храни там за своя сметка.
88
0
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
А В ПАРЛАМЕНТА ....КОГА. Там са все кастрати!
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А В ПАРЛАМЕНТА ....КОГА.
86
0
 
11
 
! Отговори
??????? преди 13 години
А В СТУДЕНТСКИ ГРАД?
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сиганките също да се кастрират така акцията ще излезне по-ефтина и по-ефикасна.С един куршум два положителни удара.
84
1
 
13
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Нас българите кучета ни яли пак. Значи нас да ни хапат бездомните *** а ония *** да си живуркат без кучета дето да лаят по цяла нощ.....
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Покрай кучетата да кастрират и бай ***.
82
5
 
16
 
! Отговори
за животните с любов преди 13 години
Има улични кучета,има проблем.Няма улични кучета няма проблем!Това е начина да се оттърве София от тази напаст,уличните песове.УНИЩОЖЕНИЕ!!!!!!!!!!!!
81
13
 
9
 
! Отговори
lekar преди 13 години
Кремирайте ги живи бе в кремиковци в пещите направо данъкоплатеца с тези Тении ,Зарази и *** да плащаме пари НИКОГА .Трепане и живи горене на тази животинска *** и помия .Поне от някаде да изчистим българия от мръсотията