57-годишен мъж се самоуби в центъра на София

Близо четири часа психолози се опитваха да предотвратят драмата
Обновена: 30 апр 2011 00:51 | 29 апр 2011 23:56,
325
57-годишен мъж се самоуби в центъра на София
Снимка: Архив Булфото

57-годишният Борислав Иванов, който в продължение на няколко часа заплашваше със самоубийство,
сложи край на живота си.

Около 19 часа в петък той се заключил в офиса си на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Дондуков”.

Близо четири часа психолози се опитваха да предотвратят драмата.

Още по темата
Остават неясни мотивите за действията на мъжа.

Борислав Иванов не е криминално проявен, а в петък празнувал рождения си ден. Той имал сериозни финансови затруднения, но не е ясно дали това е причината да посегне на живота си.

Служителите на МВР са положили всички усилия да предотвратят фаталния край.

„Предприехме тактика за повече преговори и за изчакване. Самият човек също поиска от психолозите отсрочка от два часа, въпреки това обаче не успяхме да предотвратим самоубийството", заяви пред Фокус старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

По информация на полицията Борислав Иванов има законно притежавано оръжие, но не уточниха как се е самоубил мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Напиши коментар Коментари
217
1
 
18
 
! Отговори
Фен от Село преди 13 години
Самоубийството е достоен изход за провалилите се хора !За съжаление българските политици не го практикуват - вероятно защото медийните им партньори им внушават друго.А при тази дълбока криза провалилите се народни избраници би трябвало да се замислят и да извикат консултанти от сектата МУН по масовите самоубийства.
216
0
 
14
 
! Отговори
VV преди 13 години
Гадно е , когато хората не виждат изход и стигат до самоубийство! Мисля си , ако имаме гражданско общество за самоотбрана примерно...по села и градове...явно родната полиция не може да ни опази, след като половината работят при мутрите. Да си направим частни милиции и да пазим домовете си, имотите си...на държава , на полиция само лудите имат доверие!!
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
провал за психолозите от МВР, тактиката на изчакаване не винаги работи,при автоагресия по скоро трябва бърза реакция, но кво да им обясняваш на мврето , бог да прости човека
214
1
 
8
 
! Отговори
къде е психолошката преди 13 години
Да психолошката която я наградиха за предния упитал да се самоубие ,но всеки път номира им не минава.Защо този човек е стигнал да самоубийство ,това е важно ,нали в България си живеем добре.Е ако живееш добре ще имали хора да се самоубиват.
213
0
 
2
 
! Отговори
дан преди 13 години
228, почитателите на ГЕРБ те просто са си много
212
5
 
7
 
! Отговори
дан преди 13 години
комунистите за 50 г ни докараха до тук...да мизерстваме и да се самоубиваме
211
2
 
7
 
! Отговори
STRANNO ! преди 13 години
STRANNO ----------- TUK IZVEDNAJ SE POIAVIHA MNOGO AKTIVISTI NA GERB !
210
0
 
28
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
ТАЗИ ДЪРЖАВА ИСКА ДА НИ ИЗБИЕ И НИЕ АВТОМАТИЧНО ИМАМЕ ПРАВО ДА ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ, ПРИ ТОВА БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С НЕЯ И НЕЙНИТЕ ЗАКОНИ. ЗАЩОТО ПРАВОТО НА ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕГЛАМЕНТИРАНО ОТ КАКВИТО И ДА СА ЗАКОНИ НА НИКОЯ ДЪРЖАВА - ТО Е ОТ БОГА ДАДЕНО!
209
2
 
5
 
! Отговори
216 съобщава нещо, преди 13 години
което не бива да остане без последствия. Ако имаме държава, прокуратурата трябва да се самосезира. Възможно е в някоя от околните сгради да има охранителни камери - чрез тях да се видят номерата на колите и на биячите, и на жертвата им, а също и на други коли, чиито водачи са могли да видят какво става. Да се издири и полицаят, който се е направил, че "нема нищо".Колкото и важна работа да са имали хората от НСО, не е това начинът да си осигурят възможност за по-бързо придвижване.
208
2
 
9
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Лека му пръст на човека. Попаднал е в ситуация без изход. Психолозите, които са го "увещавали" да бъдат уволнени. Те не са му предложили решение на проблемите му. Лъгали са го - затова не им е повярвал. Лъжата не е подадена ръка. Толкова са некомпетентни, че не са разбрали същността - финансова, не психическа.
207
1
 
32
 
! Отговори
antiES преди 13 години
на негово място бих избрал по-достоен начин на самоубийство.Например да се опаша с тротил и да се опитам да проникна в парламента,така смъртта ми шеще да има някакъв принос към поколенията ,пък и шях да вляза в историята като национален герой.
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този е шефа на "Екшън глобал къмюникейшънс".
205
0
 
7
 
! Отговори
NE E IZHOD ! преди 13 години
SAMOUBIISTVOTO NE E IZHOD !!!
204
2
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
doide momenta....vsi4ko e suxo samo kle4kata e nema ,6te plamne balgaria mnogo skoro i togava vsi4ki onezi deto sa krali da mu misliat i 6te vidiat i lo6ata strana na naroda.vsi4ko togava 6te se opravi za 24 chasa ,a imeenno naroda da si varne zagrabenoto....i ne boite se koi 6te ni opravliava koito i da slozim ot nas 6te pravi tova koeto mu kaze naroda ot strax kato znae kvo go chaka
203
7
 
7
 
! Отговори
13 преди 13 години
Ей, *** народ сме и това е .... винаги трябва да се обвинява някой друг....държавата, полицаите, психолозите, жена му.... или пък съседа му може би...?! Хора осъзнайте се.... няма да се променят нещата с мрънкане и циврене....на който не му харесва живота който живее....ами да се опита да промени нещо...
202
2
 
17
 
! Отговори
Хора, преди 13 години
Не посягайте на живота си. Докато си жив, винаги има надежда. А всеки, който има близки хора - не само роднини, но и приятели, нека не забравя, че ако сам сложи край на собствения си живот, ще накаже и тези, които го обичат, и онези, които го уважават и държат на него. Защото всеки един от тях ще се измъчва, питайки се: "Не можах ли да усетя и да предотвратя трагедията?" Този, който се самоубива, прекъсва живота си изведнъж, а онзи, който остава след него, ще се терзае и ще тъгува цял живот.
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BLAZE MU
200
6
 
8
 
! Отговори
до 216 преди 13 години
Брех, на Гоце хората съвсем освирепяха. По-бързо да ги изритваме тея гнусни комунисти, че не се траят вече.
199
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера към 9ч. на кръстовището на "Раковски" и "Дондуков" синът ми видял две мутри от НСО с джип Тойота да измъкват един човек от кола и да го бият. Явно не им е направил път. Околните толкова се шашнали, че забравили да тръгнат на светофара , но никой естествено не се намесил, най-вече полицаят на отсрещния тротоар, който даже се обърнал на другата страна.Добре че човекът се е отървал само с бой, а не са го застреляли.
198
8
 
6
 
! Отговори
статистик преди 13 години
Усещам, че другарите във форума са тъжни, защото го няма келепира от тримата крадци - ЦАРвуля, гея и бея. Вярвам ви другари, че живеете зле, но това само ме радва. Нормалните хора си живеем добре, просто защото можем и няма значение кой е на власт. За определена партия може да мечтае само някой като вас, дето зависи от тях. На мен не ми пука, честно казано. И гея да се върне, аз пак ще съм си добре, само дето ще се дразня че доган пак ще си взима милионите от хидроложки хонорари