Готови са над 65% от изравнителните сметки за София

460 лв. за отоплението на двустайно жилище
19 юни 2011 14:54,
61
Готови са над 65% от изравнителните сметки за София
Снимка: Архив Булфото

Над 65 на сто от изравнителните сметки на клиентите на Техем за София вече са готови. Сметките ще бъдат изпратени към абонатите до 5 юли 2011 г., съобщават от дружеството.

"Данните от тазгодишните изчисления показват, че отоплителният сезон е струвал на клиентите на Топлофикация -
София около 460 лева за отопление на двустайно жилище ", е обявила Милена Стоянова, управител на водещата фирма за дялово разпределение у нас Техем, цитирана в съобщението.

Цифрите сочат, че за 7-те месеца отоплителен сезон отоплението струва 458.77 лв. за двустаен апартамент за целия сезон, което е средно по 65.64 лв. на месец за отопление зимата. Топлата вода също остава голямо перо в сметките на клиентите като за нея плащаме 504.32 лв. за цялата година, което е средно по 42.03 лв. на месец.

От обработените до тук 3508 адреса или 101 827 абоната, става ясно, че 49 392 абонати са със суми за доплащане и 51 640 абонати със суми за получаване. Според Стоянова средно за целия изминал отоплителен сезон клиентите са плащали по 107.57 лв. на месец за вода и отопление, а през неотопляем сезон - средно по 42.03 лв. на месец за вода.

За срока от края на отчетната кампания до сега са заявени малко над 3000 допълнителни отчета в офисите на Техем. След изпращането на сметките към абонатите всеки допълнителен отчет ще води до корекции на сметките в цялата сграда, предупреждават от фирмата.

Изравнителните сметки на клиентите на Техем, които са с монтирани радио уреди са вече готови на 100 процента. Те ще получат своите сметки също до 5 юли т.г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
Патил преди 12 години
До тези, които мислят да си срежат тръбите, да махнат изобщо радиаторите: направили сме го . Не помага, братя. Плащаш до дупка за общи части и т.н. Първо е задължително във входовете на по-големите блокове да се провери с домоуправител, комисия от живеещите и непременно с техник от Топлофикация, ако трябва- и с милиция, кое жилище ползва неправомерно топлинна енергия, т.е. краде от съседите си. Много са!
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо всеки, който дойде на власт, избран с надеждите на българите за справедливост, обещава, че ще "накаже" енергоразпределителните дружества за дерибейството, вдига голям шум и много скоро след това млъква? Кой ще ни каже? Не вярвам да е световен заговор срещу България, по-скоро е нашенски, байганьовски. Защо не протестираме като един, като гърците, испанците и др. нормални народи?
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 57 бля бля бля ще си срежа трабите,информирайсе малко виж как са си нагласили закона тези мародери, а те живеят и съществуват от такива като тебе където студуват със един радиятор и бързат да си платят сметката за качествнната ослуга
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствения политик кото е проговорил нещо по тази тема във парламента свързана със монопола е Сидеров,не съм мо фен но почвам да се замислям дали да не гласувам за него
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво лъжат пак? Сметките, които аз получавам са доста по-високи! А не си позволявах да пусна повече от 1 радиатор. През деня в кухнята, вечер в спалнята, но никога и двата едновременно. И пак сметката ми беше около 200 лева. Надявам се, че поне ще има да ми връщат, не че ще го направят, де. Просто ще приспаднат тези пари за следващия сезон и до тогава ще са увеличили цените, така че все едно нищо нямам. Ама отърваването от тези е трудно! Обаче като ми писне, сигурно ще си срежа тръбите!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрахте ли, че НИЩО не можем да направим, защото политици от ВСИЧКИ партии подкрепят мошеничествата на енергоразпределителните дружества. Защо го правят, отговорете си сами! Защо Меглена Кунева не ни защити като потребители, също си отговорете и идете да гласувате!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo ne sa setili o6te da pra6tat i 13-a smetka kato bonus za KOLEDA.olio da gi popari vsi4kite. kude e valio toploto, kakvi sa tezi toplinni s4etovoditeli, toplofikaciq ne moje da si napravqt smetkite li? ai siktir ve4e! mrete!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Протести в Мадрид срещу икономическата криза....eto tova sa hora, a nie hodim da rabotim tam, 4e sa po-dobre !!!no puk tyk se pravqt gay paradi! vsi4ko mara vtasala, samo tova sa ni qdovete
53
0
 
3
 
! Отговори
do 33 преди 12 години
ami az kato s eotoplqvam na tok, ne toplq li susednite apartamenti, ne zagrqvam li tezi trubi deto ne se znae na koi sa?! ako se spyka trubata e moq, ako iskam da q sreja- e na toplofikaciq...aide stiga ve4e da nosim ot 9 kladeneca voda i da ni obirat
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i kato slojat taksa - "slunce", taksa "vuzdyh", kakvo 6te pravi6....mislq 4e vmesto da vadi6 pari, trqbva da izvadime pavetata i sopite
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bai 6anoooo predi 10 godini ako si vzimal - 500 lv, sega 2000- 2500 li vzima6?!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
normalno li e da mi idvat smetki po 400 lv na mesec, kato raboti radiator i polovina?? !!dokato ima i takiva deto v komentarite pi6at 4e e normalno - samo 6te gledame drygite durjavi i 6te cukame s ezik..... i ne jiveq vuv fyrna. pyskah jalbi - ni6to. iskam da pla6tam normalni smetki, ve4e sprqh da pla6tam
49
0
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
пАрното исках да кажа -
48
4
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
идеята за парното е добра но при днешните цени на горивата неприложима---преди 10 години като взех книжка зареждах колата на 0.96лв литъра после турих газово и газта беше 48-52 ст. така че няма как нормално е и порното да се е вдигнало 3-4пъти
47
1
 
4
 
! Отговори
поет преди 12 години
"сън сънувах , сън прокоба "--сънувах сметката си нова
46
0
 
7
 
! Отговори
Von Klinkerhoffen преди 12 години
Добре, че господ ми дава сила, а не патрони!
45
0
 
17
 
! Отговори
Helzo преди 12 години
Я да попитам, при условие, че парно не включвам, как сметките ми са точно такива, каквито пише че са за хора, които се отопляват?????
44
0
 
17
 
! Отговори
! преди 12 години
Хич не меинтересува вече нито ЧЕЗ, нито "Лукойл" и цените им- ще направя всичко възможно да мина на соларни батерии и хибриден автомобил- ще трябва да извадя пари, но инвестицията ще се окупи- баста! Има интернет, ще търся такава кола и ще проверя и ще изуча всички възможности за соларните системи, писна ми да давам пари на вятъра!
43
1
 
16
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Даден вход трябва да плати показаното от общия топломер в мазето.От общото се дели на всички показани единици от радиаторите в целия вход и се намира една единица колко струва ,но това е само за дадения вход ,а не фиксирана цена. Затова там където не крадат съседите се плаща нормално за парно , а там като при нас където има 5-6 апартамента прокарали тръби под пода и на практика радиаторите им отчитат нула ,сумите са огромни защото плащат и техните сметки на фул отопление ...
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо,отопителния сезон никога не е бил 7м.,а 6 м.+,- няколко дни,второ за 2стаен тази година сметката ми е около 60 лв. мес. без парно и топла вода,с климатици съм,а водата отделно е по 8-10лв.куб.м. Кого лъжете бе, разбойници нещастни? Ние сме си за е....,не е луд тоя който яде баницата,а тоя,който му я дава!