Който видял, да се е снимал!

По тъмно изчистиха паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 09:26 | 21 юни 2011 06:57,
531
Който видял, да се е снимал!
Паметникът на Съветската армия. Снимка: Булфото

Паметникът на съветската армия бе почистен рано тази сутрин.

Въпреки че от общината обявиха, че измиването ще започне в 8,30 часа днес, около 7 часа на основния постамент вече нямаше и следа от боите, които за няколко дни се превърнаха в атракция за столичани.

От Столичната община съобщиха, че паметникът е почистен за 840 лв. и е заплатен от инициаторите - форум "България - Русия".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои, под мотото "В крак с времето".

Отзвукът от новия вид на паметника предизвика противоречиви коментари у нас, привлече вниманието на журналисти в Западна Европа и САЩ и бе остро критикувано от медиите в Русия.

Цялостното почистване на паметника, при което са използвани биоразградими материали, струва 840 лева, като от общината са избрали най-ниската предложена оферта.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че районната прокуратура е образувала досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител.

Според закона, за подобно престъпление се предвижда до две години затвор или пробация. Ако то обаче е съпроводено със съпротива срещу органите на властта или се отличава с изключителен цинизъм или дързост, присъдата може да е лишаване от свобода до пет години.

Към момента полицията не разполагала със снимки на художника, каквито информации се появиха в медиите преди ден. Случаят се разглежда от Първо РПУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в София да има на американските пилоти дето я сринаха през втората световна? Не би трябвало - нищо не са свършили както трябва.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да точно след Чърчил не е останало много за окупиране.Евалата на руснаците макар че сме им били врагове по това време пак с ни спасили.
50
7
 
4
 
! Отговори
до Нина преди 12 години
А ти си ялова!
49
5
 
5
 
! Отговори
Нина до 45 преди 12 години
Импотентен си!
48
0
 
19
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
В чест на 70 годишнината от началото на Великата отечественна война за СССР най-подобаващо беше отбелязано в София с възторжена възхвала на правителството на ГЕРБ.В средата на композицията е Супермен - Бойко, който води народа по 19 километровата магистрала "Люлин", с пистолет "Макаров" в ръката - пази си мантинелите. Дянков - Дядо Коледа охранява с "Калашников" стабилността на макропоказателите и не дава никой да припари до чувала с подаръците (индексацията на пенсии и заплати) и гледа с бинокъл еврозоната.Капитан Америка - Трайчо Трайков защитава самоотвержено сондажите за шистов газ. Шефът на НАП бута тежкото оръжие на приходите, но крета най-отзад и ще го сменят - нищо, че се прави на Х-мен - не издържа на темпото.Начело е Жокер - Цветанов (изобразен е в двойствената си роля - хем е шеф на Щаба на ГЕРБ, хем вътрешен министър) устремен атакува изборите - с тиха стъпка на разузнавач "преследва" купувачите на гласове и тези с нередовните адресни регистрации (в неделя е имало арести) - под лилавото си палто крие много СРС-та и разследвания срещу политическите конкуренти.Има един неизобразен герой - Спайдърмен - Вальо Златев (лъжливият картоиграч), не се вижда от развяното американското знаме. След изборите обаче ще затегне лепкавата си мрежа и Супермен ще подпише "Белене". Впрочем, Спайдърмен ще плати и за почистването на композицията "Лигата на супергероите" - грижата за паметника е негов супер приоритет.
47
5
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Окончателно лъснаха червените *** на Рапона и неговите шайкаджии.Които за пореден път се доказват и като руски ***.Позор!
46
4
 
6
 
! Отговори
Анален Седераст преди 12 години
А са могли едната бомба да не е в Хирошима ,а над Пловдив примерно......Сега щяхме да им направим огромрн паметник .... Дали в Япония има паметник на американските летци?????
45
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано *** откраднат металните скулптури!
44
0
 
6
 
! Отговори
За Осман преди 12 години
думата turk (турчин), се използва в две значения като наименование на тюркменските села и като обидна дума, означаваща ***, празноглав. Разбра ли Cingene Turk Domuzu!?
43
5
 
6
 
! Отговори
това е много вярно! преди 12 години
Не може да се каже ,че окарикатуряваш карикатура - да паметник ,но на карикатурният ни живот който ни наложи една друга държава . На този паметник мястото му е в музей . Да , има по-света запазени паметници на някои диктатори и окупатори ,но те са за да се помни какво не бива да се повтаря в историята на един народ. А ние продължаваме да се кланяме на този и на тези които ни съсипаха настоящето и които продължават с имперската си политика към нас . "Не народ ,а ***.''
42
4
 
8
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Бил си част от Хитлеристката клоалиция и се благодари на руснаците щото Чърчил щеше да ни разпердушини. П.С. Сега малограмотните американофилчета ще ме попитат как така щял да ни разпердушини. Не са чували за искането му България да бъде териториално жестоко наказана...колко сте неграмотни и необразовани само:)))
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
точно толкова изкуство е, колкото да хванеш блокче за оцветяване и с пастелчета да запълниш фигурките.
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е яко е изрисуван. Дано да му направят достатъчно снимки за поколенията, това си е изкуство.
39
2
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Не е лъжа и този паметник, който умело защитавате, е свидетелство за това!
38
2
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 32: На 5 септември 1944 г.
37
1
 
7
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ИДИОТИЗМА Е ОБХВАНАЛ ПОСЕВМЕСТНО И МЛАДИ И СТАРИ. ПРОСТО СМЕ СЕ РОДИЛИ В ГРЕШНАТА СТРАНА
36
2
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
абсолютна лъжа си написал
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измиването на паметника е гавра със съвременното изкуство! Стига комунистическа цензура! Времето е наше и ние сме в крак с него!
34
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съветската армия никога не е нахлувала в България, не е извършвала кражби, убийства и изнасилвания. Ако някой се опита да ви убеди в противното, не вярвайте, защото това е империалистическа пропаганда!
33
2
 
3
 
! Отговори
Нина до 28 преди 12 години
Осман, ти можеш ли го вдигна:))))