Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
6
 
12
 
! Отговори
Цивилизованият начин преди 12 години
Нека да си стои паметника , но да му сложат една плоча поясняваща е че паметник на окупационна армия и хунтата доведена от таз армия го е направила в знак на благодарност. Така който иска ще го му се моли, които иска ще го подминава...
205
8
 
9
 
! Отговори
ДО ЧИЧО МИТКО преди 12 години
Браво Мите,браво Мойкъле,много плюеш,цвилиш а *** малко си чел!Та въпросната мисъл е изречена от немец,ама от къде да знаеш.То окакто ви спяха парцалът в. "Демокрация" и няма от къде да наваксате пропуските си в евроатлантическото си образование.Простеноти е.Бъди *** в Алабама и дръж обама за салама!
204
3
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Незнам колко червеноармейци (вероятно стотицихиляди за толкова голям паметник) са загинали за освобождението на България и София от фашизма но на мен "ВИЦА" дори и краткотрайно ми хареса!!!
203
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартин Заимов е толкова различен,нестандартен,че циментовите глави го гледат като извънземно.Едновременно непокист и безкрайно деликатен.В този форум свиреп Цербер търси правописни грешки.Колко ли ще ми открие.Мале- мале....
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
182ри ме уби от смях xD Точно потисник е правилната форма,купи си речник :D
201
2
 
4
 
! Отговори
ДАЙ ВАР преди 12 години
В коментарите ви от "осанна "до .....А всъщност някой запита ли се какво е искал да каже автора."В Крак с времето" и американските герои. Не е ли това едно предупреждение към нас да не си навеждаме зад...ниците пред никой,било то руснаци, американци,французи и др. Да бъдем Българи,защото ако след години пак се повлияем от някоя нация,автора ще ни изненада отново."В крак с времето". Да е жив и здрав.
200
1
 
5
 
! Отговори
Джендо преди 12 години
Покорна главица сабя не я сече и газта през зимата и не спират ! БенСЕРЕмус !!!
199
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 12 години
Пишман Евреинът 197, ако обичаш, не се прави на блюстител на реда и радетел за културно поведение. Проблемът не са руснаците, нито евреите, а червените съветски убийци и грабители, и техния манталитет, който явно е и твой. Така че, млъкни и *** всички заедно.
198
5
 
3
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
Искам да съм *** в Алабама!Дагаля татко Обама по салама!Батман да ми е тате,а Барби мама!Стига комунистическа измама,тоз със шмайзера махнете,чалга ми пуснете,магистрала да си смръкна в Европата да вляза и комунизма да прегазя!В крак с времето да вляза!Подписи сберете и чадотона шпионина подкрепете!
197
2
 
1
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
stalin4o времената са били такива ,че и Гитлера е заблудил много интелектуалци.Я дядо му е бил съветско ***.
196
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
До червени гадини 192 и 192: Хубав ще бъде денят за София, когата цялата червена смрад, част от която сте, бъде заровена на десетки метри под сметището-бунище, което подарихте на града. Заедно с паметниците ви. Ако искате, вземете с вас и Заимов-Голдсмит.
195
6
 
8
 
! Отговори
boristodorov56 преди 12 години
Да се запазят ПОМЕННИЦИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ в България! Но при едно условие - на всеки поменник, без значение къде се намира - в София, в Пловдив, в Бургас, в Шумен или коя да е паланка у нас - да се сложи плоча с надпис: "Паметник на съветските окупатори на България от 5.09.1944 год." На всички до един! Така хем ще останат непокътнати, хем ще е ясно за кого са предназначени и ще напомнят на поколенията какво се е случило, кой го е сторил на посочената дата и какви са последиците за България. Който не се чувства българин - нека с кеф да им поднося цветя и празнува публично безродството си. Така поне ще е ясно кой какъв е от живеещите по тези земи.
194
14
 
15
 
! Отговори
Евреинът преди 12 години
Пълен ***! Руснаците може да са всякакви, но историята си е история. Не трябва да се поощрява деструктивното и вандалско поведение.
193
6
 
9
 
! Отговори
dominici преди 12 години
Поръчах си тениска и аз :P
192
15
 
12
 
! Отговори
българин преди 12 години
Подкрепям напълно идеята, изрисувалият паметника на окупационната съветска армия да бъде предложен за почетен гражданин на София. Забравете за Заимов и пр. "играчи". Важното е, че съветските *** нямат място в България, нито паметници трябва да има техни, освен в музей на съветската окупация. А местните червени гадини, които се съдират да грухтят за култура, пачтеност, оскверняване, Русия и пр. глупости, да се натоварят на ешалони и - право в Русия. Най-добре, заедно с паметниците им.
191
4
 
3
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 12 години
Та не разбрахте ли че Боката е изрисувал паметника , предишния ден не се е видял никъде по медиите и решил да си направи сам паметник , ама е имал само боя.И сега като спечели друга партия изборите - Борисов почетен гражданин на СОФИЯ.
190
9
 
12
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
След платеното "мълчание" на 22.062011 по повод 70 от хитлеристката агресия срещу СССР четем поредният материал на платените медийни еничари за пренаписване на историята и промиване на кратуните на чалгахероиновото евроатлантическо поколение.Защо този *** се именува Заимов?Защо медиаторите не кажат,че тате му Голдсмит е доказан в извършването на шпионаж срещу България и само фамилията на жена му Клавдия го спасява от затвора!А сбърканяка се именува Заимов-порнография пълна!Мислете тикви!
189
8
 
8
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
Това е вандализъм, в смисъл на съществуващите за момента закони.188 прави си дебати с когото решиш. Утре мога да дойда и да се изсера на входната ти врата, след което да се подпиша отдолу. Ще чакаш ли дебат, да определи до колко са артистични фекалиите ми ? Друг е въпроса - тия хрантутници в общината затова ли ни харчат парите ? Да спорят дали драсканицата е изкуство или позор ?
188
2
 
5
 
! Отговори
моля преди 12 години
пишете грамотно ... Ако желаете пишете и на "Американски" език, но пишете грамотно...
187
16
 
11
 
! Отговори
ЕбКомИДс преди 12 години
Мартин Заимов е ерудиран и интелигентен мъж. Един от малкото останали такива в България. Мартине, поздравявам те за предложението ти!