120 жилища за ромите във "Филиповци"

Общината мисли как да си заслужат апартаментите
Обновена: 14 юли 2011 13:02 | 14 юли 2011 13:02,
409
120 жилища за ромите във "Филиповци"
Снимка: Булфото

Столичната община има намерение да подготви проект за строителство на 110-120 апартамента в столичния кв. "Филиповци", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му това е максималният брой на жилищата в осем или девет триетажни жилищни сгради.

Максималното финансиране по тази схема е пет милиона лева, като парите ще се търсят по оперативна програма "Регионално развитие".

Диков посочи, че ромите ще бъдат настанени в апартаментите срещу месечен наем, а освободените от тях незаконни жилища ще се премахнат.

Диков посочи, че проектът ще е пилотен, а в бъдеще може да се пренесе и върху други терени с малцинствени групи.

Според него трябва да се разработи жилищна програма, която да обхваща не само ромите и маргинализираните групи, но и млади семейства с жилищни затруднения.

Главният архитект обяви още, че през следващия мандат ще се работи и по програма за възобновяване на строителството на общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заменя се ново жилище във Филиповци... за гараж в лозенец...с доплащане!
338
0
 
16
 
! Отговори
Факилтето преди 12 години
Всеки който желае, може да се кандидатира за жилище...условието е: да го мъзи яко !
337
1
 
7
 
! Отговори
NA преди 12 години
Супер ама да се помисли малко не само за София, и за останалите градове.
336
2
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
ето това на снимката са "бг" турци
335
0
 
2
 
! Отговори
detence преди 12 години
И понеже Мартина я мързи да работи нормална работа, ходи да я пипат насам натам ... За мен не си по-различна от всички *** ...
334
0
 
8
 
! Отговори
до 359_Бг турчин. преди 12 години
Абе, тая книга е една от най-смешните книги изобщо!!! Това дебело прасе Маккарти, вярва ли му някой изобщо? Нямало Българска нация? Всичко било османско? Хахаха, е аджаба, щом е нямало Българи, защо пише, че сме ви клали бе майка му стара? Нямало Батак, ми те костите още седят, ти на книга ли вярваш или на очите си?Стига се прави на по-голям падишах от везира и ти. Уважавайте историята. И как след като ти си Български турчин, си жив бе майка му стара? Ако сме ви изклали всичките?Мисли малко.
333
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой път няма да стане както си я мислят, обаче то трябва минимално мозъчно усилие...Ако някой е видял някъде по света общност от *** да живее нормално и цивилизовано, културно и т.н. да ми се обади...След година новите апартаменти ще са на трески...Те не трябва да живеят в общности за да може да се обучат малко за хора.
332
0
 
5
 
! Отговори
poohy преди 12 години
Оппа - нови жилища за изтърбушване и не плащане на сметки.
331
1
 
2
 
! Отговори
ПЕТЪР ДО БГ ТУРЧИН преди 12 години
НЕ МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА,НЕ МОГА ДА ТЕ РАЗБЕРА.....ЧАКАМ
330
1
 
22
 
! Отговори
Мартина преди 12 години
Браво. 3 години танцувам в Холандия и разни дебелаци ме пипат по *** за да имам 70 квадрата жилище в жк Люлин, а на тях им дайте без пари, защото са бедни. *** държавата.
329
1
 
1
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Бг турчин така е.
328
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** не че живеят или ще живеят добре.На тях *** и мърлявщината си им е в кръвта,но на фона на това,че не правят нищо и са крайно ***-живота им е рай и мечта за всеки ***.
327
0
 
12
 
! Отговори
Ники преди 12 години
АЕ млъквайте всички.Всички освен *** сме прецакани в тази държава.
326
4
 
7
 
! Отговори
АРКАН до Бг Турчин преди 12 години
Бегай в Анадола бе ***!Ти си комплексиран турчеещ ***,който не е запознат с реалноста!Ниския ти социален статус те затвърждава като *** в обществото.В тази Държава с 1330 годишна история скоро ще има възмездие за *** като теб,които получават неправомерно права завидни дори и за трудещите се.На теб ти бе дадено безплатно образование и здравеопазване ,но пак не успя да се интегрираш.Пишеш неграмотно и същевремено даваш мнение за световните сили САЩ и Русия.Просто си смешен!
325
6
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
май 2080г беше новината за изчезването на последния българин нещо такова ми е останало в главата. ==========================Няма да ви има да го изчакате.Турция е преди нас.
324
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
342 Това не е вярно. Македонците са крайно комплексирани и мразят всичко живо. Те са по-зле от нас във всяко едно отношение и нямат някак морално право да имат лошо мнение за нас. С Румънци и Хървати имаме прекрасни отношения. Бил съм на студентски бригади и общо взето Румънци, Българи и Хървати се търсят сами. БИХ май бяха сърби? - Нормално да ни мразят. Така наречените европейци (не всички например Унгарците и Поляците са ни много добри приятели) се опариха от *** и затова ни гледат криво
323
1
 
0
 
! Отговори
SS преди 12 години
За САЩ - това е много силна държава. Никой та дори и мощен Китай не може да се изправи срещу тази държава. Китай и Русия ще са необходими само за да удържат САЩ. Нямаш си представа какво чудовище са съединените щати. Другите държави от съюза ще трябва да могат да поемат евентуален икономически, политически та даже и военен натиск от кучетата на САЩ.
322
0
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Моля, да се определи термина "Малцинствен" за кого в България се отнася?За българите-безработни понеже държавата е безхаберна за тях или за ***-крадци?
321
0
 
0
 
! Отговори
340 преди 12 години
до 338! това е *** комунизъм, *** са си го построили и си живеят според него!ние не щем комунизъм! но нали някой ще трябва да плаща?
320
1
 
10
 
! Отговори
ПЕТЪР ДО БГ ТУРЧИН преди 12 години
КАЖИ МИ ОТКЪДЕ ИДВА ТАЗИ ЗЛОБА И НЕНАВИСТ В ТЕБ КЪМ НАРОДА БЪЛГАРСКИ.И АКО ТОЛКОВА СИ ОТВРАТЕН ОТ НАС ЗАЩО СИ ОЩЕ ТУК А НЕ В ТУРЦИЯ.МОЖЕ БИ Е НЯКАКЪВ КОМПЛЕКС.......ВЯРНО Е ,ЧЕ СРЕД НАС ИМА МНОГО ***,НО ВЪВ ВЯСКО СТАДО ИМА ***.ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ БЪГАРИН ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ.А МОЖЕ БИ НЕ ЗНАЕШ КАКЪВ СИ????