120 жилища за ромите във "Филиповци"

Общината мисли как да си заслужат апартаментите
Обновена: 14 юли 2011 13:02 | 14 юли 2011 13:02,
409
120 жилища за ромите във "Филиповци"
Снимка: Булфото

Столичната община има намерение да подготви проект за строителство на 110-120 апартамента в столичния кв. "Филиповци", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му това е максималният брой на жилищата в осем или девет триетажни жилищни сгради.

Максималното финансиране по тази схема е пет милиона лева, като парите ще се търсят по оперативна програма "Регионално развитие".

Диков посочи, че ромите ще бъдат настанени в апартаментите срещу месечен наем, а освободените от тях незаконни жилища ще се премахнат.

Диков посочи, че проектът ще е пилотен, а в бъдеще може да се пренесе и върху други терени с малцинствени групи.

Според него трябва да се разработи жилищна програма, която да обхваща не само ромите и маргинализираните групи, но и млади семейства с жилищни затруднения.

Главният архитект обяви още, че през следващия мандат ще се работи и по програма за възобновяване на строителството на общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бг Турчин не говори за робска психика, защото и вие тук сте 700000 и един път не се вдигнахте. Затова нямаш право да обвиняваш на "робска психика". В Турция сте случили на управници. А въпросните държави, които спомена дано се обединят и да се залепим към тях, защото САЩ носи само геноцид на съюзниците си. Виж какво става в България, виж Македония виж ако щеш Турция и Германия. Народите нямат прави и да се защитят. Дано се махнем по-бързо и минем към новия съюз. Чул те Господ.
298
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги заслужат както всеки обикновен българин - работа през целия живот, отглеждане, хранене на децата, изпращане на училище, а не на просия, плащане на всички данъци и сметки.
297
5
 
1
 
! Отговори
луд диди преди 12 години
Аз мисля ,че това е много правилен ход на Бг. политиците.Един път да ги махнат от гетото ,след това няма никога да ги допуснат там.
296
1
 
11
 
! Отговори
Ал преди 12 години
*** в апартамент е като да хвърлиш запалена клечка в буре с барут. Първо ще изпочупят и изгорят дограмата , след това ще дойде ред на ел. и водопроводните инсталации. Стоманените парапети ще отидат за скрап и накрая ще извадят арматурата от стените. Нещо,което вече се е случило на много места / блока в Ямбол, апартаментите в кв.Хр.Ботев в София/.И отново хвърлени на вятъра пари. А защо не се помогне на младите и образовани българи с нисколихвени жилищни кредити? За да останат в България...
295
5
 
5
 
! Отговори
ПЕТЪР ДО БГ ТУРЧИН преди 12 години
ЕЙ ***,СПРИ ДА ПЛЮЕШ ПО БГ НАРОДА ВСЕКИ ДЕН.ОТИВАЙ СИ В ТУРЦИЯ,ТАМ МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАШ ОЦЕНЕН...ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ В НАШАТА ИСТОРИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО СЛАВНИ МОМЕНТИ И ДОСТОЙНИ ЛИЧНОСТИ.ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В КОЕТО СМЕ СЕГА ПРИЧИНИТЕ СА КОМПЛЕКСНИ.ТУРЦИЯ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ МОДЕРНА ЕВРО ДЪРЖАВА-ПРОСТО МАНТАЛИТЕТ....НО ЕДИН ДЕН НИЕ ЩЕ ИЗПЛУВАМЕ.
294
0
 
12
 
! Отговори
факултето преди 12 години
Щоооо за лудост, бе хора?Като построите 120 жилиша, дайде ги на млади надеждни български семейства.Ще направите голямо добро и ще ви споменават.А онази *** ще ги разрушт. Те не знаят що то собственост и рушат(нямя значение чия е)
293
16
 
2
 
! Отговори
Mishka преди 12 години
По-добре да им се осигурят жилища, от колкото да строят незаконни постройки под път и над път!
292
0
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
ние ще се в блока на Тангра
291
0
 
11
 
! Отговори
луд диди преди 12 години
На тая зган *** и еднофамилни къщи да им построите те пак ще ги обезобразят и ще си направят Гето. Спасението е изселване далече от цивилизацията.Те са като *** по улиците,когато са сами са тихи и уплашени като ***,а когато са на глутници са силни и хапят. Кастрация и маркиране ,плюс обезпаразитяване. Това е по приемливо ,ама апартаменти....малко много няма ли да им дойде.
290
1
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до Бг ТурчинПреселение в Русия или руската убийствена политика за българите Георги РаковскиРуското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!-Така че не ми говори за ***
289
1
 
12
 
! Отговори
286 преди 12 години
Ако наеш колко си прав. Скоро бях в Турця и с изненадах като разбрах, че най-голямата им тур. агенция е на българин изселник и на двама руснаци, оттам пък разбрах че половината от големите магазини и др. отнова са на руснаци или изселници от БГ. Дори гида ни беше българин с турски произход от Шумен. Руснаците толкова наливат в Турция просто не е истина, какви курорти направиха какво чудо и всичко е пълно. А тук строим на ***...
288
0
 
3
 
! Отговори
aaa преди 12 години
4eta statiqta i oshte pove4e se qdosvam!!prosto neproumqvam kak mozhe takova neshto!! to nestava taka s:tenis,futbol,shah:),bezpaltni zhilishta ze edni,a za drugite bahur!nikoga nesam si mislel,4e nie she igraeme ne vtorostepenna rolq,a tretostepenna!ami kato nerazbirash ima i drugi profesii,za po 300-400 leva na mesec!golemite zaplati!!prosto,vse se nadqvah 4e she pomislqt trezvo s kartuneti si i nqma da se zatvarqt pari,za neshto koeto she ostane neoceneno!!to hubavo,ama neka da ima za vsi4ki!
287
2
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 12 години
Да боли ги. И теб те боли от истината нали????? Съжалявам, че си имал кофти детство, но освен да те съжалявам друго не очаквай....
286
0
 
21
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
В тези апартаменти трябва да има и настанени депутати,а сутрин ученически автобус ще ги извозва до парламента.А в апартаментите на депутатите в София да се настанят и няколко ромски семейства за да могат по бързо да се интегрират
285
3
 
4
 
! Отговори
Бг Турчин преди 12 години
Извинявам се публично да всички, които четата написаното от мен. Просто когато бях малък баща ми ме изнасили и сега си го изкарвам по форумите извинете ме.
284
0
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до Бг Турчинкакво минало бе *** името на кораба който наскоро потъна за съжаление носи името България а не Русия
283
0
 
14
 
! Отговори
кукуригу преди 12 години
Искам ново преброяване!!! Всички ще се пишем РОМИ!И без това тая държава е ***,поне да има официална статистика.Само тогава всички ще бъдем интегрирани,подпомагани и толерирани от властта!И ще си правим каквото си искаме...
282
0
 
4
 
! Отговори
хахо до БГ Турчин преди 12 години
И това с какво променя факта, че ти не знаеш какъв си??? Бг Американци, Бг Германци, Бг Руснаци и прочее няма има Българи и други. Хайде реши ти какъв си и тогава пиши по българските форуми.
281
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ама нищо няма да се получи. Тези *** могат само да рушат, а не да градят. Тези *** разрушиха панелка в която живееха за да вземат желязото от бетона за да го предадат за вторични, а парите, които взимат веднага отиват за алкохол и цигари
280
1
 
1
 
! Отговори
антиЕс преди 12 години
знаеш ли колко от Татарстан са се писали българи при последното преброяване?????