120 жилища за ромите във "Филиповци"

Общината мисли как да си заслужат апартаментите
Обновена: 14 юли 2011 13:02 | 14 юли 2011 13:02,
409
120 жилища за ромите във "Филиповци"
Снимка: Булфото

Столичната община има намерение да подготви проект за строителство на 110-120 апартамента в столичния кв. "Филиповци", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му това е максималният брой на жилищата в осем или девет триетажни жилищни сгради.

Максималното финансиране по тази схема е пет милиона лева, като парите ще се търсят по оперативна програма "Регионално развитие".

Диков посочи, че ромите ще бъдат настанени в апартаментите срещу месечен наем, а освободените от тях незаконни жилища ще се премахнат.

Диков посочи, че проектът ще е пилотен, а в бъдеще може да се пренесе и върху други терени с малцинствени групи.

Според него трябва да се разработи жилищна програма, която да обхваща не само ромите и маргинализираните групи, но и млади семейства с жилищни затруднения.

Главният архитект обяви още, че през следващия мандат ще се работи и по програма за възобновяване на строителството на общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
14
 
! Отговори
... преди 12 години
Какво значи "как да си ги заслужат"? Като всеки нормален български гражданин - да си сцепват *** от работа и евентуално пра-пра-пра-пра-правнуцитие им ще могат да си позволят квартира под наем ...
278
1
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до Бг Турчинне се открехвай *** ,щото Русия взе да си спомня за Волжка България
277
0
 
18
 
! Отговори
български младеж преди 12 години
Моля също така ако е възможно да не си плащам тока и водата защото и те са скъпи и ако може да не ми одръжките за пенсионно и здравно осигуряване и да ползвам помощи и безплатно лечение. В случай, че молбата ми бъде уважена и ме зачислите към малцинствата моля да ме настаните в един от новите апартаменти. Аз обещавам да не отглеждам коне, кокошки и др. домашни животни в него през първите няколко години. Надявам се молбата ми да бъде уважена и от един българин да стана бай *** ПО ЛЕСНО Е!!!
276
0
 
1
 
! Отговори
до "български м преди 12 години
напиши го реално до общината, а не тук
275
1
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
още една рецепта ----предизборно да им раздадем кебапчета с цианид
274
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на фотографа!
273
0
 
6
 
! Отговори
Ромлянин преди 12 години
Да дава Аллах много години на Бате Бойко,да ни дава гивеч в цигрената далавера,да дава нови къщи,а ние ще гласуваме за ГЕРБ!!!С ГЕРБ сме по силни!!
272
0
 
25
 
! Отговори
български младеж преди 12 години
До: Столична общинаОт:Един млад българинМолбаУважаеми общински съветници, Аз съм чист българин на 25 години току що завършил висше образование. Доволен съм от заплатата, която получавам, но за съжаление наема, който трябва да плащам, за да заживея отделно от родителите си и да създам едно българско семейство е най-малко 400 лева. В близките 5 години няма да мога да отделям средства за да издържам деца и затова Ви моля да ме зачислите към малцинството и да ми дадете жилище.
271
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главният "архитект" Петър Диков, не заслужава да се нарича архитект и е изключително слаб професионалист.
270
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 12 години
Българи, не разбрахте ли, че във фермата на Боко и Цв.Цв. всички са равни, някои са по-равни (ГЕРБ), а най-равни са ***, м'тралът, който ще спаси кожата на фермерите.Когато остане само той, Боко няма да има проблеме поне няколко мандата, а то *** - доктори, учители, БАН,Ентелигенция всякаква само пречи на великия Мачо да ни води към светлото бъдеще.Така че, да живеят неинтегрираните ***, надеждата на България и преди всичко - на великия Боко и неговите пророци!
269
0
 
19
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Предлагам на арх. Диков следната идея:Изграждат се стоманобетонни бункери на три етажа.Подово покрите в помещенията няма, тъй като ако има ще бъде изнесено и продадено или евентуално изгорено!Дограма няма, по същата причина! На амбразурите да има възможност да се спускат рогозки, макар че и те могат да бъдат изгорени!Врати и парапети също няма поради посочените причини!За водоснабдяване да се използуват 34 общи кладенеца, а за ток и парно и дума да не става!Това е максимума за индобългари
268
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да заведе на място,тези който дават тези пари,да видят как се стопанисва такива вече построени къщи.Хвърляни пяри на вятъра.
267
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Виж ги какви са сладури бе, е как да не им дадеш по едно жилище, щото нямат пари по цял ден скитат и крадат и пак нямат пари. А ти нали работиш трябва да им помагаш, та като остарееш те тогава ще са 6-7 милиона, тогава пък те ще ти помагат и ще работят и ще ти дават пенсия и така нататъка, абе направо светло бъдеще !!!
266
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да си ги заслужат - ами както всички останали! Да работят и да си купят!Това подаряване на блага и привилегии е само наливане на масло в оганя и засилва още повече тяхната увереност че някои е длъжен да ги храни!
265
0
 
5
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до Чай шукариятова е на турски пич не е на ***
264
0
 
3
 
! Отговори
Разтревожен преди 12 години
Тия роми като че ли взеха да побеляват все повече.
263
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
265 май си прав
262
0
 
7
 
! Отговори
a преди 12 години
сигурно за подарък има бомби със закъснител в тея жилища.
261
0
 
7
 
! Отговори
valios преди 12 години
maika im ***!! za *** moje bezplatni jilista a za balgarite s pary a?maikavi gerb da ***!
260
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров не трябваше да подкрепя управляващите на първо място - ето го пак. Пак уникалната глупост. Ако не беше подкрепил Герб сега щеше да ревеч, че е подкрепил БСП и ДПС. Вие сте *** бе хора. Сега Атака вече не подкрепя Герб, защото хората видяха колко струва Герб и няма да има обвинения срещу Атака. Подкрепата на Герб беше тактически ход на Атака, а можеби и някаква надежда да са малко по-различни от БСП и ДПС.