Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
11
 
! Отговори
муле преди 12 години
3 куфара по 3 кг не можеш да ги усетиш бил е нареден после в българия щяха да му ги откраднат или още в самолета нямаше да си получи багажа.
39
1
 
9
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Хаха, да, купува чанта 10 килограма и решава, че не трябва да сложи вътре нещо, за да забележи дрогата...
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То голям бонус,голямо чудо.Да бяха му сложили кюлче злато.А сега гледай какви ядове създадохте на невиния човечец. Срам и позор.
37
3
 
51
 
! Отговори
хасан преди 12 години
Ако го върнат и го съдят тука(б.ред. - демек 60 год. условно и строго мъмрене), веднага напускам тая скапана ***, 10 год. искам минимум да му дадат там, и веднага да започнат да снимат нов епизод на "Хванати зад граница". Струва ми се че няма да има измъкване, хитреца ми той, народа гладува, той едни лесни парички да си изкара като носи дрога за начите деца
36
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купуваш чанта за 20лв и към нея бонус за 2 милиона КАКВИ ЩЕДРИ БРАЗИЛЦИ:)
35
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, това оправи деня ми, в сравнение оправданието на Цветанов за апартаментите вече ми звучи направо достоверно:)
34
0
 
57
 
! Отговори
Varnenec преди 12 години
то верно е щангист, ама 9кг да не ги усетиш... всеки, който пътува знае как един куфар от 3 кг си тежи ...9кг разлика е доста!!! Само констатирам...
33
0
 
55
 
! Отговори
малей преди 12 години
е тоя вече надмина всички вицове за мутри.
32
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като стана дума за правосъдието там и тука, цар киро пуснаха ли го вече или чакат да мине балотажа?
31
0
 
12
 
! Отговори
хахаххахха преди 12 години
хахаххахххххахаххахххаххахххахххахххаххахахххххххаххахххаххаххаххаххх
30
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз така, като си купувам чанта, не обръщам внимание че е с 9 килограма по-тежка от старата ми чанта! Да беше казал, че един мармот го заставил да му бута багажа!
29
3
 
3
 
! Отговори
HM преди 12 години
Лошо!!!
28
0
 
57
 
! Отговори
iMunch преди 12 години
Абе къде ги продават тия чанти с 200 000 долара стока в тях? Да си купим и ние по една :)
27
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая статия е за рубриката "ако щете вярвайте"Ако го бяха хванали тук,щяха да са едни дископатии,едни травми от тежестите мани,мани.
26
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Играл е добро,ало е немал шансо.
25
1
 
39
 
! Отговори
мирко преди 12 години
Има една приказка-"Много е лошо да те набедят и после да излезне вярна"-Шменти Капели
24
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гълъбине...... не говори, няма да ти помогне.... Бил си муле, хванали са те, българските номера там няма да минат! Как ще си купиш нова чанта, и като си слагаш багажа в нея няма да видиш 9 кила дрога бе?
23
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хъхъхъхъхъхъхъххъ "....премълчал за олимпийските си успехи" ... Ония кат чуят и веднага ше го пуснат и не с 10 ми със 100 кила от уважение...
22
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чантите съ продават с бонус...па и кво са 9 кила повече или по малко за едн щангист ... не усетило разликата мунчето...И понеже пустата му чанта са скъсала се изнервил и се държал лошу и неадекватно и твърде подозрително но летищету...В единия град е немало чанти па в другия имало ... с още нещу...пуууу виж сеа ква белъ....
21
1
 
18
 
! Отговори
Pugev преди 12 години
Do kolkoto znam v Brazilia zakonite sa mnogo seriozni i to tochno poradi drogata.10 godini minimum ili 30 maksimum za 9kg heroin.Kofti chanta si hvanal za bez pari :)