Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е знаел, че е кока! Мислел си е, че е талк за щангисти - смазване на ръцете :)
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, щангистите май не са особено умни, малко не ми се връзва да си купи нова чанта, и тя да е с 9 кила по тежка от обичайното, и да не усети... Или той е ТОЛКОВА СИЛЕН, че тия 9 кила изобщо не ги е регистрирал хаха... да си беше измислил по добро опрадание поне...
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ми *** в гащите....
57
1
 
24
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Тука вдигаше щтанги ,а там 10-20 години ще вдига на бразилските *** оная работа!
56
0
 
20
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Нали една чанта се е скъсала , как станаха три? Един куфар дето тежи десет кила отгоре ,за какво му е на човек? Ако това са ни спортистите - леле мали....
55
2
 
26
 
! Отговори
Петков преди 12 години
Гълъбине, не се прави така. Казваш, че Кocтов е виновен, ченгетата го разследват, доказват, че по това време е пребивавал в Бразилия, гр. Камбуриу, установяват, че той е подхвърлил наркотиците и се спасяваш. А за самия Кocтов няма да се притесняваш, той винаги се измъква сух.
54
0
 
23
 
! Отговори
читател преди 12 години
Страшно наш човек е гълъбчето. И отбор има хубав - трошат кокали из северозападналата България.За това ще има и добър адвокат, пак за наша сметка, мутрите са ценен кадър, българският народ ги обича и пази, и гласува за тях.Друга мутра, от катаджиите на Ц. шосе, пък е избрана в Нови хан, много добър човек бил...Това обича българският народ, не бива да му се сърдим!
53
5
 
15
 
! Отговори
Издънка! преди 12 години
1 кг кокаин струва $40 хил в Бразилия. След като стигне в САЩ или ЕС цената му става $80 хил, т.е. печалбата е 1000% или 10 пъти. "Мулетата" обикновено се наемат за 10% от печалбата или по около $4-5 хил за пренесено кило! За 9 кила сигурно е имало бонус заради риска от висока присъда, тъй че сделката за пренасянето е била най-вероятно за $100 хил!Всеки може да си направи сметката - сто бона в зелено за едно пътуване?
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двете лица на една и съща монета.Боевски -големия спортист и световен шампион и Боевски престъпник и пласьор на наркотици.Дебелянов прекрасно го е казал:"АЗ умирам и светло се раждамразнолика,нестройна душапрез деня неуморно изграждам,а в нощта без пощада руша"
51
0
 
41
 
! Отговори
Бай Ганя преди 12 години
Тоя уби рибата с мотиката. :))))))) ВЕРВАМ МУ:))))))
50
0
 
8
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
не бе,бързал за изборите,та не усетил тежеста.Пак че бойко,като бързаше от Бруксел,да гласува в Банкиа,господ го опази...
49
3
 
20
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
"Скъсаха ми семерингата, та реших да си купя нова..."Вай!Сега кой ще слага парите в цецковия скрин?
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И купил една десет килограмова чанта с дебели стени? ??? На негово място щях да кажа, че са ме отвлекли зелени човечета и не помня какво е станало, това щеше да звучи правдоподобно.:)
47
0
 
29
 
! Отговори
4oko преди 12 години
Кнежавския селянин лъже ,маже,хленчи и увърта ама това не е ***.Няма кой да му се хване на евтините номера.Че и научил и дъщеря си да лъже... Сега ,ще види у панделата кон боб яде ли???!
46
0
 
41
 
! Отговори
Александър Медвед преди 12 години
Как може да има такива *** полицаи!? Защо си губят времето с един невинен човек! Как може той да знае ,че в хастара на чантата има кокаин? Да вървят и да разледват магазините за чанти, там е корена на злото. Гълъба, съвсем честно е признал,че е невинен!
45
17
 
37
 
! Отговори
Истината! преди 12 години
Ето как се финансира ГЕРБ! Между другото килограмите са 9 по последни данни. Вижте с какво се занимават общинските съветници от Герб? Пазаруват в Бразилия чист кокаин, който, донесен в София да се разбие на под дистрибутури из престъпния свят? Хайде пак да гласуваме за ГЕРБГълъбин Боевски е от спортната мафия. Мафия от борчета, каратисти, самбисти, боксьори, ритни-топковци...... А простия ни народец ги търпи и ги избира дори !!!
Питайте за дрогата ГЕРБавия мафиот Бойко Борисов. Той познава не само пазара и трафикантите, то и как функционират каналите. У нас и извън България.
Гълъбин Боевски нали беше също активен ГЕРБаджия за известно време и сигурно е свързан с Бойко-вите каналджии. Все такива ли са спонсорите, които финансират ББ, ЦвЦв, ГЕРБ...???Интересно е защо нашата полиция се прави на разсеяна и досега не е обискирала домът на Боевски, за да разбере кои са другите играчи в БГ, за които той работи. А това че от ГЕРБ почнаха да го усукват и да лъжат че той вече не бил техен член са просто жалки измислици."Борисов заяви, че Гълъбин Боевски остава член на партия ГЕРБ."

т.е. Боевски от 2008 не е общински съветник на ГЕРБ, но продължава да е член на партията и 2008 лично Борисов го е зявил това - така, че поредната нагла герберска лъжа и случая само показва що за стока са членовете на партия ГЕРБ - престъпленията им вече напуснаха... още рамките на страната и прославят България с "добро".Нищо чудно ББ да му наеме адвокатска защита. За наша сметка!Бойко Борисов казал на журналсита Бареков: "От всяка ситуация се излиза: (1) Врътвам едно телефонче на Дилма - разбираме се, че не е било кокаин, а нейн личен подарък за мене и че Гълъбчето ще си лежи присъдата в България! (2) Тука баба Марга Попова ще го помилва след 2 месеца и (3) ще му дадеме под наем за 200лв./месец новата спортна зала - за да обучава там новите ни кадри-мулета! Друго си е стрелян заек да ги обучава! Ако трябва ще ритна Дянков да даде още 200-300 милиона от резерва на здравната каса за една още по-нова и по-голяма спортна зала за обучение на ГЕРБ-контингента!"Това са ГЕРБ - дебеловрати мутри спортисти-силовици от тартора им и надолу, нагли третоешалонни меверистки *** от комунистическо време !

Не трябва да се допускат чрез комсомолската им марионетка да обсебят и президентската власт в държавата, та да я путинизират и мутризират докрай !ГЕРБ - банда от ченгета и разбойници.
Една от главите на ЧЕРВЕНАТА ХИДРА.
От която не можем да се отървем вече 22 години.ТОВА СА ГЕРБЕРИТЕ - НАРКОТРАФИКАНТИ!
44
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...и един мармот завиваше коката :)
43
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не вярвам Бразилците да го пуснат а там си е е--ло майката,гледал съм филми по Дискавъри,закона е жесток а какви *** само има в затворите? не е като България тука е свободия!!!
42
5
 
10
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
Извинявам се, написала съм България с малка буква...
41
2
 
35
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
Много ми е интересно, колко ли е голям този куфар, че 9 кг по-голяма тежест да не са му направили впечатление, като го е купувал в магазина. Вярно, човека е щангист все пак, ама... Бразилците сигурно не пасат трева. Всеки, като купува куфар, иска да е лек. При всички случаи ще трябва да се произнесе съда, ние каквото и да си говорим тука е вса тая, ама е срамно за българия така да се прочуваме: щом олимпийския им шампион е замесен в трафик, какво остава за останалите българи...