Глобата за гратисчиите в рейса скача от 10 на 20 лв.

Талонът за 2 пътувания в метро и автобус отива в историята
Обновена: 5 яну 2012 09:07 | 5 яну 2012 07:56,
77
Глобата за гратисчиите в рейса скача от 10 на 20 лв.
Снимка: Булфото

Глобата за гратисчиите в градския транспорт на столицата става двойна.

След повече от година обсъждания в Столичния общински съвет - глобата за нередовен пътник ще бъде увеличена на 20 лева.

В момента хванатите гратисчии се санкционират с талон от 10 лв.

След около месец пък се планира да бъдат бракувани и първите билети. От печат със сигурност ще излезе талонът за 2 пътувания в метро и наземно возило в рамките на 60 минути, който струва 1,60 лева.

Причината – намаленото търсене на този вид билет от страна на столичани.

"В момента разработваме промени в наредбата за превоз на пътници в градския транспорт, като част от хартиените документи за пътуване ще бъдат премахнати. Мотивите са, че те не се продават, а общината само плаща разходи за тяхното отпечатване съхранение и охрана, както и държавни такси за ценен образец", обяснява пред в. "Монитор" зам.-кметът по транспорта на Столичната община Любомир Христов.

Очаква се промените в наредбата да бъдат одобрени от градския парламент в началото на 2012 г.

Столичната община отдавна планира да прати хартиените документи за пътуване в транспорта в историята.

След въвеждането на тикет системата за таксуване и в автобусите, което е планирано да стане през 2013 г., се очаква на пазара да остане само билетчето от 1 лев и еднодневната карта за всички линии.

От тази година общината трябва да почне да печата карти за пътуване на децата под 7 години.

Те ще са безплатни, но ще гарантират застраховката на малчуганите в рейса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
26
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Разбира се, увеличената глоба пак се отнася само за хората - представителите на мръсната раса ще се возят без пари, защото имат "права".Хора, трябва ни ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ !!! Ако видите контрольорите да подминават ***, вземате им данните (трябва да имат табелки с името) и подавате оплакване в общината !!! А ако ви налита контрольора на бой за тия 20 лева, защото сте бял, а подминава гъгнивите гнусотии, направо го заплашете със съд !!! Да видим няма ли да напълни гащите от страх !!!
18
0
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
За да няма гъчканица, ще осигурят достатъчно коли. Ако не могат, за 1-2 курса кондукторит ще сизатворят очите. И сега в гъчканицата няма как да мине контрола.
17
0
 
22
 
! Отговори
бай Тишан преди 12 години
Браво на общинарите!Те само "мерки" взимат....Не вземат да попътуват малко в градския транспорт (примерно линия 204) и да видят какво чудо са сътворили - къси автобусчета, винаги препълнени като консерви тип "Копърка"; хората остават по спирките, а тези които са в автобусите все едно, че са участвали в бойните действия в Афганистан - премачкани, оръфани, изнервени,изтощени..... Просто градски транспорт....
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо просто не назначат по един кондуктор както е в почти всички други градове?Само от *** гратисчии ще му избият заплата.
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ще си пътуват както досега без билети.Контрольорите както и досега ще скачат на бой (когато са по 3-4) на гражданите, ще ги блъскат и обиждат.Рейсовете както и досега ще те изчакват да ги догониш и ще затварят врати пред теб.Както и досега ще чакаме автобусите по 1 ч. на спирката.Както и досега вътре в рейса ще е по студено отколкото на вън, поради липса на парно или нежелание на шофьора да го пусне.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СалахадинИ в Гръцко (колкото и да ги мразя) данък сгради и такса смет са включени в цената на тока, *** тука няма кой да се сети... 2. ***, ела ти стани кондуктор в 204 примерно, където няма къде карфица да хвърлиш сутрин а ти трябва да скъсаш билетчето на 200 човека... Ай стига давай акъл...
13
4
 
26
 
! Отговори
Абонат преди 12 години
Че аз ако имам 20 лв в джоба си ще се кача на такси, а не във вмирисания градски траснпорт.
12
6
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
В този транспорт се возят само *** и пенсионери.*** пак ще са си гратис, пенсионерите с карти...
11
6
 
27
 
! Отговори
орхи преди 12 години
Тази година 20 лв, догодина 40 лв.Гарантирано от ГЕРБ!
10
0
 
36
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
*** ги попускат, направо.Не се и доближават до тях от страх от побой.Свидетел съм на доста такива случаи.Зад мен седят 10-тина ***.Контрольора стига до мен проверява ми картата и не продължава към тях!Когато попитах "защо тях не ги проверяват" *** скочиха да ме бият , а аз съм жена на години и инвалид!
9
1
 
45
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Отдавна не ползвам градския, имам кола, но когато ми се наложи винаги си взимам и дупча билет. 20лв хубаво нека да са 20лв ама да попитам аз какво правим с "мангало-гратисчиите" това някаква етно черта ли е да се возиш без да плащаш и до кога така с моя билет ще плащам возията на още няколко *** ??? И избирателното проверяване от страна на контролите, които налитат предимно на ученици, по слаби и немощни хорица, жени...
8
3
 
11
 
! Отговори
Знаещ преди 12 години
6-ти, автобус и рейс са синоними. А ти наистина си луд, че не пишеш на български, а на маймунски език!
7
3
 
15
 
! Отговори
София преди 12 години
Крайно време е вече да глобяват седящите на местата за майки с деца, и инвалиди.А и да вземат да подменят авто парка си.На мен ми писна да се возя в 36 годишни Икаруси и Манове студени като камера за дълбоко замразяване!За какво са ни кондуктори, бе 2 ?При толкова ного хора които се возят в един автобус, няма как да даде билет на всеки, ако не е шесторъкият шива!Ела да видиш вечер автобус 204.Тук няма време за качване през една врата!
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo e tova reis nqkoi moje li da mi obqsni 4e az sam lud 4ovek ???????????????????????????ne e LI AVTOBUS
5
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Иванчо, те гратисчиите ще влизат през вратите за слизане сложете си кондуктори, в останалите градове има такива от 20 години. май не искате приходи
4
2
 
37
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
В Америка след края на 2-рата световна,винетните такси се събират чрез 1 или 2 евро цента към акциза на бензина.Следователно:няма камери за следене,няма печатане на Цветелинка, за винетки и още куп глупости.Има я и социалната справедливост-караш SLK,GL и плащаш повече.Не караш 1 седмица ,че нямаш пари и не плащаш нищо.А сега и джипа и Корсата 67 лв.Та така и с градския.Умишлено ли не искате кондуктори?В Плевен от зората на демокрацията е така и тролейбусния е доста печеливш.
3
3
 
48
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
гратисчиИте, не гратисчите. в един голям западен град, където бях наскоро всички се качват от 1 врата и сканират карта или пускат монети. останалите врати са за слизане. 0 гратисчии. ама и транспортът удобен и редовен..... с ленти за автобусите....чисти.... топли.... глобата за каране в автобусна лента е космическа и няма как да не се плати..... толкова е просто всичко
2
7
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ало, софиянцитесложете си кондуктори , така гратисчиите ще бъдат 0 % май кметицата не иска приходи в хазната на общината. вместо да плащате на проверяващи, плащайте на кондуктори. елементарно........
1
1
 
5
 
! Отговори
:( преди 12 години
еее