Кастрация, приюти, контрол, санкции...

Фандъкова посочи насоките за борба с бездомните кучета
Обновена: 5 яну 2012 19:29 | 5 яну 2012 19:27, Красимир Ангелов
75
Кастрация, приюти, контрол, санкции...
Снимка: Булфото

Масирана кастрация на бездомните кучета, изграждане на нови приюти и контрол – това са основните приоритети на Столична община във връзка с проблема с бездомните кучета, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Работим усилено в две посоки – дисциплиниране на собствениците на домашни кучета, защото знаете, че повечето от бездомните кучета са бивши домашни кучета.

От друга страна, същото нещо правим по отношение на бездомните кучета. Те също започнаха да се чипират, за да засилим контрола върху кастрацията", отчете Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Така по думите й чипът ще дава информация за това дали и къде е кастрирано кучето.

"Така че, ако се окаже, че някое кастрирано куче е бременно, да можем да търсим съответния носещ отговорност и той да си получи санкцията", допълни Фандъкова.

Тя бе категорична, че особено внимание ще се обърне на бездомните кучета в ромските гета в София.

Проектът за най-големия до този момент приют в район "Кремиковци" е готов, но за съжаление стойността му се оказа доста висока, защото изискванията са твърде високи.

"Затова сме предложили на Министерството на земеделието да намерят баланса за осигуряване на добри условия за кучетата, и в същото време - все пак да има възможност да се строят приюти, без това да натоварва допълнително гражданите. Очакваме тяхното решение. Когато то бъде готово, тогава имаме готовност да започнем изграждането", обясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Antoni преди 12 години
туко що в работата ми беше върнато кучето което беше бременно от извесно време и то беше кастрирано!!!!!! и искам да видя с кой да разговарям по тоя въпрос
75
0
 
0
 
! Отговори
липсва ми здрав сън преди 12 години
АМАН...ми беше мисълта :)
74
0
 
4
 
! Отговори
липсва ми здрав сън преди 12 години
Ама, не бяха строежи , които след като приключиха с работата си заебаваха , така наречената " охрана", то не бяха собственици, дето си изхвърляха народилите се малки поради:" Опс, забременя...и кво ше ги праим толкова на брой" , продължаваме със самотните душици дето си мислят ,че правят добро хранейки ги, и сформират чисто нови глутници и го озлобяват към др. хора без дори да осъзнаят! то не общинари, кметове и т.н дето гълтат средства за даден проблем , без минимален опит той да бъде решен!АМА
73
0
 
3
 
! Отговори
Етилен Гликолов преди 12 години
Ще отбележа още един момент, освен Общината, който има отношение по темата: мързеливи и безотговорни собственици. Сутрин отварят портата и пускат *** да потича половин-един ден на воля. Да поопикае и *** всичко навън. Да се наебе с кварталния ***. След това *** ражда и идват да ми ги подхвърлят пред оградатата. За две години три пъти ми го правят, тъпанарите! 2. Безотговорни
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а пък при нас като се разлаят и тате ги снима с оптиката :)))
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до "не съм ***" (66)*** СИ!а колкото до уличните кучета, които хапят нас, децата ни, калниците на колите ни - освен кастрация, да им вадят и зъбките! И тогава нямам нищо против тях...даже ще ми е забавно - едни щърбелчета с размери на немски овчарки :))
70
0
 
2
 
! Отговори
66-ти преди 12 години
Ми излез на квартира. Така ще има място за повече ***. 200 лв. пенсия и ги храниш като имаш възможност??? Много си бил стиснат бре! 30 дни по 75 ст. =22.50 лв за хляб. Давам ти по ЕДИН хляб на ден. Ми останалите 177.5 лв де са ? Що храниш песовете гат можеш? Чи и нагъл отгоре на туй.
69
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 12 години
В САЩ този проблем се решава много ефективно . Хванато бездомно куче се прибира в кучкарник - обезпаразитява се , изкъпва се , нахранва се . В рамките на 14 дни след прибирането на кучето ако никои не го потърси се дава за осиновяване . И след още 14 дена кучето се унищожава с инжекция .
68
1
 
1
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 12 години
бе празноглавци, не се накрадохте не се наядохте! Децата ни нямат детски градини. Децата ни умират защото няма пари да бъдат лекувани в чужбина. Каква е тази държава която която няма пари да лекува децата си, но има пари за кучешки чипове. Няма пари да се направи специализирана болница за редки заболявания и скъпоструващо лечение, но има пари за кучетата. Що за лицемерие, що за наглост и безочие у управляващи и кучелюбци. Проклети да сте!
67
1
 
9
 
! Отговори
липсва ми здрав сън преди 12 години
НЕ! Това , което се случва по улиците на София е изродско и заради хей такива хора като вас става все по изродско! Кучета са ме нападали ,не защото са били гладни , а защото минавайки покрай бабичка , която ги хранеше решиха , че съм заплаха за нея и айдееееее... Всяка вечер ми се налагаше да се прибирам от там с камъни в ръка, заради точно тази невинна доброта, която търсите в хората!Така, че не ми говорете кой е ***, кой не и кой за каква доброта се бори в живота!
66
12
 
5
 
! Отговори
Не съм изрод преди 12 години
За това ,че обичам животните.Аз ги храня, кучета, котки , гълъби.Но мислите ли ,че мога да прибера всичките в 1 апартамент?Мислете преди да говорите.Това ,че има гладни и бездомни хора, не пречи да се помага и на кучетата.Много по- добри са от доста ХОРА.Моята пенсия е 200 лв.но храня кучетата като имам възможност.Ако има озлобени, то те са такива от глад.ТУК САМО *** ЛИ СТЕ СЕ СЪБРАЛИ?КАТО ЧЕТА КАКВИ ЗВЕРСТВА СТЕ НАПИСАЛИ.ВЪВ ВАС НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО !
65
2
 
7
 
! Отговори
липсва ми здрав сън преди 12 години
Фандъкова,честно Ви казвам,ако и този път не се разкарат 3те банди(редутска,слатинска и гео милевска)дето се събират пред блока ми да си правят всяка вечер през 30 мин. ганг надлайване,наемам със собствени средства един бус,с подкрепата на някой друг приятел ще ги залаваме и Ви ги доставяме на адрес! И така всеки ден! Дошло ми е до гуша,но все още нямам сили за по-ефективни и окончателн действия! Пък,ако още няколко квартала направят така искам да видя как ще си показвате муцунката от вкъщи!
64
1
 
8
 
! Отговори
Браво 59 преди 12 години
Хайде да направим подписка: Всеки кучезащитник да осинови по пет ***. Дали ще се вяснат ?
63
5
 
7
 
! Отговори
Стига с мастиите преди 12 години
Бе аман от ***. Дайте по един калашник и ще разрешим проблема. *** - вържете по една тенекия на *** и вижте как хубаво бягат.//// Алооооо, защитниците: Колко БЕЗДОМНИ ХОРА,гладни и боси има, А? Тръгнали да защитават песовоте, ***!~ ////
62
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 60 отровата може да се окаже и фалшива...за по сигурно се ползват малки кукички за риба...пакетче кайма объркано с кукички и след 2 до 3 дни няма кучета има само леш..всичко става много тихо и без свидетели
61
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
60, Мини през княжево, давам 100лв някой да разкара кучетата около блока ми. Каквото иска да прави с тях после, не ме интересува.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А не чакам на Фандъкова. Кайма "Народна" - 2лв. пакетче отрова - още 2лв. и квартала ми вече е тих и спокоен.
59
6
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 12 години
Да бе, и кво пак някакви природозащитници ще се появят на протест, вместо да си осиновят по 10 песа! ама да протестират знаят, а стане ли въпрос за осиновявне на кучета никакви ги няма. Малко парадоксално нали? Като всичко останало в БГ. Хуманно или не трябва да се отрепат всички ***, защото аз лично, като данъкоплатец отказвам да давам пари за поредната загубена кауза и някой да си пълни гушата. нон стоп нон стоп индийски коноп....
58
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
трепане и заравяне..нищо друго
57
2
 
8
 
! Отговори
поля преди 12 години
Една приятелка кучкарка ми разказва за доста случки, в които от Екоравновесие прибират кастрирани кучета, които после изчезват от квартала. Схемата е проста, прибираш кастрирано, отчиташ разход за кастрация и го пускаш на друго място. Така че първо някой трябва да се разправи с тия престъпници, после с кучетата