Починалата жена в София е наркозависима

Полицията установи самоличността й, на 31 години е
Обновена: 15 фев 2012 18:34 | 15 фев 2012 18:18,
52
Починалата жена в София е наркозависима
Старата постройка, където бе открит трупа. Снимка: Dnes.bg

Установена е самоличността на жената, чието тяло бе открито по-рано днес в стара постройка на ъгъла между булевардите „Стамболийски” и „Константин Величков” в столицата.

Мъртвата е 31-годишна, криминално проявена, регистрирана за кражби, притежание на наркотици и наркозависима, съобщи пресцентърът на МВР.

Още по темата

При огледа на криминалистите не са открити следи от насилие, около тялото на жената е имало разхвърляни спринцовки. По ръцете на жертвата пък са открити следи от убождания.

По случая е образувано досъдебно производство, а седебните медици ще установят причините за смъртта.

Сигналът за намереното тяло постъпи днес в полицията около 14.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: МВРтруп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още през 1995год. в редакционна статия на списание LANSET беше написано, че: пушенето на канабис не уврежда здравето даже при продължителна употреба. Веднага след това прогресивно нарастнаха публикациите, които свидетелстваха за точно противоположното. Въз основа пет продължителни изследвания в LANSET бе публикуван анализ, който доказва, че при лицата употребяващи ежеседмично или ежедневно канабис, вероятността от възникване на психози е била 2-3 пъти по-висока. Това не е било свързана с интоксикация или други рискови фактори, например случаи на психоза или шизофрения в семейството. Доказано е, също така, че канабиса се явява рисков фактор за развитие на депресия. В редакционната статия е публикуван извода на изследователите: Съществуват достатъчно доказателства, за да бъдат предупредени младите потребители на канабис за възможността да отключат психоза в по-зряла възраст.От многобройните изследвания на пациенти с двойна диагноза /наркологическа и психиатрична/ следва, че употребата на наркотици при тежки психиатрични разстройства се асоциира с комплекс от симптоми и рецидиви:неспазване на режима на прием на лекарства;засилена агресия;криминалност;ръст на тежките престъпления;влошено социално функциониране.В края на април 2009 год. тревожни новини поднесе и Конгреса в Единбург. По данни на учените, злоупотребата с канабис се съчетава с такива неврокогнитивни, неврофизиологически и симптоматични отклонения, както и при шизофренията. Ранната употреба на канабис в съчетание с две генни модификации значително повишават вероятността от психоза. Освен на връзката на употребата на канабиса с психозите, специално внимание се отделя на зависимостта между канабиса и когнитивните разстройства /внимание, концентрация, памет, планиране/. В последните години се наблюдава ръст на употребата на канабис от бременни жени и подрастващи, по-малки от 15 години. Най-обезпокояващите новини дойдоха от Великобритания: Процента на тетрахидроканабинола (THC), който предизвиква чувството на еуфория и психически разстройства, много силно се е повишил в продавания наркотик 16-20%. Другото психо-активно вещество в канабиса канабидиол притежава противотревожно и възможно е антипсихотическо действие, обаче то е било отстранено в процеса на култувация на канабиса. Един от ботаниците доказва, че последните две години точно вид канабис точно /без канабидиол/ заема повече от 50% от английския пазар на трева. Това е и най-важното основание канабиса на бъде преместен в списък Б, в който са хероина, кокаина и амфетамините, т.е. в списъка на високо-рисковите наркотични вещества.
13
8
 
7
 
! Отговори
мастиков преди 12 години
Яко къркам братлета...закачил съм се и няма отърваване/ социалното министерство тряа ни дава по кило ракия на ден..тва е ***..алкохолизмът е болест. здравната каса да се грижи за нас /баси държавата никва грижа за болните
12
0
 
44
 
! Отговори
ined преди 12 години
Първо беше момиче, после 26 годишна жена, сега 31 годишна крадла наркоманка - последно?
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако излапаш 2 кг пирони ще умреш със сигурност. Това не значи, че трябва да затворят железариите, а продавачите да бъдат набедени за убийци!
10
9
 
13
 
! Отговори
до цървул Петров преди 12 години
Във всяка демократична държава продават свободно дрога, а в най-демократичните е безплатна. Раздават я на всеки ъгъл и не вземеш ли - бият!
9
20
 
11
 
! Отговори
зависим преди 12 години
Силно зависин съм!!! Не *** ли нещо 15 годишно направо полудявам. Настоявам държавата да се погрижи за мен, осигурявайки ми девици!!!
8
4
 
19
 
! Отговори
Петров преди 12 години
Във всяка държава в Европа, в САЩ и в целият т.н. "цивилизован свят" може да си купиш дрога. Това е един от признаците на демокрацията, твърдения като "МВР трябва да спре разпространяването на дрога" са повече от смешни! Възпитавайте си децата, дрогата е лошо нещо!
7
10
 
24
 
! Отговори
AS преди 12 години
Те и антифриз продават, но не съм тръгнал да го пия! По-добре всичко да се легализира като в Холандия, а всеки сам да си поема отговорността при употребата им, все пак и малките деца знаят какво следва след употребата на наркотици! Все пак не съм чул някой насила да е направен наркоман, всички пробват от "любопитство" и се стига до подобни трагедии! Бог да прости жената!
6
1
 
44
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Каквато и да е била... жалко за жената да умре така. И се присъединявам към 1-ви коментар - разпространението на дрога си е вид убийство! И като се има предвид, че атакувани са вече и децата - не може просто да се отсече "Да не е почвал/а!"
5
0
 
35
 
! Отговори
dd преди 12 години
Нали беше "По данни на БНР самоличността на жената вече е изяснена. Тялото е на 26-годишната Катя Стефанова. " . Два трупа ли са или някой пак не си е свършил работата?
4
13
 
27
 
! Отговори
:( преди 12 години
А е можело да бъде майка:( .... Живота и е бил ползван от наркоразпространител за да посещава някоя чалготека за половин година да речем и да демонстрира превъзходство над "обикновените" хорица.....:( ..жалко за горкото момиче ...нечия дъщеря. Бог да я прости!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Trugnat li da se bockat s heroin si e mamata e***o.Stavat kato zombita.6te napraviat vsi4ko da si dostaviat nyznata doza.Vinagi sum se 4ydel na tia na heroin?! ne znaiat li 4e ot tova nikoga ne moze6 da spre6.Lekyvat se po 10 godini i pak sa zavisimi.Heroinut e ne6to mnogo opasno i vredno.V internet pi6e 4e predizvikva yse6tania siaka6 pravi6 sex.E maamy ne mozete li da si viknete edna prostitytka?Ima kude kude po bezvredni drogi 6to ne gi polzvat??Tupanari...
2
1
 
33
 
! Отговори
От 1 преди 12 години
разпространителите
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смърт за распространителите на дрога!