Бутат 5000 незаконни гаражни клетки в София

Крайната цел на общината е да се освободят паркоместа
20 фев 2012 07:14,
81
Бутат 5000 незаконни гаражни клетки в София
Снимка: архив Булфото

Над 5 хил. гаражни клетки в столицата ще бъдат премахнати, тъй като са незаконни.

От Столичната община се заканиха най-после да преброят конструкциите в кварталите на града.

В момента клетките се номерират с блажна боя. След това собствениците ще бъдат приканени да ги регистрират. Ако откажат, те трябва да бъдат премахнати, обясниха от общинската дирекция "Контрол по строителството".

Столичната община от години се опитва да се справи с незаконните гаражи за коли, като се търси най-доброто юридическо решение.

През миналата година бяха махнати 300 конструкции. Крайната цел е да се освободят паркоместа.

Изчисленията показват, че на мястото на всеки две клетки могат да паркират три коли. Освен това ръждясалите гаражи загрозяват градската среда.

600 лева струва премахването на една гаражна клетка. Разходите се плащат от общината в случаите, когато собственикът на клетката не бъде открит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта е ясна и това е част от продължаващия терор на юдео-масончетата срещу българския етнос ,първо бяха колибките на бедните рибари,сега гаражите на хората и вече открито говорят и да ни махат и остъклените тераси под предлог ,че са ( незаконни) в същото време всекидневно по градове и села никнат незаконни *** къщи и коптори ,но властта си трае за това ,защото *** били слабост на новите ни господари ционистите,мисля си ,че целта е да бъдем прогонени от тази земя за сметка на евреите
6
1
 
34
 
! Отговори
читател преди 12 години
Има цели квартали незаконни, във всеки един български град, но общинарите нещо не ги забелязват, ако ги бутнат, няма да има кой да ги избира.Видиш ли на улицата държавен служител или общинар, ритни го и го подмини, той знае защо...
5
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пред блока ми има 7 коли които от поне 3-4 години се разпадат, те не заемат ли парко места??? Айде първо тях па после гаражите в които хората за вложили средства.П.С.Нямам гараж, не че не искам...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bytaite i parlamenta s depytatite te sashto sa bezzakonni s izmisleni zakoni ot tiax ,ta koi sa te che shte vi kzvat kvo da pravite da im rabotite robyvate slyjite na interesite kato vi zablyjdavat ograbvat mamiat i ogranichavat sobodata vi prilichate poveche na krepostni seliani lotkolkoto svobodni grajdani.
3
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж грозни,уж ако ги няма 3 места се отварят,обаче,акосе узакони от собственика става красива клетката.А сега ми кажете,че не е за пари,а пак е за благото на народа.Както всяка друга кражба на общината.Прави се уж за доброто на хората,но реално е за да се усвоят едни пари от едни свои фирми.Ето някой сряза шатрата на Централна гара и хоп ще я махаме за да не вземе да утрепе някой.Не че е хубава,даже е грозна,ама кой плаща и на кого и защо а?Писна ми от ''законни''кражби на общински пари!
2
1
 
26
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Не братле не става твоя просто като дойдат да я вдигат ще знаят от кого да искат тия 600 лева
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако я регистрират клетката и си става съвсем легално тяхна? Е*ах ти и юристите. Да почваме всички да строим на общинска земя, пък после ще регистрираме.