Диков няма да маха климатици, само ще ги подрежда

Целта е да се въведе ред, а не да се тормози някой, заяви главният архитект на София
Обновена: 23 фев 2012 20:41 | 23 фев 2012 19:45, Красимир Ангелов
136
Диков няма да маха климатици, само ще ги подрежда
Снимка: Reuters

"Нямаме намерение да гоним гражданите за климатиците, но искаме да въведем ред при поставянето им", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му при вчерашното си изказване за подготвяната наредба, в която ще се включи проблемът с поставените хаотично по сградите климатици, той не е бил разбран правилно с идеята му. Диков бе категоричен, че иска климатиците да се подредят, а не да се премахват.

"Гражданите и техните жилища ще са последни в намерението за подреждането на климатиците", посочи главният архитект.

Той посочи, че първо ще се започне с публичните сгради, като даде за пример сградата на здравното министерство, където след ремонт външните тела на климатиците са били подредени.

"Целта е да се въведе ред, а не да се тормози някой или да се репресира. Неправилно беше възприето "премахване на климатиците", повтарям изрично, че трябва да се въведе ред и той да бъде както в подреждането, така и във визията на климатиците“, допълни още Петър Диков.

Още по темата

Недопустимо е да има външни климатици по фасадите на сгради - паметници на културата, смята главният архитект.

Диков допълни, че при него има десетки жалби от граждани, които посочват, че са тормозени от шум от климатиците на съседите им.

Климатиците са дребен проблем, но тормозещ много хора, а когато е така, той става проблем на града, констатира главният архитект на столицата.

Той отбеляза, че Столична община няма намерение да премахва остъклените балкони. По думите на Диков в този си вид те трябва да станат част от проектите за саниране на сградите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По света хората имат общи климатици на обществените сгради и хотели.
95
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъмм, много интересно къде другаде може да се сложи един киматик...
94
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, и ние може да не ги махнем управляващите...само ще ги подредим до стената...
93
0
 
45
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Тоя Диков явно е голям оптимист. Щял да въвежда ред в България!!!
92
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кражбата пак е ''законна''.Всичко се прави в ''името на народа'' и за негово ''добро''но най-вече за негова сметка.Имаме фирма Х,която е на еди кой си и на нея се превеждат едни общински пари Y за извършване на работа Z.Естествено конкурс ще има,който е нагласен да спечели същата фирма.Същото е с шатрата на Централна гара.Не се скъса сама и пратиха чистачи с остри лопати да я чистят от снега.Естествено се скъсва и става уж опасна.За доброто на народа пак се гласуват пари за една фирма и схемата.
91
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изшилни разходи... Поне като се чудят как да създадат работа на фирмата X, за да я финансират с държавни средства, нека я накарат да свърши нещо полезно за София! Какви са тези глупости??? Вярно, че е грозно климатиците да са така хаотично поставени, но толкова ли няма нещо, което да е по-важно за софиянци? Разбирам да бяхме със стандарт на Швейцария, тогава да ги бистрим тези проблеми, но сега...? Идеята е или налудничева, или некадърна...
90
2
 
46
 
! Отговори
Глупости! преди 12 години
Климатиците са си подредени - погледните ги! По-подредени не могат да станат, защото там където няма климатик, значи не е необходим, а там където има - не може да се сложи на друго място! Но затова пък има да се усвояват едни средства - а тук нищо не е точно, кой ще ги хване!
89
0
 
41
 
! Отговори
Mimo преди 12 години
Бойко Борисов застрахова метрото при Трактора v google
88
1
 
43
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Кой ще плаща за изместването на климатиците? Те ще бъдат от сметка на БЮДЖЕТА! Т.е. За сметка на данъкоплатеца!!! Ето защо не трябва да се плаща на тази държава!!! Къде потъват народните пари? В джоба на такива, като гл.арх.Тиквоф. На практика те няма да могат да бъдат изместени! Може би ще трябва да направят цялостна нова климатична инсталация, за държавните учреждения. Кой ще спечели ОП- наша фирма! Това е!
87
1
 
40
 
! Отговори
МВР-Цецо Цветанов преди 12 години
Диков подрежда климатици,Борисов подрежда министри - резултат нулев
86
0
 
43
 
! Отговори
ДО 100 преди 12 години
Ти имаш ли представа колко харчи един инверторен климатик -12/за 50 куб.стая-40-50лв. За една гарсониера мой приятел има сметка 150лв-парно за м.януари, и температура в помещенията-18 градуса.Топлофикация начислява общи части /топлиме площада/, загуби 50%, отчети на топломери, топлинни счетоводства, майка си и баща си, и цялата рода на куп...е..си мамата. Глупави нема.Умните са го измислили поне преди 50 г.
85
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами сателитните антени, те по-красиви ли са от климатиците? Ама там не смеете да пипате, че ще ви цапнат през ръцете съответните оператори.
84
0
 
46
 
! Отговори
Пишман столичанин преди 12 години
Този пак не са го разброли правилно...искал да каже едно, те му приписали друго...измъкнато от контекста...друг ми с... в гащите..."Бях толкова замислен за един рушвет, че може и да не съм се изразил правилно!".Абе жалък,цяла София е една хавра - капандури,надстройки, балкони остъклени наполовина, балкони, целите остъклени, неостъклени.А цветове - като *** пране.Един апартамент - саниран,другите - не. Градинки - унищожени, постройки и постройчици!Транспортна схема - сбъркана.Този да си ходи
83
1
 
38
 
! Отговори
тарикат до 100 преди 12 години
Ти имаш ли идея колко харчи един качествен инвертор или само се намираш на приказка тука.....
82
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зловещата фасада с нацвъканите климатици само показва, че електрическият ток за българина е твърде евтин и в изобилие !
81
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли по евтино с камуни и някой друг патрон да се преместят тия гьотфетени далече от властта и близо до гроба, отколкото да си местим климатиците? Един патрон за диви *** струва 2-5 лева, а едно местене на климатик, ще ми излезе поне 100
80
1
 
53
 
! Отговори
ime преди 12 години
Диков да си подаде оставката. Крайно време е. До сега не е направил нищо в полза на обществото. Само се опитва да прокара някакви далавери. То не бяха проекти за града, за кварталите, подземни гаражи, балкони, тераси, саниране, климатици. В същото време няма нито една нова детска градина където трябва (младост, люлин, манастирски ливади). А нови блокове колкото пожелаеш.
79
0
 
48
 
! Отговори
мухаха преди 12 години
Време е да се подреди и прането.
78
2
 
52
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Тези се побъркаха тотално, хората мизерстват и си броят стотинките, те ще местят климатици на обществени сгради....И КОЙ ЩЕ Я ПЛАЩА ПОСТАВЯНЕТО???
77
0
 
36
 
! Отговори
анларото преди 12 години
кой има климатик а му мисли,диков ще му го нагоди