Диков няма да маха климатици, само ще ги подрежда

Целта е да се въведе ред, а не да се тормози някой, заяви главният архитект на София
Обновена: 23 фев 2012 20:41 | 23 фев 2012 19:45, Красимир Ангелов
136
Диков няма да маха климатици, само ще ги подрежда
Снимка: Reuters

"Нямаме намерение да гоним гражданите за климатиците, но искаме да въведем ред при поставянето им", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му при вчерашното си изказване за подготвяната наредба, в която ще се включи проблемът с поставените хаотично по сградите климатици, той не е бил разбран правилно с идеята му. Диков бе категоричен, че иска климатиците да се подредят, а не да се премахват.

"Гражданите и техните жилища ще са последни в намерението за подреждането на климатиците", посочи главният архитект.

Той посочи, че първо ще се започне с публичните сгради, като даде за пример сградата на здравното министерство, където след ремонт външните тела на климатиците са били подредени.

"Целта е да се въведе ред, а не да се тормози някой или да се репресира. Неправилно беше възприето "премахване на климатиците", повтарям изрично, че трябва да се въведе ред и той да бъде както в подреждането, така и във визията на климатиците“, допълни още Петър Диков.

Още по темата

Недопустимо е да има външни климатици по фасадите на сгради - паметници на културата, смята главният архитект.

Диков допълни, че при него има десетки жалби от граждани, които посочват, че са тормозени от шум от климатиците на съседите им.

Климатиците са дребен проблем, но тормозещ много хора, а когато е така, той става проблем на града, констатира главният архитект на столицата.

Той отбеляза, че Столична община няма намерение да премахва остъклените балкони. По думите на Диков в този си вид те трябва да станат част от проектите за саниране на сградите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това да ни е проблема ...
55
2
 
31
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
Пидигравайте се българи татари, подигравайте се! Наистина сте татари! Но като не искате да сложите държавата си в ред сега, значи и вашите деца ще живеят по същия мизерен и жалък начин като вас! Не че и аз не съм българин, но поне не съм татарин. А относно хладилника - едно е хладилник да шуми, друго е вибрациите от компресора на климатика да отиват право в панелите. Подигравай се татарчо, подигравай се още...
54
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65Пък на мен ако знаеш как ми пречи хладилника на съседа:)))))) Не мога да го накарам да спре! Имам свръхчувствително ушенце:))))
53
1
 
36
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Знаеш ли колко разправии са, за да се премести човек в друго жилище? Малко са ми другите грижи пък сега и да мисля да се местя! Съседите са длъжни да не нарушават системно нощната тишина. Не съм някакъв откачалник, който само мрънка от съседите, напротив. Когато се купонясва никога не мрънкам, нито правя забележки. А същият този с климатика, когато тийненджърката над тях прави купон, или когато някой прави ремонт само стои и засичка за часовете и веднага вика полиция. Дано не се случва на никого, това, което се случва на нашите съседи. Добре, че в момента си е на вилата, откакто се стопли времето, че да си починем от него.
52
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко от вас са чели предсмъртното писмо на Левски? Със срам трябва да кажа че попаднах случайно на него и се чудя защо не се задължават в училище да го четат учениците задължително.Пишете на чичко гугъл предсмъртното писмо на Левски и вижте че от 130г в България има един и същ проблем.Много политици му държат портрета на стената в кабинетите си а дали са чели писмото.Прочетете го.Струва си.
51
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61Има решение! Продавай апартамента и се изнасяй! В къщата няма да ти пречи никой! Климатика не е оръжие на престъпление!
50
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те, герберите, един ден говорят едно, а на другия ден - обратното, с твърдението, че не са били разбран:)))
49
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямате си представа какво е да имате глух съсед, чийто климатик издава вибрации по стените и тормози всички съседи и по никакъв начин да не можеш да се разбереш с него. От такива вибрации не можах да спя дни наред! Това е като китайската инквизиция! Не ви се е случило още някой да ви шуми с повредения си климатик, защото иска да спести 20 лева от ремонт! Но и на вас ще се случи и тогава друга песен ще запеете! КАТО НЕ СТЕ ПОСТРАДАЛИ ВИЕ - ТРАЙТЕ СИ!
48
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината тротоари в София са разбити,няма адекватни паркинги,сума квартални улици приличат на кратери ,НООО подреждането на климатиците е най-важния проблем! По неадекватен главен архитект от Диков надали е имало...
47
0
 
40
 
! Отговори
оферта преди 12 години
демонтаж - монтаж външно тяло плюс нови тръби 300 лв без ддс
46
1
 
35
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ше викам арх.Дикофф в Кривунделво да оправи и тук климатиците.Дали ще успее не знам,но при успех,му давам...коза,за пастърма.Иде реч за климатика на...кметицата,то други тук няма.Та този климатик е много...проклет;първо,капе винаги на главата ми като мина край кметството и...ффторо -много...бучи,като фуражомелка на две...фази.Кметицата е малко...серт,а и няма фонд за ремонт и търси...спонсори.Дикофф ако не...друго,поне спонсор да й...стане.
45
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
зелена карта.и изход от БГ.Това е.Да си живеят 240 депутати, 1200 роднини и 3 млн. ***.
44
0
 
43
 
! Отговори
коко преди 12 години
Утре ще бъде публикувана наредба от сексологичния републикански съвет за начините за правене на любов.Който не я спазва ще бъде глобяван.Така ще бъде сложен край на безразборния секс.Хванал ги мерака и хайде на калъп.Не може така,ще правите тази работа в регламентирани време и начин.ТАКА ЩЕ СТАНЕМ ОТЛИЧНИЦИ И МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПОХВАЛЕНИ ОТ СЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ,КОИТО СА С ОБРАЗЦОВ РЕД.
43
9
 
42
 
! Отговори
буба4ко преди 12 години
Аз пък точно от климатици получих срив във нервната и иммуната система и от там какво ли не пострада :( Нямате идея какво е цяла нощ да не може спиш!!! Дни наред !!!Който иска да шуми и да пречи на другите - нека ходи в гората.Кое е по важно - човешкия живот който съсипваш със шума или да спестиш 20лв/месец?Поклон на архитекта от мен (bow)Хайде, слагайте минусите :)
42
0
 
36
 
! Отговори
xxx преди 12 години
само безумец след безумец се редуват тука
41
0
 
51
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Г-н Диков, не климатиците са основния проблем на столицата. Основният проблем е безразборното и безсмислено застрояване на площи, които Вие сте отпуснал на " наши хора да си правят МОЛ" без изобщо да се сетите, че във Вашата юрисдикция влиза изготвянето на план за застрояване на града (и най-вече спазването му), план за инфраструктурата на града и изпълнението му, обособяване на зелени площи, а не застрояването им! Отново измествате фокуса на проблема!
40
0
 
36
 
! Отговори
кок0 преди 12 години
Тъпаните са обикновено и нали и парадират със простотията си,защото се имат за много умни.Така че не се чудете на някои чиновници,а се замислете на какви хора плащаме от данъците си. 20 години ни занимават с проблемите на *** и ***-виждате какъв е резултата-въдят се за сметка на телето,което си плаша данъците и от благодарност слугите на народа го правят на ***,защото изтрайва всичко.
39
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
имало много жалби на граждани от шума на климатици,малее,ама и тоя си измисля кви жалби има, кой ще тръгне да пуска жалба за климатик в този шумен град,а и климатиците не са толкова шумни,баси лъжеца е този Диков.
38
0
 
41
 
! Отговори
Цървуля преди 12 години
Бе тоя Диков не мое се запре бе.Много идеи много нещо.Той оправи тротоарите,междублоковите пространства сега и климатиците оправя.Айде да се запира че не мое да насмогнем да му прочетем идеите.Диков айде спирай пиеньето и дрогата че ни удави от идеи бе.
37
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да ги подрежда .гледай как са разхвърляни на снимката.примерно може да се наредят плътно един до друг в горния десен ъгъл.каквой туй тука има там няма