Следим комшията с термокамера дали краде топло

Техниката заснема откъде и как изтича топлината в апартаментите
28 фев 2012 20:45, Красимир Ангелов
162
Следим комшията с термокамера дали краде топло
Специални термокамери ще борят кражбата на топло. Снимка: Архив Булфото

Клиентите на "Топлофикация София" вече ще могат да ползват термовизионна камера за обследване на сградите, в които живеят, съобщават от дружеството.

За целта обаче е необходимо решение на общото събрание на етажните собственици, искане за техническа проверка на съответната сграда и заявление за термовизионното сканиране до "Топлофикация София".

Термокамерата заснема сградите отвън, като на снимките ясно личи къде от фасадата има най-голямо излъчване на топлина и съответно изолацията е неефективна.

Тези места са оцветени в ярко жълто и "греят", докато местата, където няма топлинно излъчване или то е съвсем слабо са оцветени в тъмно-виолетово.

По този начин дистанционно може да се установи къде има включени отоплителни тела, както и дали те са свързани с вътрешната отоплителна инсталация.

Чрез термовизионното обследване се показва откъде и как "изтича" топлината в жилищна сграда, къде е нужна изолация и доколко качествена е съществуващата, посочват от дружеството.

От Топлофикация допълват, че данните от камерата ще помогнат и при засичането на нерегламентирано ползване на топлинна енергия в сградите и могат да послужат като основание при проверки в рамките на етажната собственост.

Абонатите, които биха искали да се възползват от технически екип и обследване с термовизионна камера могат да получат повече информация на телефон тел. 958 22 25, посочват от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
14
 
! Отговори
потребител преди 12 години
А кой ще следи топлофикация? При мен те са дружеството което ми отчита уредите и извършва дялово разпределение. От информацията която записват на сметките никъде не се виждат отчетените единици. Когато поисках справка за сметката си през януари, месец през който не бях включвал радиаторите си се оказа че са ми начислили още веднъж всички единици натрупани през 2011 год. при зануляване на топломерите. Мога да допусна че грешката е случайна, но същото се е случило и с друго семейство от нашия вход
49
1
 
2
 
! Отговори
МОССАД преди 12 години
Има си начини за всичко.
48
1
 
11
 
! Отговори
АЙЙЙ СИКТИР преди 12 години
*** ЩЕ НИ СЛЕДЯТ ЛИ ВЕ
47
0
 
10
 
! Отговори
Разбирач преди 12 години
Абе яката работа си е яка работа, ама с тия камери нищо няма да излезе. Само грешни пари ще се дават пак и накрая, където се краде, пак ще се краде.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гласувахте против Акта пък те ще ви гледат как серете у вас и ще замерват топлинният индекс на *** ви и члена ви пълно нарушение на личният живот и неприкосновенността на хоратаaidriell.blog.bg/lifestyle/2012/02/24/oligarhiiata-manipulirashta-i-upravliavashta-bylgariia-blogy.908571
45
0
 
7
 
! Отговори
Мумба преди 12 години
К'во ста'а?
44
1
 
11
 
! Отговори
я преди 12 години
откак се топля на ток съм много рахат спрях да се занимавам с *** който ми обясняват че комшията ме краде и да плащам безумни сметки .. когато се уреголира тази услуга има ясни правила може и да я ползвам ..
43
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 12 години
до Гошо ПернишкиДа се различи нагорещен винкел от еректирал какво... Това "член" някаква нов метал ли е?
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези шпиони ще гледат какво става в къщи. Никога!
41
5
 
8
 
! Отговори
Бай Данко- бригадира преди 12 години
до 54Момче, съседите вднъж искаха да ми влизат неканени у дома и им обясних, че не стават така тия работи. В частна собственост се влиза или по покана на собственика или със съдебна заповед. Имаше един, който не разбираше от дума и хем не влезе, хем се прибра посинен, щото беше такъв, много отворен като тебе и реши да ми блъска по вратата и да вика. Иначе за протокола- плащам си парното като поп и в от последните сметки ми побеля косата.
40
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
Добре де, с тази камера може ли да се различи еректирал член от нагорещен винкел?
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90 % мнения на крадци и то безсрамни! За 49 вината е била в Топлофикация и закона ( сградната инсталация) ,но ти също си престъпник защото крадеш някого без вина.Всички ли сме такива ? Българите май по- големи крадци от ***? Че и срам нямат... Вместо да наведете глава вие се репчите как ще съдите някого си ,че ви хванал кражбите...Този уред е малък и преносим и ще се носи от комисията от ТЕЦ-а , за какво плащане пишете? Уредите за месечно отчитане са по желание и нямат нищо общо.
38
3
 
11
 
! Отговори
Бригадир преди 12 години
Кога си тургах изолейшън се бях наукал още от наобяд и за по- лесно олепихме 'партаменто отвътре, щото отвънка щехме да паднеме с бригадата и да ни се смее целата махала. На разбора се оказа, че това е по- доброто решение. Сега, ако някой снема 'партаменто с тая термокамера ли е, турбокамера ли е, че заснеме само кучио студ от вънкашната страна на стената.
37
2
 
8
 
! Отговори
Гошо хубавеца преди 12 години
На мене ми е топло при комшийката.
36
2
 
10
 
! Отговори
крадецът вика преди 12 години
дръжте крадеца. Брей какви са тия супер хай тек термовизионни камери на Топлофикация? Май и в ЦРУ и Моссад нямат такива, които да разграничават дали топлинното излъчване идва от радиатор на прано, или на ел. печечка или на климатик. Топлофикацията да вземе да си патентова това техническо чудо. Ама първо да си сложат по един термометър под мишницата и после в някоя друга кухина и да направят проба - термометърът все мери градуси, по Целзий или Фаренхайт, ама все са градуси.
35
4
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Що бе, той човека си го е казал. Първо съседите му са крали от него, точно като ***, като не са му плащали част от тока за климатика. Пък той сега си го връща.
34
1
 
19
 
! Отговори
казус преди 12 години
Законът за топлофикациите е противоконституционен.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпотии,Сякаш е невъзможно да сложат по една хубава пластмасова пломба -скоба на тръбата.
32
8
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Супер много ще се радвам когато съседите те проверят и ти го *** с новата глоба от 10000 лева! И не само за теб , а и за всеки окрал съседа си ! Мислите се за голяма работа нали? А сте просто едни крадци с нищо неразличаващи се от *** . Даже те са по- добри ,защото не крадат от близки и съседи.
31
8
 
11
 
! Отговори
Тарикат преди 12 години
Такаа, да ви кажа и аз. Изключих радиатори. Подпукаха ме с безумни сметки за `сградна инсталация. Добре, ще играя по вашата игра. Включих ги. Аз си знам как, но топломера ми отчита 5% вероятно от отдадената топлина.Да го духат съседите !!! Аз им плащах като се топлих с климатик, но те тока не ми го плащаха !!!Е, сега ще им го набивам ,докато се освестят !