"Керванът на недоволството" обикаля Цариградско

Десетки автомобилисти протестират срещу скъпите горива
Обновена: 9 мар 2012 14:51 | 9 мар 2012 14:50,
152

С гайди и тъпан протестираха срещу високите цени на горивата. Снимка: Булфото

 

С протестно шествие под надслов "Не на безумните цени на горивата и ниския стандарт на живот" десетки автомобилисти протестират в София.

"Писна ни", "Искаме цени = на стандарт", "Силни сме, защото сме заедно" са само част от плакатите и скандиранията, които огласиха площада пред Народното събрание.

"Изискваме от премиера, както и от финансовия министър Симеон Дянков, да дотират бензин 95 и масовия дизел с 10 стотинки", обяви пред протестиращите Янко Петров от Гражданско сдружение "Сила".

По думите му така крайната цена ще бъде 2.10 лв. за литър бензин.

Малко по-късно "керванът на недоволството" тръгна от Народното събрание през Орлов мост по "Цариградско шосе" до светофара за квартал "Горубляне" и обратно.

Предвидено е шествието да продължи до 18:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като се качва горивото качва се и всичко друго а че протести трябва да има
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май без кютек няма да се мине. Доброволно чорбаджия пари не дава. Проблема не е в бензина а в цялата олигархична и монополизирана структура на държавата. Цялата система е прогнила и иска тотална смяна и тотална лустрация и национализация на заграбеното. Това не е социализъм а справедливост ако се протестира като в Гърция и Арабистан ... Просто глави трябва да падат иначе няма да стане. С гайдите най мого песен и хоро, и дотам.
77
2
 
7
 
! Отговори
Пърдел преди 12 години
А, и още нещо - горивата не са скъпи, нито другите стоки, просто доходите са ниски. "Народът" пак е неадекватен и не протестира, където и за каквото трябва. Да се вдигнат на протест за по-високи доходи пред шефовете си, но и да си ги заслужат. Не да гледам някакви пикльовци гелосани как ***, че им бил скъп бензина. Да каже колко дни трудов стаж има, какво образование и какъв доход, и тогава да предявява претенции.
76
1
 
5
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
Ще има ли "балканска пролет"?
75
1
 
8
 
! Отговори
Пърдел преди 12 години
Скъпо им е, ама протестират в колите си, не слизат от тях. Хайде всички да направят бойкот и никой да не зарежда. Наглеци. Деца гладуват и умират от липса на средства за лечение, а те ще ми искат от бюджета да си зареждат колите. Комплексирана нация. Хората по света се качват на личните си автомобили в краен случай, когато работниците в градския транспорт стачкуват. Тук при нас е въпрос на престиж да отидеш на работа с личен автомобил, да не си помисли някой, че нямаш.
74
3
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
ей ги колко са нагли точно тези стачкуващи... вместо държавата да изрита монопола на Лукойл - те искали бюджета да дотира бензина и дизела...Аз като нямам кола що трябва да давам пари на този дето има ???Ей затова няма да ида - щото са им *** исканията...
73
4
 
8
 
! Отговори
Do 87 преди 12 години
Нещастен герберски ***!!! Кого защитаваш ??? Хората са навън и знаят какво искат !!! Само *** като теб стоят на топло , но намалят ли цените - първи ще затичаш към бензиностанцията с 30-годишната си ЛАДА !!!
72
1
 
7
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Всички на колела. Китай пример за това, 50 години са колела карали и само сега на колички карат.А българи искат без преходен колело период, на колите да карат. Това не става. ХаХа
71
4
 
14
 
! Отговори
Бойкова РБ преди 12 години
Докато всички ние не се обединим и не се опълчим срещу Бойковото правителство, ще има още много много скокове на горивата и не само за тях ами и за всичко останало. Един хляб струва от 1 до 1.5 лв но както варвим и то ще настигне цените на горивата. Долу ГЕЙбарското правителство.
70
0
 
8
 
! Отговори
попа преди 12 години
С тия пари от бонусите и които крадът и лапат им пожелавам, и на Господу се моля за свещи, за болници, лекари и лекарства да ги дават! АМИН
69
5
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
по-*** логика не бях чувал.....повече използвал пътната мрежа...коя мрежа бе *** - знаеш ли данъците за коя точно пътна мрежа отиват????и защо реши, че като е нов се ползва повече????може да е нов за да е по-сигурен или по-екологичен - това да ти е минавало през кухта лейка случайно???? ама и да е минавало кво ти пука на тебе точно за екологията и жертвите по пътищата, нали важното е, че "навърташ по-малко километри" ХАХАХА, мозък за 2 стотинки
68
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛУ ГЕРБ!
67
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смешници, *** протеста....като ви се протестира що зареждате??? спирайте да зареждате и пълен бойкот, това е протест, а не да отидеш да сипеш на бензиностанцията за да обикаляш в кръг
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай,Гришо!
65
11
 
5
 
! Отговори
до tasenov преди 12 години
Естествено ,че данъка е по-голям , като се предполага ,че новия автомобил се кара повече и навърта повече километри от стария ,повече време използва пътната мрежа.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
77, има си логично обяснение защо цените на горивата са близки в целия ЕС. Понеже най-често идва от едно и също място.
63
0
 
32
 
! Отговори
морски преди 12 години
ДКЕВР да се закрие,от тази комисия полза няма,само храним още няколко стотин чиновници.
62
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки ден ще е така, до победата!
61
6
 
8
 
! Отговори
:) преди 12 години
72, Да, направи фирма ти и давай и по 10 000 евро заплати. Само да те светна, че парите за заплати първо трябва да бъдат ИЗКАРАНИ и после ПЛАТЕНИ :) А и никой не те е вързал да работиш за шефчето си, не си крепостен селянин, нали? Ако обаче НЕ ТИ СТИСКА да напуснеш, се сърди на себе си !
60
3
 
35
 
! Отговори
глу..ци преди 12 години
Много прости коментари видях тук.Не става въпрос само за лични автомобили, драги ***, които не подкрепят протеста. От високите цени на горивата всичко поскъпва, как да го обясна на хора, които ми препоръчват да ходя пеш. Просто ни налагат европейски акцизи и цени, а само заплатите остават български.Да излезе някой и да обясни как става това и да попита в Европарламента. Но няма кой.Смърт за нас простосмъртните в тази държава.