Камери на КАТ снимат в акция "паркинг" из София

Ако ви щракнат в нарушение си пригответе от 20 до 50 лева
12 мар 2012 07:28,
119
Камери на КАТ снимат в акция "паркинг" из София
На ден мобилните камери улавят между 30 и 40 нарушители. Снимка: Булфото

Столичният КАТ стартира днес нова мащабна акция, насочена срешу шофьорите, които паркират неправилно и пречат на движението в София.

Мобилни екипи на полицията ще обикалат улици и булеварди и ще заснемат неправилно паркирани коли по тротоари, градинки и пешеходни пътеки. 

Столичният КАТ разполага с пет коли с камери, като три от тях са без опознавателните знаци на полицията.

Всяка камера заснема на ден между 30-40 нарушители.

Ако камерата на КАТ ви щракне си пригответе от 20 до 50 лева и отнемане на до 6 точки от контролния талон.

Също от днес се затяга и контролът върху използването на предпазните колани. Глобата за това провинение е 50 лева.

КАТ продължава да настоява за поставянето на шест стационарни камери на скоростни отсечки в града.

Те трябва да бъдат монтирани и на ключови места в столицата - бул. “България”, бул. “Рожен”, улица 202-ра, бул. “Владимир Вазов” и Ботевградско шосе, за да действат превантивно за намаляване на скоростта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50,знаеш,че нищо не знаеш:)всяка камера си има памет и това с корумпирания катаджия го говори на съучениците си.
43
4
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Герберастите, както и предишните управляващи в София, отнеха страшно много места за паркиране от софиянци. То не бяха сини и зелени зони, служебни паркинги, мутренски строежи на мястото на паркинги, безумно презастрояване на София и т.н. и никакви действия на кметове и общинари за общински паркинги на достъони цени. Сега щели да наказват потърпевшите от действията и бездействието на общината!!!
42
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това би била добра новина, но за жалост от доста време живеем тук и знаем, че ефекта ще е нулев, защото зад всяка камера стои по един корумпиран, *** и мазен български катаджия.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е факт,а някакво твое тълкуване,което не е вярно.Има се предвид,че по време на акцията ще се набляга на този вид нарушения,не че през останалото време не се забелязват.има толкова много нарушители,че 5 пъти да са повече катаджиите,пак няма да могат да санкционират всички.
40
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 12 години
Дали КАТ ще издържи цял един ден да действа според правилата на Закона за движение по пътищата?
39
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Поредната герберастка простотия.Има си закон и наредба и в тях пише къде може и къде не може да се спира или паркира. В същият този закон пише и кой трябва да контролира спазването *** правилата, но КАТ не го прави. В закона не пише, че закона се спазва само когато има акция на КАТ за спазването му, а закона изисква изпълнението му по всяко време, т.е. КАТ 364 дни в годината не спазват закона и с един ден спазване се опитват да ни замажат очите.
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой ще те ограби бе шушумига?искаш да нарушаваш,ами ще си плащаш.Всеки иска да нарушава,но само той,другите,като са паркирали кофти псува,като каруцар :"мама им селска",но ТОЙ,като се изсере не е селянин,а тарикат,пич,дето закона не го лови.
37
7
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
По-добре да снимат да направят паркинги някъде,стига са ни ОГРАБВАЛИ!!!
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ще го отнасят дребните рибки със строшените си коли.Ще се действа пак избирателно, тези ушевите ги е страх да спират и да снимат луксозните джипове и лимузини.Ако спат някой с джип гледат като наакано бебе в лампа.
35
4
 
13
 
! Отговори
Def преди 12 години
Правилно, евала на КАТ, крайно време е да почне да се санкционират *** и Пульо, който иска да влезе с колата ако може в магазина за кутия цигари, спира си като арабин в пустинята и пречи на трафика. Спират си селяците караджейките, а рейса пълен със 120 човека + 256 коли след него и трябва да го чакат в създалото се задръстване или да маневрира и да създава предпоставки за ПТП.
34
2
 
2
 
! Отговори
Един Басун преди 12 години
правилно че не се проектирани за еди си колко хиляди коли защо като се е разрастнал градъ не е направено нещо по въпроса щото е по лесно да ядеш паричките на хорицата.. :)))
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що бе,преди имаше място за паркиране ли?кое му е мутренското на това,че трябва да има ред?Вярно е ,че няма паркоместа,но самите градове не са проектирани за толкова много коли.Това не значи,че е редно да се паркира кой,където може .
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи сега един по 1 минаваме от там по един среден пръст на камерата и обратно !
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилното име е "АКЦИЯ РЕКЕТ" провеждаща се от едно скапано управление което изхарчи наготово събраните пари, а не може да вкара един лев в бюджета. Това е мутренско поведение защото не ти създават умишлено условия за нещо , а после те санкционират за това , че няма къде да паркираш. ГЕРБ управлява София от 6 години , а държавата от 3. Ха познайте каква е разликата от предишните управления?
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаха сетила мара да са побара смешници винаги ще нарушаваме правилата ! Щото сме смотана държавица проста *** такива !
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жорко,сам ще им ги занесеш,хазната празна,ще намерят начин да те принудят:)))
28
6
 
5
 
! Отговори
Joro преди 12 години
Е..л съм ви, аз у КАТ нема да стъпим повече и нека си чакат 50-те лева
27
3
 
13
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Мен, ти ми даде супер идея ! До една седмица ще съм готов със сайт в който всеки ще може да качва снимки и клипчета на полицаи в нарушение. Вече всеки има телефон с камера. Да видим дали след обществен натиск, полицаите ни няма да влязат в час.И докато пиша се замислих - ако някой минава край КАТ - нека снима колко от частните коли на полицаите имат лепенка за ГО.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да видиш на село полицай с колан???Не е твоя работа да снимаш,а и на нивата няма какво,айде по тракторите и на работа!!!
25
6
 
15
 
! Отговори
Ъъъ, моля ?! преди 12 години
А ние като снимаме ушеви как си паркират както искат ще има ли глоби ? И още - през живота си не съм видял полицай да шофира с препасан колан. К`во праИм, а ???