Камери на КАТ снимат в акция "паркинг" из София

Ако ви щракнат в нарушение си пригответе от 20 до 50 лева
12 мар 2012 07:28,
119
Камери на КАТ снимат в акция "паркинг" из София
На ден мобилните камери улавят между 30 и 40 нарушители. Снимка: Булфото

Столичният КАТ стартира днес нова мащабна акция, насочена срешу шофьорите, които паркират неправилно и пречат на движението в София.

Мобилни екипи на полицията ще обикалат улици и булеварди и ще заснемат неправилно паркирани коли по тротоари, градинки и пешеходни пътеки. 

Столичният КАТ разполага с пет коли с камери, като три от тях са без опознавателните знаци на полицията.

Всяка камера заснема на ден между 30-40 нарушители.

Ако камерата на КАТ ви щракне си пригответе от 20 до 50 лева и отнемане на до 6 точки от контролния талон.

Също от днес се затяга и контролът върху използването на предпазните колани. Глобата за това провинение е 50 лева.

КАТ продължава да настоява за поставянето на шест стационарни камери на скоростни отсечки в града.

Те трябва да бъдат монтирани и на ключови места в столицата - бул. “България”, бул. “Рожен”, улица 202-ра, бул. “Владимир Вазов” и Ботевградско шосе, за да действат превантивно за намаляване на скоростта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
Gosh преди 12 години
тва е ароматизатор .. ***.. виждал си некога евро..
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали трябва да се обработят нарушенията,то не е само да се снима.Само професори в тази държава,всеки разбира от всичко.Вършете си вашата работа,ако всеки го прави,всичко ще бъде наред.
22
2
 
8
 
! Отговори
я преди 12 години
то за паркирането е вярно че няма къде,но има и много индивиди паркиращи безумно само и само за да не отделят още 2-3 минути за обикаляне и после 2 минути за ходене пеша,ако човек се постарае малко може да намери приемливо място за паркиране.,а не да се тупне на някой завой и да стърчи в кръстовището и да пречи.
21
2
 
8
 
! Отговори
?? преди 12 години
Всяка камера заснема на ден между 30-40 нарушители.Gavrite se s naroda ,tezi 30-40 moje da se zasnemat za 1CHAS ne za 1 den ,
20
2
 
1
 
! Отговори
я преди 12 години
защото *** такива на владимир вазов и ботевградско пресичат всякакви *** и трябва да можете да спрете по някое време.булеварда не е обезопасен с мантинели или каквото и да е там и всеки минава както му дойде.няма да закъснеете повече от 5 минути за Ботевград и Етрополе,ако карате нормално.Същото е и със скоростна магистрала в перник.всякакви пияници и *** пресичат където им дойде, с спрете карайки с 60 и после със 120 примерно да видите разликата...
19
3
 
14
 
! Отговори
Пиперан преди 12 години
На снимката, под волана, това банкнота в евро ли е?
18
3
 
8
 
! Отговори
защо преди 12 години
Защо камери на Ботевградско ? С 3-4 ленти...широкичко ? Защо има ограничения от 50км ? Би трябвало да е 80км./ч. ! А който надвишава и тази скорост - той да бъде заснеман ?!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С мотор е по-лесно и по-евтино
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 цирея да излезнат на *** на Дянков, който мисли само как да пълни хазната и да харчи за бонуси. Преди да се дадат пари за камери трябваше да се построят паркинги, но изглежда глобите са по лесното нещо. И тая синя зона Дянков ли я построи или на готово пари събира? Защо не направят сравнение с Германия, Сащ например в това отношение? Само цените сравняват. Дайте работа на хората пък тогава казвайте че има напредък. Рейтинга си плащате добре, но само с рейтинг не става, трябва и акъл.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
които има пари да кара кола -аз си ходя пеш и ми е добре
14
6
 
25
 
! Отговори
Koko преди 12 години
Предлагам с одраните кожи на невинни граждани КАТ и общината да оборудват с кожени салони тези коли, а синята зона да стане 10 лв. на час, за да има бонуси за всички!.
13
10
 
37
 
! Отговори
.. преди 12 години
Никой не иска да паркира неправилно, но като няма място - къде? А глобите няма да решат проблема ,а само ще го задълбочат.Вместо да се замислят защо аджеба тия хора паркират едва ли не един върху друг ,те тръгват да ги глобяват и да им одерат малкото останала кожа по тях.То хубаво поне тия пари да отиваха за изграждането на паркинги ама.......
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво
11
3
 
8
 
! Отговори
Евто преди 12 години
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който: 1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средствоИ къде точно в закона пише колко точки се отнемат или пак е популистка акция за събиране на пари.
10
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един пешак, оборудван с електронно устройство за фишове за час може да състави над 40 наказателни постановления. Така е в Англия, спираш неправилно и до минута ченгето *** на прозореца с готовото фишче. Тук двама ушеви, кола и една торба техника щели да го правят за ден.
9
4
 
16
 
! Отговори
Житан преди 12 години
КАТ стана бонус касата за държавните чиновници !
8
8
 
8
 
! Отговори
74292 преди 12 години
ИСКАМ СНИМКИ В В 3D формат инак са не валидни!
7
2
 
33
 
! Отговори
Flare преди 12 години
Екип с кола заснема 40 нарушители на ден? Без кола ще наснимам толкова за между 15 мин и 1 час, в зависимост от мястото...
6
8
 
22
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
крайно време беше, даже е малка глобата...Писна ми от *** дето спират на втора линия на аварйки или с някакви едва ли не "малки" коли по ъглите на по-малко от 5м от кръстовището, щото ги мързи да мръднат малко и да паркират като нормални хора - всички се чудим само как да ги заобикаляме.
5
7
 
15
 
! Отговори
безработен преди 12 години
Чудят се откъде да доят народа.Щом Вдянков посегна и на Сребърния фонд , за да си оправя бакиите - познайте какво още ни чака.