Глутница кучета наръфаха мъж в "Малинова долина"

87-годишният мъж е с опасност за живота, настанен е във ВМА
Обновена: 29 мар 2012 11:11 | 29 мар 2012 11:11,
176
Глутница кучета наръфаха мъж в "Малинова долина"
Бездомните кучета нападнали мъжа докато се разхождал. Снимка: архив Булфото

87-годишен мъж се бори за живота си във ВМА, след като снощи е бил жестоко нахапан от глутница кучета.

Инцидентът се е случил на поляната до бл. 9 в столичния кв. "Малинова долина".

Мъжът има двойно гражданство, той е преподавател в Американския колеж.

Приет е в болницата с множество наранявания - разкъсно-контузни рани по главата, ръцете, краката, фрактура на пръстите на краката, липса на част от тъканите на подбедриците.

Лекарите във ВМА са оперирали мъжа с часове, за да спасят крайниците му от ампутация.

По първоначални данни той е бил нападнат от 15 – 20 бездомни кучета, докато се разхождал.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
6
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Стрихинин отдавна не продават. :(
82
5
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Взема се стрихнин от ветеринарната аптека, смесва се с малко евтина кайма и проблемът е решен.
81
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са ония защитншци на *** аз немога да разбера кое е по цено чувешкият или на отвратителните *** живота!Имам такова чуство че в БГ едно куче има повече права от колкото човек такаче България си остава страна на абсурдите и за това плюя на нея дет е казял един ние не сме народ а ***
80
0
 
11
 
! Отговори
redordead преди 12 години
абе и аз обичам животните, и НЕ МРАЗЯ ***, но след случая с онова плевенско сло, мисля че трябва да се направи нещо - не може докато ние се правим на хуманни и се чудим за някво културно решаване на проблемите да продължаваме да страдаме от тези проблеми...явно скоро ще се стигне до избора - или ние или те...
79
6
 
21
 
! Отговори
Lacho преди 12 години
Това може да се случи само в България. До кога кучетата ще имат повече права от хората? Стига вече с тези помиари, време да ги избием до крак.
78
7
 
17
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Довечера в 20:00 сбирка на входа на Южен Парк. ЩА ПАЛИМ КУЧЕТА. Който иска - нека заповяда.
77
1
 
17
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Това е номера на Екоравновесие и на него отговаря не шефа разбира се а някаква женица :телефон: 931 4160 . Приканвам всички които имат някакви проблеми с кучетата да се обадят днес за да им покажем, че още сме живи. Те трябва да знаят, че тук още има истински БЪЛГАРИ, а не рая...
76
1
 
23
 
! Отговори
John преди 12 години
В парка Гео Милев нощем се събриа една глутница от 10-13 кучета. Сутрин към 5-6 часа, когато няма много хора в парка набират смелост и нападат хора. През ден хора крещят за помощ от парка. Един ден бяха подгонили едно дете, което се прибира от училище. Колко пъти звъним на столичен инспекторат и резултата е нулев!
75
2
 
16
 
! Отговори
НА НИКОГО ДА НЕ СЕ преди 12 години
СЛУЧВА! Общината НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ГЛУТНИЦИТЕ. Те наиситна са опасни. След тях вече може кастрации и т.н на отделните кучета! Дано се оправи човека, да оживее и да оздравее и да преодолее психческата травма...
74
2
 
19
 
! Отговори
МОНИ преди 12 години
на няколко пъти сигнализирах в "Екоравновесие" за една глутница , която на спокойствие се разхожда по улиците и лае по хората, дори мен и детето ми веднъж ни нападнаха с ръмжене и лаене (добре ,че имаше хора наблизо та да ни отървят от тях)! Та, тези "сладури" от екоравновесие пристигнаха на място и констатираха ,че кучетата са обезпаразитени и според тях не били агресивни и си отидоха и агресията им трябва да се докаже!Е, как да го докажа , като ме изпохапят ли? Или снимков материал? Как?
73
5
 
7
 
! Отговори
Освен с кучетата, преди 12 години
ще е необходимо да се справим и с двуногите глутници. Като се свършат бездомните ***, двуногите животни ще започнат да ловят и да дерат живи кучетата, които имат собственици.Нали сега ги отвличат срещу откуп?Само че не всеки притежава скъпо расово куче,и мургавелите,предполагам,ще започнат да действат по преценка - ако не могат да вземат откуп,ще го дерат,та да продадат кожата му.Според зоолозите,над 90% от *** живеят средно по 2 год.Ако наистина ги кастрират,след 2-3 год. ще изчезнат
72
1
 
16
 
! Отговори
Куче преди 12 години
пратете тази статия на Сандъкова ...да се маха от кметствотоСофия не е столица,а сбирщина от селане е нормално в 2012 кучета да осакатят човек в европейска "столица"
71
2
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
И аз харесвам кучетата, но според мен животът на всички бездомни кучета в София не струва колкото живота на едно дете. Скоростно прибиране в приюти, една седмица там и после приспиване. Не съм видял бездомни кучета в друг европеиски град. Сигурен съм че и няма да видя...
70
0
 
3
 
! Отговори
Jack преди 12 години
Къде пък видя, че е американец?
69
4
 
19
 
! Отговори
хах преди 12 години
Това е реалността в София и България. Или ще те нападнат и оберат или убият, или ще те глозгат бездомни кучета. В крайна сметка и престъпниците и кучетата се оказват защитени и непокътнати. Не мразя животните, дори напротив, но е нечувано страна от ЕС да живее по законите на джунглата. Кучетата трябва да се избият веднъж завинаги и оттам нататък да има строг контрол и строги наказания за такива, които ги пускат на улицата. В крайна сметка животните са си животни, хората са виновни за всичко.
68
3
 
51
 
! Отговори
maria преди 12 години
Настоявам кмета на София да излезе пред обществото и да си поеме вината!!!Да си скрие миловидната физиономия и да поеме отговорност!!!Следващия път ще е нечие дете!А кучелюбителите да си затворят устата и да млъкнат!!!
67
1
 
8
 
! Отговори
Кучето от крайния... преди 12 години
Е, Роско уби двама. Ама Росковците никой не ги кастрира.
66
6
 
19
 
! Отговори
teo преди 12 години
Къде се скриха защитниците на тези КУЧЕТА УБИЙЦИ??? ЗАЩО СЕГА НЯМА НИКАКЪВ КОМЕНТАР ОТ ТЕЗИ ЛЪЖЛИВИ ПАЗИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ??? КОЙТО ИСКА ЗАЩИТА НА ТЕЗИ КУЧЕТА УБИЙЦИ, НЕКА ПОСЕТИ БОЛНИЦАТА КЪДЕТО Е НАХАПАН ТОЗИ Ч О В Е К !!! КАК ЩЕ РЕАГИРАТ ТЕЗИ ПСЕВДО ПАЗИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ, АКО КУЧЕТАТА НАХАПЯТ ТЯХ ИЛИ ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ??? КОЙТО ИСКА КУЧЕ ДА СИ ГО ВЗЕМЕ В КЪЩИ И ДА ГО ХРАНИ, А НЕ ДА ПАРАДИРА И ВИКА ПАЗЕТЕ КУЧЕТАТА!!!
65
3
 
17
 
! Отговори
От 75 преди 12 години
По въпроса с бездомните кучета има възможност за бързо решаване на проблема:1.Да се направи ревизия - кои фирми са се занимавали с кастрацията им и какви суми са взели?2.После да се направи преценка - колко са в момента приблизително тези кучета?Така ще се прецени каква част от парите са били присвоени без да се кастрират кучета.3.Зверски глоби на лъжливите фирми,така че цял живот собствениците им да плащат и това да респектира тези,които занапред ще правят подобни фирми.
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО обичам кучетата - по-свестни са от нас, хората, НО вече трябва да се вземат мерки. Че са озлобени от негативната енергия около себе си в този ад на земята, наречен България, е факт. Въпреки това е наложително да започнем да ограничаваме проблемите си, иначе ще откачим. Дано ги приспят, без да усетят болка и страх.