Агресивните кучета нямат място на улицата, закани се Фандъкова

Имало счупено стъкло на кола на "Екоравновесие"
4 апр 2012 16:10,
233
Агресивните кучета нямат място на улицата, закани се Фандъкова
Фандъкова провери реконструкцията на пешеходното пространство по бул."Цар Освободител" между СУ и пл. "Орлов мост". Снимка: БТА

Агресивните кучета и глутниците нямат място на улицата. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че очаква спешни промени в Наредба 41 на МЗХ, за да се изгради отворен тип приют, за който
общината има проект. Там животните ще бъдат настанявани в индивидуални къщички с дворче за разходки

„Трябва да е ясно формулирано, че кучетата могат да бъдат домашни или бездомни, и общината да има не само отговорността, но и правото да прибира бездомните кучета, започвайки от агресивните, в приютите и при доказана агресивност да се приспиват”, обясни Фандъкова.

Кметът посочи, че не всички граждани са за извеждането на бездомните кучета от районите, а в "Младост" има счупено стъкло на автомобил на "Екоравновесие".

Още по темата

Кучетата се прибирали приоритетно от болници, детски градини, училища и не се връщали на място.

„Законът казва ясно, че агресивни и болни кучета се приспиват и ние трябва да спазим закона”, допълни Фандъкова.

Тя провери хода на реконструкцията на пешеходното пространство между Софийския университет и пл. "Орлов мост" по бул. "Цар Освободител". До края на април зоната ще бъде готова, а общината е инвестирала в реконструкция 730 хиляди лева.

Строителните дейности обхващат 5,5 дка, като в тях има 0,7 дка нови зелени пространства. Засаждат се 55 нови кестенови дървета от вид, който е резистентен към миниращия молец, попълва се с дъбови дървета вътрешната страна на зоната.

Предстои дооформянето на площадното пространство до университета, както и "зелената" ограда откъм булеварда. Паркирането на автомобилите ще се ограничи до половината от зоната, като ще е само в едната страна на обособената пътна алея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а и не ми отговори на въпроса, месо ядеш ли
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е малко е кофти, нопо този начин се унищожават преносителите на много болести, та сега кажи умнико, как да се справим с болестите пренасяни от кучетата
126
2
 
3
 
! Отговори
Ибн Булгар преди 12 години
Счупеното стъкло на автомобила на екоравновесие доказва за пореден път, че откачените кучкари са агресивни човекомразци!
125
0
 
0
 
! Отговори
до 136 преди 12 години
Ти си тоя дето се представя за *** - правиш същите правописни грешки ***
124
1
 
1
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Срещу кърлежи се пръска с отрова, но нали знаеш защо след това три дни е забранено да се ходи там? Защото е опасно. За децата са опасни както кърлежите, така и отровата с която пръскат срещу тях. Кофти нали?
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
135, ане бъркаш, *** ви казва истината в очите, вие *** сте троловете
122
2
 
0
 
! Отговори
до ева преди 12 години
Бягай бе ***, кво дете кви пет лева, още нямаш шестнайсет.
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
130, хехе ***, ама голям ***, я кажи какво да пуснем срещу кърлежите, щот гледам и тях ми ги даваш за пример
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пука ми както за хората, така и за кучетата. Човек винаги има право да се защитава - както срещу кучета, така и срещу хора, но вие не говорите за самозащита, а за изтребление. По време на голямата чума в Лондон хората решили че кучетата и котките са приносители и ги избили. В резултат черния плъх се размножил неконтролируемо и умрели над 90% от жителите.
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
129, а не е до аргументи, това е истината, голата истина, вие *** обичате да отклонявате темата, когато не ви изнася и когато сами се оплетете в кърлежи и плъхове, към престъпността, да не я има, обаче е тема на друг разговор, я кажи бе смотльо, ти месо ядеш ли
118
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да залагаш капани и отрови за плъхове е мегатъпотия, защото те умират, започват да се разлагат и нали се сещаш - зарази. Най-доброто средство против вредители са котките и кучетата.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато ви свършат аргументите винаги започвате с децата и бременните, но хората убиват много, много повече деца и бременни от кучетата. А много от тези хора обичат и да измъчват същите тези деца, така че не ми говори за хуманизъм, по страшно нещо от човека няма и кучетата го знаят много добре, именно затова нападат изключително рядко, главно ако са провокирани.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125, не се ли залагаха капани и отрови за плъховете
115
1
 
0
 
! Отговори
@125 преди 12 години
кучелюбител, много си глупав и не ти пука за хората. има повече кучета от хора по улиците, сигурно скоро ще ни управляват
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е нали се пръска с отрови против кърлежи, пресушават се блата заради кърлежите, пръска се и с отрова заради комарите. Сега аз трябва да търпя *** заради феромоните ли??????? е с това изказване показа, че сте най-антихуманните същества, едно 2 годишно дете и то ли излъчва феромони, а бе *** и оправдаваш нахапването на деца или на бременни жени с феромони,
113
3
 
1
 
! Отговори
до 121 преди 12 години
Зарази има навсякъде, в това отношение комарите и кърлежите са много по-опасни. Що се отнася до това кое куче е опасно, колкото и да ти е странно, това зависи главно от теб и от феромоните които излъчваш.
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кучетата не са безопасен животински вид, те нямат място по улиците
111
1
 
0
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
За комарите ли говориш или за мухите це-це? Кърлежите също са в тази графа, както и още няколко хиляди вида.
110
1
 
2
 
! Отговори
116 преди 12 години
как от всички кучета ще разбереш кое е безопасното и от къде си сигурен, че едно безопасно куче няма да стане опасно, и на края, от къде си ссигурен, че това "безопасно" куче, не е пълно със зарази
109
1
 
0
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Изявлението ти е идиотско - стопроцентово тролене.